fbpx Skip to content

Általában csak negatív értelemben írtunk itt a blogon a Samsungról, főleg a túlzott, értékelhetetlen, “fikázós” reklámjaik miatt.

Screen Shot 2016-04-30 at 10.39.50

A pár nappal ezelőtt azonban megjelent a cég egy új fejlesztése. Ez egy olyan dologra világít rá, amiben elég sok ember szenved. A színtévesztők szó szerint teljesen másképp látják a világot, és a Samsung úgy gondolta, hogy ezért tenniük kell valamit. Nézzétek meg a videót.

Az alkalmazás segítségével a telefon megállapítja, hogy milyen szinten színtévesztő az ember, majd pedig akár az okos Samsung televízióját is be lehet úgy kalibrálni, hogy az érintett valós színeket lásson.

Azon túl, hogy ezzel segítenek az embereken, ezt nevezem igazi reklámnak, marketingnek, és nem az eddigi videóikat. Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Valóban jó és korrekt!

  2. Egyetértek. Kézenfekvő és egyszerű, mégis innovatív megoldása egy komoly problémának. Példás.

  3. ez igen, gratulalok a Samunak!

  4. Nagyon király. 🙂 Többiek is átvehetnék.

  5. Ez nagyon jó a Samsung-tól!!!!

  6. Na végre! És nem csak ebbe jók az új samsung termékek! Egyszer próbáljátok ki ha van kehetőségetek az új s7-et és tegyétek félre az előitéletet. Az android is fejlodik igaz hangsúlyozom,hogy az ios rendszere jobb,de vannak dolgok amik hasónlóan izgalmasak az új samsungokban!

  7. ha nem lenne mindenem apple en is igy vagyok az s7-el, tuti kiprobalnam!

  8. Amugy ezek a par honap utani lassulasok, fagyasok mar javultak az android fronton? En mar nem mennek vissza, de egy kollegamnak lehet kezenfekvobb megoldas lenne anyagi szempontok miatt.

  9. Nekem a Barátok alkalmazás elengedhetetlen a iOS-en. Ezért sem váltanák droidra, mert ott olyan nincs.

  10. Klassz dolog lehet nekik, és dicséretes, hogy foglalkoznak ezzel, bár az apple is sokféle kisegítő lehetőséget kínál.
    A gratuláció viszont a Professzor Asszonyt és csapatát illeti!

  11. Hat nem tudom. Jo hogy foglalkoznak ezzel de azert en, mint szinteveszto kicsit maskepp gondolom. Akik a videoban vannak emberek azok nem szintevesztok hanem szinvakok. A ketto nem ugyan az. Ha valaki csak szinteveszto (meg abbol is a legdurvabb valtozata) se mondd olyat hogy szeretne latni a szineket, mert latja, csak az arnyalatokat teveszti. En mint eros szinteveszto se latom ilyen drasztikus a vilagot ahogy itt eloadjak. 🙂 Amugy meg mar letezik egyszeru szemuveg is kompenzalja ezt. Szoval vannak alternativ megoldasok is 🙂 Minden esetre az otlet jo es valoban mukodik ????????

  12. jó cucc!
    bár, h ki mit lát, azt pontosan nem tudhatjuk… 😉

  13. …igen, valami ilyennel kéne foglalkozni behatóbban is, hogy mindenkihez eljusson az üzenet…

    – külön gratulálok a professzorasszonynak, hogy el tudta érni, hogy ezzel a témával komolyan foglalkozzon egy gyártó
    – amit még hiányolok, okos emberek kifejlesztették a diszleksziások ábc-jét is, bár nem tartozom közéjük azért hiányolom, hogy a sok-sok betűtípus között nincs meg, pedig egy egészséges ember számára is jobb olvasni azzal az ábc-vel írt szöveget

    PS: …reméljük ezt is koppintja az Apple, úgy mint a “sötétítést”…


Add a Comment