fbpx Skip to content

Az Apple jóváhagyta, így a mai nap útjára indítjuk a Szifon.com alkalmazásának 3.0-s verzióját, amire mindannyian elég régóta vártunk. Egy alkalmazás fejlesztése sajnos nem olyan egyszerű, mint ahogy az kívülről tűnik, így mi is belefutottunk több nehézségbe a legutóbbi frissítés óta eltelt, immár bő két és fél évben.

szifon-app-3.0-promo-cover

A 2.0.2-es változat frissítése körüli nehézségek, és az olvasóink visszajelzései miatt úgy döntöttünk, hogy inkább teljesen tiszta lappal kezdünk, és az alapoktól építjük fel az alkalmazás 3.0-s változatát. Az új verzió megjelenését @korpaidani tervezte @Hori közreműködésével, és alig két és fél hónap alatt eljutottunk @admin, @developer és @Dago^WATT kollégákkal odáig, hogy beküldhessük az App Store-ba.

Mikor az elmúlt évek visszajelzései alapján átgondoltuk, mi legyen a 3.0-ban, nem csillogó-villogó, animáció- és képfüggő alkalmazást szerettünk volna készíteni, hanem egy olyat, ami a lehető leggyorsabb, legkényelmesebb és legkisebb helyet foglalja el a készüléken. Kicsit úgy gondoltunk rá, mint egyfajta zsebkönyvre, ami mindig a kezünk ügyében van, amiben minél könnyebben lehessen olvasni a cikkeket, és hasonlóan gyors és egyszerű legyen keresni és tájékozódni. Ezért a tipográfia felé indultunk el, és ez határozza meg magát az alkalmazást is.

szifon-app-3.0-01

Szintén fontosnak tartottuk, hogy az app használata minél kevesebb adatforgalmat generáljon. Ezen felül kikerültük azt is, hogy egy-egy kisebb frissítéshez új verziót kelljen beküldeni az Apple-nek jóváhagyásra. Ez azt jelenti, hogy elég sok dolgot tudunk a háttérben javítani, fejleszteni úgy, hogy magát az alkalmazást nem kell frissíteni hozzá, például új menüpontokat tudunk könnyedén betenni vagy meglévőket kivenni, azok ikonjait lecserélni, vagy a cikkek megjelenését módosítani.

szifon-app-3.0-02

Az alkalmazás legelső indításakor többet fog tölteni, adott esetben össze is omolhat, főleg ha az adott készüléken már elég régóta használjuk, és így a cache már nagyobb méretűre hízott.

szifon-app-3.0-03

Kiemelnénk még, hogy nagyobb látogatottság alatt még nem tudtuk tesztelni, azonban bizakodóak vagyunk, és várjuk a visszajelzéseket ezzel kapcsolatban.

szifon-app-3.0-04

De ennyit a háttérről, inkább nézzük, milyen újdonságok találhatóak az appban!

Újdonságok

Jelentősen átalakult a cikklista és a menü. Ezt azt jelenti, hogy a menü folyamatosan látszik a bal oldali sávban, így bármikor könnyen elérhető, még a másik oldalról a hüvelykujjunkkal átnyúlva is. A cikklistában az új, még olvasatlan cikkek előtt a jelző bogyó teli kék, az elolvasott cikkek esetén pedig üressé válik. A menüpontok közt sorrendben a következők érhetőek el jelenleg: a Szifon logóra nyomva újratölthető a cikklista tartalma (ami egyébként a már megszokott “húzd le a frissítéshez” módot is támogatja), a FAQ alatt a Gyakran Ismételt Kérdések cikk érhető el, ezt követi a HasználtSzifon, a SzifonStore, a szerviz, és végül a keresés ikonja. Természetesen továbbra is követhető az appon belül a live.

iPhone-6-02 iPhone-6-05

A cikkeken belül mostantól lehetséges a képek és Wallet passok közvetlen lementése, az alsó eszköztár sávon pedig megtalálható a visszalépés gombja (<), és a megosztásé, illetve a korábban már bevezetett, az olvasáshoz szükséges percek száma is. Átalakítottuk a hozzászólások részt is, aminek a megjelenése és működése már jobban hasonlít a webesre:

iPhone-6-03 iPhone-6-04

A 3D Touch-ot támogató modelleken pedig gyorsmenüben megtalálható a keresés, a legfrissebb cikk és a gyakori kérdések, és ezek közül a legfrissebb cikk értelemszerűen mindig az aktuálisan legfrissebb cikket nyitja meg rögtön.

iPhone-6-01

Az új alkalmazás támogatja az iOS 7-től kezdődően az összes iOS-verziót, az összes készüléktípust és felbontást is, és egyúttal a sokak által várt iPades felület is belekerült.

