fbpx Skip to content

Az iOS 9-cel kaptuk meg a Wi-Fi-asszisztens funkciót, ami röviden azt jelenti, hogy a mobiladat-hálózatot fogja használni a rendszer, ha Wi-Fi kapcsolat nem megfelelő.

wi-fi-assist-iphone-960x540

Ez a funkció alapesetben be van kapcsolva. Így sokszor mikor nem megfelelő a Wi-Fi hálózatunk, akkor inkább a mobilinternetet használja a készülék, így tudtunk nélkül több adatforgalmat generálhat az eszköz. Főleg akkor lehet probléma, ha valamit szeretnék feltölteni vagy letölteni, és közben “elmegy” a Wi-Fi vagy nem működik, és ezért az adatforgalmunk bánja.

Mivel gyenge Wi-Fi kapcsolat esetén sem szakad meg a kapcsolat az internettel, valószínűleg nagyobb lesz a mobil adatforgalom – a legtöbb felhasználó esetén azonban csak néhány százalékkal lesz magasabb, mint a funkció használata nélkül. Ha kérdései vannak az adathasználattal kapcsolatban, olvassa el, hogyan kezelhető a mobil adatforgalom, vagy forduljon az Apple-támogatáshoz. (Apple.hu)

Amikor aktiválódik a Wi-Fi-asszisztens, megjelenik a mobil adathálózat ikonja a készülék állapotsávján, de az Apple már több védelmet is beépített nekünk arra vonatkozóan, hogy ne tudjunk nagyobb adatmennyiséget forgalmazni:

  • A Wi-Fi-asszisztens nem vált át automatikusan a mobil adathálózatra, ha az adatroaming be van kapcsolva.
  • A Wi-Fi-asszisztens csak akkor működik, ha az alkalmazások az előtérben futnak – nem aktiválódik a tartalmak háttérben történő letöltésekor.
  • A Wi-Fi-asszisztens nem aktiválódik néhány olyan külső fejlesztésű alkalmazás esetén, amely hangot vagy videót streamel, illetve mellékleteket tölt le – ilyenek például a levelezőalkalmazások –, mivel nagy mennyiségű adatot használnak fel.

IMG_0258

Persze a legjobb megoldás az, hogy ezt a funkciót kikapcsoljuk, még pedig a Beállítások, Mobiltelefon menüpontban legörgetünk az aljára és elhúzzuk a csúszkát.

Nektek mennyit forgalmazott eddig a Wi-Fi-asszisztens?

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. 4,2 MB… 😀

  2. Nekem nincs kiírva adatmennyiség, tehát valószínűleg 0 byteot. 🙂
    Egyébként nem kapcsolom ki, mert az UPC Wi-Free is aktiválva van, aminél korlátozva van az egyszerre használók száma 3 eszközre, és már többször megszívtam, hogy automatikusan felcsatlakozott a telefon egy közelben levő hotspotra, de nem kaptam adatot, és megállt a weboldalak betöltése. Ilyenkor csak úgy tudtam folyamatosan böngészni, ha kikapcsoltam a Wi-Fi-t. Ezzel az új opcióval az átváltás automatikusan megtörténik.

  3. 37.6 MB

  4. 20,4 MB

  5. Azonnal kikapcsolom, mert ebben a hónapban 729kb.

  6. 121MB..(

  7. Bevallom, hogy nem teljesen értem ezt az asszisztenst, mivel kikapcsolt állapotában is átvált a telefon a mobilnetre, ha a wi-fi jele nem elég erős, és ez ugyanígy működött a funkció megjelenése előtt is…

  8. @gomzol: ez akkor vált át, ha jó a Wi-Fi jelerőssége ugyan, de nincs rajta internet-elérés.

  9. 735 KB

  10. 16,0 KB

  11. 7,7 kb ????

    Az új alkalmazásotok miért nem jegyzi meg a bejelentkezési adataimat, mint a régi, hiába jelöltem be az emlékezz rám-ot a múltkor is?
    Ja és jó lenne egy link, amivel egyből a kommentekhez lehetne ugorni, és ugyanúgy, mint a cikkeknél, a kommenteknél is lehetne jelölni, mit olvastam már, mit nem és úgy ugrani a szekcióba.
    Az app főoldalán amúgy van egy bug, eltűnik a felső sáv, amíg nem választok cikket.


Add a Comment