fbpx Skip to content

A Szifon csapat többsége rendelkezik Apple Watch-csal, és szerintem mindenki meg van vele elégedve.

Borítókép: Rozsdamentes acél Apple Watch a dobozában, fekete, klasszikus bőr szíjjal.

Mindannyian más-más szemszögből nézzük az órákat, de abban egyetértünk, hogy az óra öltöztet és ezt természetesen a szíjak segítségével teszi. Számtalan szíjat, kiegészítőt teszteltünk már itt a blogon, az eredeti szíjaktól kezdve a harmadik fél által készítettekig, ezek közül is volt rosszabb, jobb minőségű, olcsó és drága is. Mi a helyzet az eredeti Apple szíjakkal?

Én kifejezettem szeretem az Apple eredeti szíjait, van belőle néhány. Mostanság már más gyártó által készített szíjjal is rendelkezem, amikkel semmi problémám sincs. Van egy eredeti sport és egy hasonló kínai másolat is, mivel abból csak jó minőséget tudnak gyártani a külső gyártók is.

Én annak idején egy rozsdamentes acél Apple Watch-ot vásároltam meg, ami klasszikus bőr szíjjal érkezett. Ez a bőr szíj már nem kapható, sőt, már nem is egy, hanem két újabb változat érkezett az elmúlt hónapok alatt.

Kép: A legelső fekete bőr szíj: egyszerű, fekete, varrás nélküli.

A fenti képen láthatjátok, ez volt az eredeti, klasszikus csattal ellátott bőr szíj. Egy éve is meg lehetett már venni külön, de senki sem vásárolta, mert azon túl, hogy bőr volt és 57.000Ft-ba került a szíj, semmit sem adott. Persze mindenki, aki ezzel vette az órát továbbra is meg van vele elégedve, remek bőr szíj, csak éppen nagyon egyszerű. Időközben az Apple szép csendben változtatott ezen, és érkezett egy ilyen típus belőle:

Kép: A második generációs bőr szíj: kívül fekete, belül pedig világosbarna betéttel.

Kívül megmaradt a fekete bőr, azonban belül kapott egy barna réteget. A belső részen 2db fekete csíkkal is találkozhatunk, illetve picivel vastagabb lett a szíj, és lágyabb bőrből készült. Összességében elég komoly változáson esett át, és már az órákat is ezzel adták, illetve külön is ezt vásárolhattuk meg, illetve barna változatban is elérhetővé vált.

Az elmúlt hónapokban pedig újabb frissítésen esett át ez a szíj, bár ez talán nem lett annyira látványos, mint az előző:

Kép: A harmadik generációs szíj: a külső és belső réteg immár körben végig van varrva.

Kívül és belül is kapott egy, a színeknek megfelelő varrást. Gondolom, a klasszikus mivoltát akarták megőrizni, ami – valljuk be – az első generációnál nem igazán sikerült, mintha egy “kínait” kapott volna az ember. A harmadik generációnál megérkeztek a színek, már nem csak fekete és vörösesbarna, hanem fehér, körömvirágszín, cinegekék, éjkék, viharszürke, tengerkék, és piros színekben is megvásárolhatjuk.

Kép: A legfrissebb generációs bőr szíj éjkék színben.

Nekem jelenleg az éjkék tetszik a legjobban, de továbbra sincs bajom a fekete bőrrel. Szóval az Apple szép lassan frissíti a szíjait is, szerintem a Leather Loop is átesett már egy generáción, de külsőleg nem lehet észrevenni rajta. Ezek alapján továbbra is úgy gondoljuk, hogy az Apple Watch ősszel csak egy “S” frissítést kap, és nem változik designban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. “Szóval az Apple szép lassan frissíti a szíjait is, szerintem a Leather Loop is átesett már egy generáción, de külsőleg nem lehet észrevenni rajta.”

    Ezt hogy érted? Hol lehet látni változást egy szíjon ha nem külsőleg?

  2. @Daniel Olvaszto: Mondjuk minőségben, vagy anyagban, de nem észrevehetően.

  3. Ah, így már értem. 🙂


Add a Comment