fbpx Skip to content

A megfelelő autós tartó kiválasztása is nagyjából olyan, mint amikor tokot keresünk a készülékünkhöz. Mindenkinek mások az elvárásai, így van, akiknek nem felel meg egy “karos” kialakítású tartó, ahol két vagy több oldalról fogja meg a készüléket egy-egy kar.

Kép: OSO Smart Touch univerzális mágneses autós tartó és tartozékai.

A lehető legegyszerűbb és leginkább kézenfekvő megoldás így adott esetben egy mágneses tartó lehet, amihez mindössze csak hozzá kell érintenünk a készüléket, és az rögtön hozzátapad – már feltételezve persze, hogy előzetesen feltettük a készülékre a mágneses rögzítéshez szükséges fémlapot.

Mivel az iPhone-ok esetén használt alumínium készülékház gyakorlatilag nem mágneses (bár egyes alkatrészek miatt egy gyengébb vonzás azért tapasztalható), így az OSO két fémlapot is mellékel a tartóhoz a dobozban. A kisebb, kerek lapkát közvetlenül a készülék hátlapjára, vagy a tok hátoldalára tudjuk feltapasztani a fém lapkán megtalálható két oldalú ragasztóval; a nagyobb lapkát pedig a készülékünk és a tok közé tehetjük, és így akkor kívülről nem is látszik majd semmi.

Egy Spigen Slim Armor tok esetén pedig ezt a lapkát akár a tok két része között is elrejthetjük:

Kép: A mágneses rögzítéshez szükséges fém lapka elhelyezése egy kétrészes Spigen Slim Armor tok belső és külső héja között.

Ha más tokunk van, akkor ahhoz, hogy a készülék vagy a tok hátlapját ne érintse a fém lap, a csomagban találunk egy átlátszó fóliát is, amit a fém lap és a készülék vagy tok közé helyezhetünk – és cserébe a lapka leszedése is könnyebb később.

Kép: iPhone 6s az OSO Smart Touch tartóra helyezve.

A mágneses rögzítésnek köszönhetően pedig bármilyen pozícióban odaérinthetjük a készüléket, az rögzülni fog, de egyébként a tartó feje is 360 fokban forgatható.

Az OSO Smart Touch az autó műszerfalához tapadókoronggal rögzíthető, aminek a felszíne alapból tapadós, és egy kallantyút felhúzva pedig még rá is húzza magát, így akár érdesebb felületre is biztonságosan rögzíthető. (Ha a tapadókorong ragadós felülete elvesztette a tapadását például por vagy egyéb szennyeződés miatt, akkor azt elegendő csak vízzel leöblíteni.)

Mivel a tartó mágneses, így óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy ez esetleg befolyásolja-e a digitális iránytű működését. Tapasztalataink alapján az egyes készülékek eltérően reagálnak: míg egy iPhone 5s-en még a közelébe tett iPhone 6s-től is össze-vissza pörög az iránytű, és hasonlóan reagál a tartó mágnesére is, addig az iPhone 6s-t teljesen hidegen hagyja. Navigáció közben a GPS alapján alapból irányra tud állni a készülék, így ott ez nem okozhat problémát.

Az OSO Smart Touch természetesen bármely más típusú készülékkel is használható.

Megvásárolható a SzifonStore-ban 8 490Ft-ért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Nekem a 4 karos változat vált be. Alul és oldalt is 2-2 kar tartja a telót. A gyári CD lejátszó egységbe helyezhető a tartó így nem kell ügyeskeddni, furni, vagy szélvédőre ragasztani. 2000 Ft-ot simán megér 😀


Add a Comment