fbpx Skip to content

Hiánypótló óraszíj érkezhet hamarosan az Apple Watch-hoz. Az egészségünk megőrzése rendkívül fontos, az Apple pedig elkötelezett híve ennek az irányvonalnak. Ezért került többek között az okosórájukba pulzusmérő, valamint rengetegféle fitnesz funkció, amivel nyomon követhetjük az aktivitásunkat.

259485-1280

Bármennyire is hasznos eszközről beszélünk, azért akadnak még hiányosságok. Egy ilyet foltozhat be az AliveCor EKG-ként is funkcionáló, orvosilag elismert Apple Watch óraszíja.

A Kardia Band for Apple Watch névre keresztelt óraszíj jelentős áttörésnek számít a proaktív egészségmegőrző okoseszközök körében. Az óraszíj lehetővé teszi viselőjének, hogy mérhesse az EKG-ját bárhol, bármikor.

A szíjra integrált érzékelő megérintésével az adatrögzítést máris el lehet kezdeni, melyek azonnal továbbítódnak is a Watch applikáció felé. Az EKG elemzésekor több sarkallatos pontra figyel az alkalmazás. Ilyen a pitvarfibrilláció (a stroke előfutára), amit kifejezetten ezen jelenség detektálására szakosodott algoritmus próbál időben felismerni, és jelezni.

A következő a normál EKG felismerése, amikor a pulzus és a szívritmus normális, a harmadik pedig megmondja, hogy mikor kell a következő felvételt elkészíteni, elősegítve ezzel a minőségi leletek rögzítését az orvosok számára.

A felvételek mellé akár hangot is rögzíthetünk, így az EKG készítésének pillanatában tapasztalt tüneteinket is feldiktálhatjuk (erős szívdobogás, koffein bevitel, stb.). Az óraszíjhoz tartozó alkalmazás integrálja a magát a Health applikációba is, így akár ott is nyomon követhetjük az EKG adatokat.

Aki esetleg szeretne ilyet, annak számára rossz hír, hogy a pontos megjelenésről még nincs konkrétum, valamikor tavasszal fog forgalomba kerülni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Ez érdekes. Van benne elem? Akku? Tölteni kell? Hova csatlakozik a töltő? Hogyan van az adatkapcsolat? Bluetooth?

  2. @Kovács Péter: Ha leveszed a szíjat az Apple Watch-ról, van alatta egy “titkos” port 😀 olyasmi smart connector, mint az Ipad Pro-n 🙂

  3. Sajnos ez sem lesz egy tul pontos szerkentyu..:(


Add a Comment