EKG mérését lehetővé tévő Apple Watch szíjat készül piacra dobni az AliveCor

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hiánypótló óraszíj érkezhet hamarosan az Apple Watch-hoz. Az egészségünk megőrzése rendkívül fontos, az Apple pedig elkötelezett híve ennek az irányvonalnak. Ezért került többek között az okosórájukba pulzusmérő, valamint rengetegféle fitnesz funkció, amivel nyomon követhetjük az aktivitásunkat.

259485-1280

Bármennyire is hasznos eszközről beszélünk, azért akadnak még hiányosságok. Egy ilyet foltozhat be az AliveCor EKG-ként is funkcionáló, orvosilag elismert Apple Watch óraszíja.

A Kardia Band for Apple Watch névre keresztelt óraszíj jelentős áttörésnek számít a proaktív egészségmegőrző okoseszközök körében. Az óraszíj lehetővé teszi viselőjének, hogy mérhesse az EKG-ját bárhol, bármikor.

A szíjra integrált érzékelő megérintésével az adatrögzítést máris el lehet kezdeni, melyek azonnal továbbítódnak is a Watch applikáció felé. Az EKG elemzésekor több sarkallatos pontra figyel az alkalmazás. Ilyen a pitvarfibrilláció (a stroke előfutára), amit kifejezetten ezen jelenség detektálására szakosodott algoritmus próbál időben felismerni, és jelezni.

A következő a normál EKG felismerése, amikor a pulzus és a szívritmus normális, a harmadik pedig megmondja, hogy mikor kell a következő felvételt elkészíteni, elősegítve ezzel a minőségi leletek rögzítését az orvosok számára.

A felvételek mellé akár hangot is rögzíthetünk, így az EKG készítésének pillanatában tapasztalt tüneteinket is feldiktálhatjuk (erős szívdobogás, koffein bevitel, stb.). Az óraszíjhoz tartozó alkalmazás integrálja a magát a Health applikációba is, így akár ott is nyomon követhetjük az EKG adatokat.

Aki esetleg szeretne ilyet, annak számára rossz hír, hogy a pontos megjelenésről még nincs konkrétum, valamikor tavasszal fog forgalomba kerülni.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!