***

Amint láthatjátok, ez az első lépés egy új, szebb, jobb, gyorsabb Szifon.com alkalmazás felé, aminek időközben már készül 3.1-es verziója számos újdonsággal és természetesen majd az általatok esetlegesen beküldött hibák javításával. Terveink szerint sűrűn fogjuk frissíteni, és aktuálissá tenni, követjük majd a trendeket, hogy ti még kényelmesebben olvashassatok minket.

Felhívjuk azok figyelmét, akik VoiceOverrel használják a készüléküket, hogy a VoiceOver átmenetileg nem működik megfelelően az alkalmazással, amit igyekszünk mihamarabb orvosolni!

Amennyiben tetszik az alkalmazás, kérlek értékeld az App Store-ban – és ha bármi hibát észlelsz, azt például itt írd meg nekünk, vagy e-mail formájában.

[appstore id=”478349163″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

86 Comments

  1. Ezt a cikket már az új alkalmazásból olvasom. Szerintem teljesen jó, ideje volt már, köszönjük szépen!

  2. Király lett! 😉

  3. Azt kell hogy mondjam nagyon jó lett az alkalmazás! Gratulálok! Nekem nagyon tetszik! Főleg ilyenre gondoltam!

  4. ????

  5. Ez lesz az első app, amit letöltök, amint meglesz az Iphone SE-m! 🙂

  6. Szuper lett! Köszönjük.

  7. Nagyon jó lett a frissítés! Köszi ????

  8. végre! fasza!

  9. 🙂 szuper

  10. nekem woice overrel nem lehet látni baloldalon a menüt.

  11. Összesen 1,3 MB? Hihetetlen!

  12. Szuper

  13. Újabb app, amit az új dizájn miatt nem fogok frissíteni…

    Eddig a cikkek index-képei alapján keresgéltem egy-egy cikket, amit már olvastam, vagy még nem olvastam, csak terveztem, de most már akkor ennek is búcsút inthetek. Vagyis nem, mert nem fogok frissíteni!

  14. Uuuuuuuuu ezazzz, értelmet nyert a folyamatos rinyálásom 😀
    Nagy köszi!

  15. Jó lett….Ügyesek vagytok

  16. Gratulálok! ????????

  17. Hat ez nagyon profi ,es hogy rászánta tok ipadre ez meg tutib !!!

  18. Ha rá nyomok egy képre azt le akarja menteni. Ok. Korábban be adta és ki tudtam nagyitani. Erre van megoldás? Nagyon tetszik az új alkalmazás! Megérte dolgozni vele! Köszönjük!

  19. @White64GB: ez jelenleg így működik, tehát most letöltés után a Fotók között tudod kinagyítani.

  20. Dago^WATT talán olvassa, kicsit off. Emlékszel? AmIRC, #amigahu. Te vagy? (Smith)

  21. ipaden is jol mutat (bar egy fekvo nezet meg jol jonne, de nem vagyok telhetetlen), a kis appmeretert pedig kulon fejhajtas!

  22. Nagyon szép lett a felület, igazán szép munka!
    Az indexképeket viszont nagyon hiányolom a cikkek elől.
    Ha van rá mód, azokat legyetek szívesek visszatenni! Köszi!

  23. Tetszik,de hianyolom a kis kepeket a focimek elol,ha kerestem valmit ,amit elotte mar olvastam konnyebben megtalatam,a szemem mar raalt. De fasza,csak igy tovabb!!

