fbpx Skip to content

Mikor a 2016 januári CES-en a Samsung bemutatta a T3-at, az “instant get” érzés fogott el, rögtön azt mondtam magamban, hogy nekem ez KELL.

IMG_3023

Sokszor van úgy, hogy már nem elég a 250GB a Retina MacBooknál, és ilyenkor külső HDD-t használok videó vágásra, fotók rendezésére, vagy egyáltalán arra, hogy lementsem az adataimat. Ezek a külső merevlemezek átlagos használatra teljesen megfelelnek, de például egy videó vágásnál már vissza fogják a gépet, arról nem beszélve, hogy 40-50-90GB-nyi adatot nagyon lassan tudunk átmásolni, és mindig az idő az, ami a legfontosabb számunkra. A Samsung SSD-vel új világ nyílt meg, ez a pici kis hardver az utóbbi időben meglehetősen meggyorsította az adatmozgatásaimat.

IMG_3018

A Samsung T3-at összesen négy féle tárhellyel vásárolhatjuk meg: 250GB, 500GB, 1TB és 2TB-os változatban. Az egész SSD 1/3-dal kisebb, mint egy átlagos laptop merevlemez, úgy, hogy külső házban is van. Alig 51g, így bárhol elfér és nem egy bumszli külső HDD-t kell magunkkal vinnünk. Azért ez nem semmi, és a Samsung szerint a T3 némileg shock-resistant, tehát ütésálló is. Én persze azért nem dobálnám.

A T3-on összesen egy csatlakozó található, ami USB-C! Ez nagyon fontos, mert az új, 12-es MacBook tulajdonos is kényelmesen használhatják ezt az SSD-t. Sima USB 3.1-es kábellel kapjuk, de például a MacBook töltő kábelével is kényelmesen működik, tehát nem kell külön másik kábelt venni hozzá. Jobb oldalon található rajta még egy LED, ami kéken világít, ha kommunikál az eszköz, és pirosan, ha már lehúzható az USB-ről.

Screen Shot 2016-04-14 at 19.08.06

A Samsung T3 elméletben 450MB/s sebességre képes. Én a fenti sebességet tudtam belőle kipréselni, ami szerintem teljesen rendben van egy ilyen kis eszköz esetén. Egy 7GB-os 720p-s videó fájlt kevesebb mint 20 másodperc alatt másoltam át az SSD-re, és még ennél is gyorsabban másoltam le róla. A Final Cut Pro X-be betöltöttem néhány videót az SSD-ről, és egyáltalán nem éreztem sebességben lassulást, onnan is kényelmesen szerkesztettem, exportáltam. Hardveres AES 256-bit titkosításra is képes, ehhez a Samsung külön szoftvert ad nekünk.

Összességében egy remek külső SSD, ami pici, könnyű és gyors. Sajnos iPhone-nal, iPaddel nem lehet használni, csak androidos készülékekkel, és talán ez az egyetlen hátránya ennek a kiegészítőnek. Megvásárolni a Stylebolt-ban tudjátok, most az ssdt3 kupon kóddal 10% kedvezmény kaptok a következő 2 hétben!

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Nem tudom, hogy csak bennem merült fel a kérdés, de milyen módon csatlakoztathatom legkönnyebben egy MacBook Pro-hoz?!

  2. @totar: USB 🙂 3.1-es kábelt adnak hozzá alapesetben, tehát mintha egy külső HDD lenne.

  3. 512GB-os T1-eseket használok már vagy fél éve, nagyon jók a tapasztalataim.

  4. Ez esetben sebességvesztés tapasztalható?

  5. Nem hiszem, hogy tapasztalható lenne sebességvesztés, ha a cikkíró is a sima USB kábellel kötötte össze.


Add a Comment