fbpx Skip to content

Akinek van otthon iMac-je, szinte biztos, hogy sokszor szitkozódik, mikor USB-be kell valamit dugni. Egyszerűen annyira kényelmetlenek ezek a hátsó csatlakozók, hogy elmondani nem lehet.

IMG_2588_2048x2048

Nyilván vannak olyan készülékek, amik állandóan be vannak dugva ezekbe a portokba, de például egy pendrive csatlakoztatása elmozdítással jár, a kijelző ujjlenyomatos lesz és így tovább. Egyszóval kényelmetlen. Erre kínál megoldást a Wiplabs terméke, az iMacompanion.

Pár hete találtam rájuk és rögtön rendeltem egy ilyen elülső USB portot, ami tökéletesen illeszkedik az iMac fém házához, és ráadásul 2004-ig visszamenőleg minden iMac-et támogat.

Ahogy a videóban is látható, könnyedén “telepíthetjük” a kiegészítőt, és már most szeretném eloszlatni a kételyeket, egyáltalán nem mozog tőle az iMac. Az USB 3-as iMacompanion egy papírvékony kábellel csatlakozik a hátulsó USB portok egyikéhez, melyek típustól függően lehetnek USB 2-es és 3-as portok. Természetesen ha az USB 2-es portba csatlakoztatjuk, az nem lesz gyorsabb ezzel a kiegészítővel.

Akár kettőt is rendelhetünk, így még több USB portot kapunk előre, amikbe egy pendrive-ot lényegesen könnyebb bedugni, mint hátra. Az ára 40 dollár, 11.000Ft, megrendelhető a Wiplabs-tól.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Ez frankó! Tetszik. Veszek IS!
    De hova tüntek a Kedvencek??!! Elég sok cikket elraktam a kedvencekbe, hogy hamarabb megtaláljam!
    .???

  2. @Sanyiman: Sajnos a kedvencek nem maradtak meg, de hamarosan újra elérhető lesz ez a menüpont.

  3. Potom áron lehet venni USB elosztót ami nem 1, hanem akár 10 USB-t ad, mindössze külön áram ellátásra van szüksége

  4. srácok, komolyan nehéz felfogni, hogy ez nem erről szól? van olcsóbba több portos igen, de ennek a lényege hogy nem lógnak az asztalon vastag kábelek meg kábeldzsumbuj, valakinek csak 1 usb kellene pont azért mert hetente 1x kell bedugni 1x egy pendriveot pl, és akkor jól jön egy ilyen IGÉNYESEN kivezetett egyetlen port! ennyiről van szó. nem értem, hogy a magyar embereknek miért ennyire nehéz a felfogásuk. 🙂

  5. @evone: én már hozzájuk sem szólok 🙂 Felesleges, ha a cikk alapján nem értik meg úgy, ahogy Te.

  6. @evone: Elnézést,hogy nem fogtam fel elsore. Nekem egy usb port alapból kevés foleg 11 ezerért. Értem én hogy szuper klassz cucc, de féláron kapok 4 portosat akkor inkább azt választom. Szintén nem lógnak az asztalon vastag kábelek(Milyen vastag kábelek?) meg” kábeldzsumbuj”, csak egy kábel amit iMac alatt el lehet vezetni, pendrive meg nem kábeles úgyhogy nincs “dzsumbuj”. De ez csak én vagyok. Akinek elég egy port annak tokéletes választás lehet. Nem leszóltam a terméket, csak nem nekem való ennyi.

    ui.:
    “nem értem, hogy a magyar embereknek miért ennyire nehéz a felfogásuk. ”

    Még jó hogy te kínai vagy. 😀

  7. @AppleFan: +1 jogos 🙂

  8. “…egy pendrive csatlakoztatása elmozdítással jár, a kijelző ujjlenyomatos lesz és így tovább…” – azt a béna hétszázát! Én még sosem mozdítottam el az iMac-emet egy USB eszköz csatlakoztatásához, de mondom a techikát, a sok bólogatójános kedvéért: felemeled a hátsódat a székről, hisz egy kicsi mozgás mindenkinek kell, és máris be tudsz nézni a gép háta mögé, és aztán oda azt dugsz, amit akarsz. Ja, és közben még a kijelzőt sem kell maszatos kézzel összetaperolni. Ugye, milyen egyszerű? Egek!

  9. …ez most egy vicc…?
    – egy ilyen hosszú lapos kábellel kell ezt a csodát csatlakoztatni, és még plussz kakaót nem is lehet hozzáadni?

    PS: …értelmét látnám, ha az USB 2 -es portból 3 -ast csinálna, de így, nem látom benne az innovációt…

  10. @A hun: Remélem nem gondoltad komolyan, hogy USB 2-ből csinálhatna 3-at.

  11. Én inkább azt nem értem, hogy az iMac-ek miért nem ergonómiailag ésszerű talppal vannak felszerelve annak ellenére, hogy az Apple termékek elvileg a prémium kategóriát képviselik. A magasságállítás, bólintás (tilt), legyezés (swivel), esetleg forgatás (pivot) nem kéne, hogy alapkövetelmény legyen egy komoly, munkára szánt kijelzőnél?

  12. Ha a Thunderbolt csatlakozóba menne és úgy USB-3-at készítene belőle. Na, annak lenne értelme…

  13. Általános magyar attitűd azt mutatja, hogy nem racionális döntés az olyan termék, amely c-szer drágább de minősége, illetve hasznossága kevesebb, mint c-szeres. A modern nyugati világban nem ez járja, az emberek ott nem így gondolják, ezért kerül annyiba egy prémium kategóriás akármi, ami nyugatról jön.


Add a Comment