  24. Erre esdig kellet várni?

  25. @MegaTrack:

    Egy alkalmazás fejlesztése sajnos nem olyan egyszerű, mint ahogy az kívülről tűnik, így mi is belefutottunk több nehézségbe a legutóbbi frissítés óta eltelt, immár bő két és fél évben.

  26. Nagyon jó lett,letisztult dizájn,gyors,egyszerű!
    Grat Mindenkinek!????????

  27. na ralestem telon is. itt miert kell a bejelentkezesnel bizonyitanom, hogy ember vagyok es ipaden miert nem? 😀

    hatarozottan tetszik, sokkal kellemesebb, mint a webes nezet (eddig nem az appot olvastam, hanem safaribol).

    fejlodesi tippek a jovore nezve: valami kulon gomb jo lenne a mar olvasott cikkekhez, hogy a kommentekhez ugorjon, illetve ugyanigy az oldalak aljan egy az azok tetejere ugros is kenyelmes lenne.

  28. Eddig tetszik szép tiszta kinézet, sőt lehet már túl letisztúlt is! A cikkeket lassan tölti be!

  29. Először is nagyon szépen köszönjük a sok pozitív hozzászólást, úgy látszik megérte a bele fektetett idő, energia!

    @henets: @Huszi74: Egyedül iPad felületen van erre lehetőség. Például iPhone 4 felbontáson már esélytelen lenne a kis képeket kezelni és az alkalmazás is lassabb lenne. Szóval iPhone-ra nem valószínű, hogy lesznek képek, maximum iPadre.

  30. @adamboc: Rendben, a kommentezesre ráfekszünk! 🙂

  31. amikor megjelent az alkalmazás szinte csak azt használtam. egy ideje nem használtam, mert poros volt nagyon.
    most ismét főképernyőn lesz ????????, köszönjük!

  32. @adamboc: elvileg ezt most javítottam, ha ez az, amikor bejelentkezéskor a wordpress egy matekpéldát akart megoldatni.

  33. Szép lett! ???????? a launch screent tartom picit gagyinak 😀 de ez legyen a legnagyobb bajom, 1 sec-ig látom kb 🙂

  34. @u.zsolt: azon még dolgozunk, szeretnénk frappáns szövegeket oda rakni, távolról az is állítható. 🙂 Lesz majd egy játék is erre, és akkor bárki beküldhet szövegeket oda.

  35. Hát, mit is mondjak… A két évig tartó fejlesztésbe ami az alapokról indult, bele kellett volna férnie egy alap kurzusnak is, hogy hogyan kell akadálymentes appot fejleszteni. Mivel ez az Applenek az iOS-ben sikerült és és ez nem vált a rendszer hátrányára (nem lett csúnya a rendszer – szokás szerint erre szoktak hivatkozni weboldalak akadálymentesítésénel is – ), így reszelni kéne ezen még. Egyik kolléga írta is, például a menü voiceover használatával fel se jön. A gombok felirata is katasztrófa, de legalább érteni lehet, mit csinálnak (megosztás). De ez így a XXI. Század második évtizedének lassan a végéhez közeledvén, kevés.

  36. @bizsda: nem írtunk olyat, hogy két évig tartott a fejlesztés. azt írtuk, hogy két és fél hónap. az elmúlt két és fél évben nem jutottunk előrébb a 2.0.2-es verzió frissítésével.

    az akadálymentesítéssel kapcsolatban több információra van szükségünk. a bal oldali menü az folyamatosan ott van, de akkor ezek szerint azt a voice over nem látja. írtam neked és @jeromos kollégának is egy emailt.

    mindenesetre akkor addig azt javasolnám, hogy átmenetileg használd Safariból az oldal mobil nézetét, a Safariban remélhetőleg rendesen felolvassa az iOS a dolgokat.

