fbpx Skip to content

Az App of the Week keretében az Apple hétről-hétre ingyenessé tesz egy alkalmazást/játékot. A minőségre általában nincsen panasz, de persze ez is ízlések és pofonok kérdése, viszont az e heti játék, a Space Marshals kifejezetten jó választás volt.

space-marshals-cover

A történet szerint főhősünket, egy űrmarsallt különböző okok miatt rács mögé zárják egy börtön űrhajón. A hajót eltérítik és a rabokat megszöktetik, akik a közeli holdon vernek tanyát. Az ex-űrmarsallunk kegyelmet kap és újra állományba helyezik, hogy elkaphassa a szökevényeket. A Space Marshals lényegében egy felülnézetes űrwestern, mely szerencsére nem az agyatlan lövöldözésről szól, hanem a taktikázásról, a lopakodásról és az ügyességről.

space-marshals-2

Az irányításért a képernyő két oldalán található joystick a felelős, melyekkel könnyedén tudjuk hősünket irányítani, igaz, a célzást meg kell szokni, de utána már vígan tudunk igazságot osztani. Szerencsére a küldetések közt a bázison gyakorolhatunk a fegyverekkel és el is döntehtjük, hogy az adott küldetésre mit viszünk magunkkal, mi az, ami hasznos lehet, illetve mi az, ami a mi játékstílusunknak kedvez.

Nem mindig célravezető bevetni a nagyágyúkat és csak úgy irtani kezdeni a banditákat, mert azok sokszor többszörös túlerőben vannak és pillanatok alatt szitává lövik hősünket. Érdemesebb inkább lopakodni, lesből támadni, hangtompítót használni, illetve kihasználni a tereptárgyak adta lehetőségeket. A játék során változatos fegyverarzenálra tehetünk szert, melyek mind kinézetben, mind sebzésben eltérnek egymástól, de nemcsak ezeket gyűjthetjük, hanem különböző ruhadarabokat, melyek erősebbé, ügyesebbé és persze menőbbé teszik hősünket. Az iCloud mentésnek hála ott folytathatjuk az egyik készülékünkön, ahol a másikon abbahagytuk.

space-marshals-1

Ugyan a történetvezetés szöveges dialógusokból áll, de szerencsére ezeken túllendülve a küldetések színvonalasak, változatosak épp nem utolsó sorban kellően nehezek, hogy ne csak végigrohanjunk rajtuk. A jobb felső sarokban található térkép segít a taktika kiválasztásában, ugyanis megmutatja, hol és hány bandita van, így ki tudjuk választani, milyen fegyverrel és milyen taktikával rohanjunk le őket.

A Space Marshals grafikájáért az iOS 8-ban bemutatott Metal felel, amire egyáltalán nem lehet panaszunk, nem hiába lett beválogatva a tavalyi év legjobb játékai közé. A játék eredeti ára 5 euró, ráadásul az újabb fejezetek (3 jött már a megjelenés óta) nem In-App Purchase keretében vásárolhatóak meg, így most kifejezetten érdemes letölteni, remek szórakozást fog nyújtani. Garantálhatom.

[appstore id=”834315918″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Eddig nem is hallottam róla, de mióta felraktam, túl sok időmet szentelem erre. Főleg ipaden kiváló.

  2. MFi controllerrel is lehet?


Add a Comment