fbpx Skip to content

Várható volt, hogy tesztelik az új iPhone SE készüléket is, igaz, még nem lőtték át, nem gyújtották fel, azonban néhányszor leejtették és megpróbálták meghajlítani is.

SquareTrade-iPhone-SE-bend-test-image-002

Az iPhone SE-t először a nagyobbik testvérekkel, az iPhone 6s-sel és 6s Plus-szal engedték egy ringbe, tehát ezek ellen kellett teljesíteni a régebbi házban lévő új készüléknek. Érdekes, hogy 2013-ban még egyáltalán nem volt olyan teszt, ahol meghajlították volna az iPhone-t manapság pedig már ez az egyik legfontosabb. Nézzük meg, hogyan szerepelt az iPhone SE.

A videó alapján elmondható, hogy az iPhone SE kevésbé cseppálló, mint az iPhone 6s, de erről már korábban is írtunk, mikor az iFixit szétszedte, illetve a leejtéseket is kevésbé bírja, jobban törik az előlapi üveg. A hajlítás teszt során pedig kiderül, hogy jobban hajlik, mint a nagyobbik készülékek, úgy látszik, az új 7000-es alumínium megtetette a hatását. Nézzük, mi a helyzet egy régebbi iPhone 5s és az új iPhone SE között:

A törésteszt igazából nem okoz nagy meglepetést, az iPhone SE is nagyjából ugyanannyira törékeny, mint az iPhone 5s.

A vízállósági teszten egész érdekes eredmények születtek, 15 perc kellett ahhoz, hogy az iPhone SE kikapcsoljon, és a home és power gombok együttes lenyomásával kelljen újraindítani. Persze ez nem jelenti azt, hogy a készülékbe bejutott víz nem okozott károkat, illetve az Apple továbbra sem beszél sem vízállóságról, sem cseppállóságról. Ha fennáll az esélye, hogy vízbe ejthetjük a készüléket, érdemes vízálló tokot használni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Lehet hülye kérdés, de miért nem erősítették meg az iPhone 5SE-t is 7000-es alumíniummal?

  2. …a kérdésed helyénvaló, de:
    – akkor nem fértek volna bele az új SE telefonnal a 157 US $ -os előállítási árba!
    – szerinted, érdekük egy elnyűhetetlen telefont létrehozni, ami leejtéskor nem sérül meg, ill. évek hosszú során karcmentes marad?

    PS: …van még több indok is, azt majd a többiek írják ide, de az is lehet hogy inkább nekem esnek majd, mert nem tettem lakatot a számra…

    – máskülönben, szép bőrtokban kell tartani és nem kell ráülni és földhözcsapkodni, a véletlenekre ott a biztosítás…

  3. Ezek az agyament videók!? Hát bakker…eltört a telefon. Ki gondolta volna? Ez kb olyan, mintha egy RR típusú autót veszel és neki mész vele a fának, és jééé…összetört. Ez meg milyen autó? Hogy mik vannak? És ráadásul még rohadt drága is volt. Ilyen összetörős autó kell a fenének és jól bebizonyítottam, hogy ez az autó egy nagy rakás… 😀 Ugye elhiszed nekem, hogy ilyet nem érdemes venni! Hogy miért RR, ne kérdezd, hirtelen ez jutott az eszembe. Pedig ez tényleg jó anyagból van. Állítólag.

  4. @makimano: Azért ha megnézed, a kulcs karc 1.14-től elég durva. Ez nálam azt jelenti, hogy hátsó fólia vagy tok nélkül hamar “elhasználódik” a hátulja.

  5. Én olyan videót is szeretnék, ahol átlövik puskával, meg felrobbantják, meg amit csak akarsz. Mert én olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a neten láttam ám ilyet is. Ez a tipikus átlag normál felhasználóknak szánt használati útmutató mozgóképpel. 😀 Na akkor most megyek és kilakkozom a körmeimet. De természetesen csak a szemöldököm kiszedése után. 😀 Ja, mosogatni is kéne. 😀 Vaaalaaaki nem akarna esetleg netán segíteni? 😀

  6. Hát Te meg mit szívtál????????? Nekem is adhatnál belőle…????????

  7. Nehogy kiszedd!! Fonjuk be egymás szemöldökét. Ma már nem érek már rá, de holnap 15:00 körül igen. 😀 Addig hátha hosszabb lesz. 😀

  8. Nekem akkor is kell egy ilyen! nem szeretem a nagyobb telefonokat. A voiceover hangjának úgyse nagyobb a felbontása 🙂 viszont ami benne van!

  9. @Balazs Pali: Nekem az tetszik a legjobban, amikor tapétavágó szikével esik neki a telefonnak. 😀 Ugye tuti, hogy mindenki a zsebében egy szikével és mellette egy telefonnal szaladgál és éppen azt teszteli, hogy mikor karcolódik össze, meg mennyire. A telefon. Most már csakazértis veszek egy ilyen telefont, ami arra vár, hogy jól össze meg vissza karcolódjon, meg meglehessen hajlítani, meg szanaszét törni. Olyan telefon nekem nem kell, amelyik nem hajlik. Mivel puskám nincs, majd szólok a húsvéti nyuszinak, hogy csalogassa ide a vadászt és robbantsa fel, vagy mittomén, vagy beteszem a sütőbe a csirkecombok közé. Előtte még jól befűszerezem. De csak az íz miatt. És tuti, hogy még így is fog működni. 😀 Melyik másik telefon tudja még mindezt? 😀

  10. @makimano: Vagy tényleg be vagy tépve, vagy szimplán lütyő vagy. Nem tudom mit nem értesz azon, hogy a kulcs karcot írtam…. a szifon 5s pontosan így karcolódott… De úgy látom leragadtál a 3 gs-nél, ott műanyag volt a hátlap, annál nem tűnt fel…. tépd ki az intim részedről is a szőrt…

  11. Igazad van, ezek tényleg agyament, értelmetlen videók! Mondjuk a grillezett Iphonoknál életszerübb!
    Én eddig at összes Iphonomat szerettem, egyikkel se volt eddig semmi bajom! Ejtettem már pofára, kijelzö csere! Ez nem hiba!!!!

  12. agyament, de legalább látni, hogy mennyire fel lett fújva a 6-os szériánál az egész. Régen is hajlott, régen is tört, egyszer csak észrevették az emberek és botrányt csináltak belőle, mert a farzsebben tartott telefon 120kg-os gyerek alatt picit meggörbül.

  13. Igen,ezek annyira életszerű tesztek,!Ja,Nem!????


Add a Comment