  37. Köszönjük a frissítést, alapjaiban tetszik!

    A használhatósága azonban bizonyos esetekben nem tökéletes. Hízelgő a megnyitásnál megjelenő ,,főleg iPad-pron” felirat, de kár, hogy nem tud elfordulni az app (általában fekve használom a készüléket), így pl a splitscreen előnyei sem igazán használhatóak (mellesleg nem is támogatja: kár). A bal oldali ikonok nekem sem voltak világosak. Mindenre egyessével rá kellett nyomkodni, ami értem, hogy jó kis átkattintás, de egy UX szakember valószínűleg fogná a fejét. Ezen kívül a bejelentkezéshez és úgy általában, a fiók kezeléséhez egy menü hiányozna nekem, mert így nehezen jöttem rá, hogy a komment résznél lehet csak…

  38. @dolfonzo: “A bal oldali ikonok nekem sem voltak világosak.”
    fentebb le van írva, hogy:

    A menüpontok közt sorrendben a következők érhetőek el jelenleg: a Szifon logóra nyomva újratölthető a cikklista tartalma (ami egyébként a már megszokott “húzd le a frissítéshez” módot is támogatja), a FAQ alatt a Gyakran Ismételt Kérdések cikk érhető el, ezt követi a HasználtSzifon, a SzifonStore, a szerviz, és végül a keresés ikonja.

    nyilván az egyes menüpontokra azok aktiválásához rá kell nyomni.

    az app azért nem fordul el, mert álló nézetben látszik a legtöbb tartalom.

    a bejelentkezést azért hagytuk a hozzászólás résznél, mert amúgy is ahhoz használnád, tehát ott van kéznél.

  39. @dolfonzo: Köszi, igen az iPad nézeten még dolgoznunk kell, csak alap támogatást kapott, hogy lássuk mekkora igény van rá. Meg kell terveznünk majd a fektetett módot, és akkor a split-screen-t is bele kell építeni. Ez nem 5 perces munka lesz, így nem tudom neked megmondani, hogy mikor jutunk el odáig. Bal oldali ikonokat még @Hori kolléga le fogja cserélni, de már nem akartunk az alkalmazással várni, így inkább kiadtuk és majd cseréljük. 🙂

  40. @Jadeye
    Köszönöm a válaszod, ezek világosak voltak, elolvastam a cikket. Én csak leírtam a megfigyeléseim, mint user – építő szándékkal.

  41. Nos, ez jól hangzik, akkor örülök, hogy ti is látjátok ezeket az apróságokat. ????????

  42. Nagyon szép, és jó is lett.
    Köszönjük a munkátokat.
    Annyi volna az észrevételem, hogy a baloldali menüben elférne egy bejelentkezés gomb, hogy ne kelljen a cikk utáni a kommentek végére scrollozni, hogy be tudjak jelentkezni.
    Másik, hogy kellene egy gomb, amivel a kommentekhez lehet udrani.

  43. udrani=ugrani akart lenni.

  44. gratula, teccik!

  45. Gratula az egész csapatnak! Külön köszönet az iPad verzióért! Már nagyon vártuk! ????

  46. Szép és jó! egy dolgot kivéve az iPad -en csak álló kép van 🙁

  47. Igen a bejelentkezést én is keresgettem…

  48. Gyonyoru es nagyon jol hasznalhato az uj app. Gratu es koszi!

  49. @jagBp: Állóban kényelmesebb olvasni szerintünk, de tervben van a fekvő nézet is, viszont nem elsődleges fejlesztés most. A hozzászólás pedig logikus, amikor hozzá akarsz szólni, akkor jelentkezel be. 🙂

  50. Hali!
    Csatlakoznék én is azokhoz, hogy Voice Owerrel nem túl jó a használat:(
    Viszont még ha valami nem is megy, a kommentelő rendszer tetszetős lett…
    Ha a menü meg a gombok jók lesznek, meg a cikkek megjelenítése az lesz ám a szuper.
    Grat egyébként a fejlesztéshez…

  51. @adika4444: Köszönjük a visszajelzést az akadálymentesítésen már elkezdtünk dolgozni, ez akkor egy fontos része az appnak, az a baj, hogy a menüpontoknak nincs szövegük, így nehéz, de megpróbáljuk megoldani.

  52. Végre!!!
    Újra tudom használni az appot (6+), mert a korábbi verzió nekem nem működött.
    Nagyon örülök, hogy ismét láthatom mobilon (is) a “szifon” híreket.

