fbpx Skip to content

Az Apple Campus 2 gondolata és a kezdeti lépések még a Jobs-érában születtek meg, azóta pedig már az utolsó simításokat végzik az Apple új központján. A méreteiben is óriás komplexum hatalmas, 260 ezer négyzetméteres területen helyezkedik el, és különös hangsúlyt fordít a környezettudatos üzemeltetésre.

iSpaceship-visitors-center-image-002

A jó atmoszféráról a rengeteg elültetett fa, az üveges épületek, és az érintetlenül hagyott táj gondoskodik. A kampusz mellett számos más épület is helyett kapott: recepció, étterem és étkezők, raktár, gépház, csak hogy néhányat felsoroljunk a sok közül. A Silicon Valley Business Journal a napokban publikált néhány látványtervet, hogy a vizuális típusok is tobzódhassanak az új kampusz szépségében.

Az Apple két recepció megépítését tervezi, az egyiket közel a Wolfe Road-hoz, a másikat pedig a Tantau sugárúthoz. Hasonlóan a kampusz földbe süllyesztett előadójához, a körülbelül 185 négyzetméteres épület teljesen üveggel került burkolásra, a tetejét pedig egyszerű szénszálas tető ékesíti.

iSpaceship-visitors-center-image-001

Az épület nagyban fog hasonlítani a tervezett látogatói központhoz, amiben viszont kávézó, lépcsőház és lift is a közönség javát fogja szolgálni. Ezekkel feljuthatunk majd például a kilátóba, ahonnan szemünk elé tárulhat a páratlan látványt nyújtó, gyűrű formájú főépület.

iSpaceship-visitors-center-image-004

A gépház ad helyet a mindennapi működéshez szükséges eszközöknek, mely egyszerű, letisztult dizájnt kapott. Az Apple elmondása szerint az épület inkább utilitarista — tehát inkább a hasznosságon van a hangsúly, mintsem a szépségen — mely elnevezés a design névadója is egyben.

iSpaceship-maintenance-shed-image-002

A komplexumon belüli étkezdék mellett helyett kapott kinti párjuk is, ahol a dolgozók és látogatók a friss levegőn fogyaszthatják el jóízűen ebédjüket vagy kávéjukat. Ezek az épületek nem hivalkodóak, célorintáltan kerülnek megépítésre.

iSpaceship-visitors-center-image-003

Hogy pontosan mikor veszik birtokba az Apple alkalmazottak az új kampuszt, pontosan még nem tudni. Tim Cook a legutóbbi keynote alkalmával 2017 eleji rajtot célzott meg. Érdemes megvárni a hivatalos dátumot, addig pedig nálunk továbbra is nyomon követhetitek az építkezés menetét!

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Azért arra kíváncsi vagyok, mit kezdenek majd a rengeteg lehullott falevéllel 🙂 De tény: nagyon nyugtató ez a rengeteg zöld, ami körül veszi az összes épületet.


Add a Comment