  53. Akkor ezt lattam az iPhone SE teszt cikkben a telefonon!

  54. Nagyon fasza lett! Ügyesek vagytok srácok! ????????

  55. Sziasztok
    Vagany az uj app viszont eddig nekem nem volt regisztraciom es most csinaltam egyett hogy megtudjam dicserni az uj verziot no ekozben a muvelet kozben totalisan szetesett az app es bejelentkezes kozben atvaltott a worldpress online feluletere ahoz hogy innen vissza valtsak ujrakellet inditanom az appot plusz a regisztraciohoz nem tudtam hasznalani megfeleloen az alkalmazast mert a jelszo generalashoz a safarit nyitotta meg es nem az appot szoval ezzen is tudtok meg dolgozni egy felhasznalo baratabb megoldasert.
    Amugy 5* os a kinezet.

  56. az app nagyon szep letisztult lett. tetszik.

    1. ha 4 ember dolgozott rajta 2,5 honapig akkor mennyi munkaidot oltetek bele?
    2. swift vagy obj-c?

  57. Én a fejlesztőket keresném, hátha vállalnának másik alkalmazás fejlesztését is. Hol tudnám elkérni az elérhetőségeiket?

  58. ja, meg alulra a vissza / megosztas melle egy “home” gomb! a bejelentkezes utan vagy nyolcvan oldalt kellett visszalepegetni a nyillal, mire a fooldalra visszajutottam.

  59. Eszközök közötti olvasottság szinkronizáció esetleg hasznos lehetne, de amúgy kiváló.

  60. Nagyon jó az alkalmazás! Gratula a készítőknek!!

  61. Ne haragudjatok…de ez szörnyű lett. Komolytalan kinézet… Lassú és csúnya. Miért kellett a jót elrontani?

  62. Egész jó lett az app, azonban egy dolgot hiányolok. Miért nem fordul el az oldal, amikor elfektetem a telefont, mint ahogyan a safari is elfordul olyankor. Sokszor egyszerűbb úgy olvasni és az hiányzik. Ezen fejleszthetnétek, hogy ne csak állítva lehessen olvasni.

  63. @cruy: legalább heten dolgoztunk aktívan az appon, no persze nem mindenki írta a kódot az Xcode-ban, kellettek grafikai tervek, aztán a tesztelés a csapattagok bevonásával, stb., és igazából nem is számoltuk a munkaórákat. sokat foglalkoztunk vele, de nem minden nap 8 órát, mert volt, amikor senki nem ért rá, meg volt olyan is, amikor napi 12 óránál is többet. de hát a legtöbb fejlesztés ilyen műfaj. 🙂

    @adamboc: ilyenkor egyszerűen használhatod a swipe gesture-t: csak húzd el a kijelző tartalmát balról jobbra, az visszalép a főmenübe. 🙂

    @mp84: a korábbi design még az iOS 6-os vonalat követte, ami azóta jelentősen elütött az iOS megjelenésétől, és ezt sokkal többen jelezték az app kapcsán, mint amennyien azok voltak, akik ragaszkodtak az iOS 6-os megjelenéshez. nyugodtan dobj nekünk egy emailt a designterveiddel, szívesen megnézzük. egyelőre viszont nem tervezünk változtatni ezen az új designon.

    @redcar: azért álló az app elrendezése, mert úgy fér ki a kijelzőre a legtöbb tartalom. az iPad kivételével nem merült fel a fektetett nézet, de meglátjuk.

  64. Egyelőre szép munkának tűnik!
    Köszönjük szépen!

  65. @Dagneross: Nem rossz ötlet, meglátjuk mikor fér majd bele.

  66. @admin így viszont korrekt 🙂 külön megdicsérném az összhangot az app ikonja és maga a felület struktúrája között 🙂

  67. Háát mit is mondjak, ez szörnyű és hányok ettől az eröltetett minimál stílustól!
    Elnézést kérek ha véleményemmel valakit megbántanék, de a dizájnról ez a véleményem!

  68. Jo lett nagyon gratula!!!

  69. Örülök és köszönöm, hogy elsőre pozitívan álltatok az egyenlő hozzáférés megvalósításához. Biztos, hogy úrrálesztek a problémán előbb-utóbb, és végül mi is felhőtlenül örülhetünk.

  70. Egy kérdésem lenne. Az direkt van, hogy amikor választ szeretnék írni akkor a már előttem hozzászóló nevére rá kell nyomnom, majd újra tölti a cikket és utána a 2.-ik legörgtésnél már ott van az összes hozzászóló alatt, hogy “válasz” vagy ez egy hiba? Szerintem sokkal egyszerűbb lenne, ha egyből ott lenne a “válasz” lehetőség.

  71. Szuper az alkalmazás! Letisztult, egyszerű, igazi Apple! (vagyis Szifon) 🙂

  72. Minden tetszik, a képeket viszont hiányolom!

  73. Ez igen srácok, nagy gratula!!!
    Rengetegen tanulhatnátok Tőletek, hogy miként kell kiadni egy azonnal használható, jól működő és felhasználóbarát alkalmazást!
    Köszönöm!
    Már csak egyetlen bejegyzés hiányzik, remélem hamarosan írhattok is a 9.2 Jailbreak megjelenéséről.. ????
    Egyszóval szép munka!!!

  74. De meglepodtem amikor megnyitottam az appot… Kiraly lett uraim, grat a fejlesztoknek!! :)))

  75. A menüből eltűnt a mentett hírek című rész és vele eggyütt a mentett híreim is

  76. @hxd2odr: Nagyon köszönjük ezeket az elismerő szavakat 🙂

    @zsoxxa1: Köszi

    @franyi: Sajnos a mentett hírek eltűnnek, technikailag nem lehet megoldani a migrációt, de hamarosan újra lesz offline, tehát internet nélküli hír mentés. 🙂

  77. @Procisz: iPadre lehetséges csak a képek, a mostani felületbe nem illik bele, remélem sikerül gyorsan megszoknod.

  78. Szép munka! Köszönjük!

  79. Nem lehetne azt megoldani, h a hozzászolásoknál sorszám legyen? Jó tudni néha azt, pl valami appot ajál valaki és csak leírom a sorszámát pl 34. Hozzászolásban volt az és később csak rákeresek arra a sorszámra… Sokszor percekig keresgéltem mire megtaláltam azt a hozzászólást ami érdekelt, de idő hiányában csak este tudtam vele foglalkozni….

  80. Nekem terszik az új megjelenés. Annyit változtatnék rajta a hírek felsorolásánál, hogy a kis köröket a címektől nem balra, hanem jobbra tenném. Ezzel azt a hatást lehetne elérni, hogy a köröket húzogatjuk felfele, gördítés esetén. Nekem suta, hogy minden bal oldalon van – menü és ezek a köröcskék. Esetleg a menüt lehetne jobb oldalra tenni, és akkor maradhatnak a köröcskék bal oldalon. Csak javaslat volt ????! Gratulálok a megújuláshoz!

  81. @Put2: Ezt elvileg meg tudjuk oldani. 🙂 Beszélek a kollégákkal.

    @Szilagyi71: Köszi a tippet, megnézzük!

  82. Nekem is nagyon tetszik az új app csak egyetlen igen nagy baj van vele hogy meg mindig nem fordul el ha az iPadon es ez rettenetesen bosszantó az esetek nagy részében úgy lenne kényelmes mert igy töltés közben nem tudom le rakni hogy olvastam a cikkeket ha volna ra mód oldjarok mar meg ezt a problémát elore is köszi /Cs/

  83. Sziasztok!
    Szép lett az új fődesign bár egy kicsit sivárnak hat képek híjján.

    A kezdőlap: …. a zsebedben, szlogen
    iPhone esetében ok de iPad-et nem szokás jellemzően zsebben hordani.
    Esetleg, hogy maradjunk a dallamnál lehetne: … a kezedben!
    Mit szóltok hozzá?
    Amúgy a korábbi megjegyzéseket érdemes lenne beépíteni szerintem is!

  84. @Lyrus: de iPad-et nem szokás jellemzően zsebben hordani
    pont ez benne a vicc, főleg a nagyobb méretű iPad Pro miatt. 😀


Add a Comment