fbpx Skip to content

Sajnos manapság egyre gyakrabban futunk bele az interneten, de néha még hagyományos boltban is, hogy nagyon olcsó Spigen (-szerű) terméket, vagy ahhoz a megszólalásig hasonló hamisítványt akarnak ránksózni. Igaz, hogy a Spigen nem igazán a kedvező árazásáról híres, ugyanakkor minőségi tokokat kínál, így ha valahol meglepően alulárazottan látunk ilyen terméket, akkor okkal gyaníthatjuk, hogy valami nincs rendben.

eredetispigenkiemelt

A hamis termékekkel kapcsolatban határozott álláspontunk van: NE vásároljatok ilyet! Bármennyire is kecsegető az egy-két ezer forintért belföldről, vagy pár dollárért Kínából rendelhető, az eredetire megszólalásig hasonlító, és ami a legfontosabb, az eladó által eredetinek hirdetett termék, az akkor is nagy valószínűséggel gyenge minőségű, olcsó hamisítvány. Ilyen esetben biztosak lehetünk benne, hogy átvernek minket.

Szerencsés esetben is csak egy elfogadható minőségű kópiát kapunk, amiről csak második ránézésre ordít a gagyi. Ha viszont nincs szerencsénk, akkor olyat fogunk kapni, mint amilyet mi is, amikor tesztünkhöz vadásztunk másolatot. Most be is mutatjuk nektek, hogy ti is könnyen megállapíthassátok a különbséget.

Miért érdemes eredetit választani?

A koreai Spigen a világ egyik legnagyobb tok- és kiegészítőgyártója. Termékeik kiemelkedő minőségűek és hibátlan kidolgozásúak, legyen szó masszív ütésálló tokról, Qi töltőről, kijelzővédőről vagy vékony designelemről, biztosak lehetünk benne, hogy nem a pár forintos műanyagból fröccsentett, lekopó gagyit kapjuk, hanem egy olyan kiegészítőt, ami végigkísérheti készülékünk életciklusát.

Képeinken a jobb oldali a hamisítvány és a bal oldali az eredeti termék!

spigen_hamis_vs_eredeti02

A Spigen termékek maradéktalanul megfelelnek minden elvárható színvonalbeli követelménynek, kidolgozásukból sugárzik az elegancia és a színvonalas gyártási technológiának köszönhető minőség.

Hogyan ismerd fel az eredetit?

A doboz a legtöbb esetben egészen meggyőző, de feltűnő lehet, hogy míg a csomagolás egyik részén azt olvashatjuk, hogy „authentication included”, vagyis tartalmaz eredetiséget igazoló matricát (erre majd kitérünk később). Viszont a hamis hologramos matricán – mert sajnos ilyen is van – szintén ezt a feliratot látjuk, míg az eredeti termékek matricáján ilyen felirat biztos nincs, ott csak egy Spigen logót találunk.

spigen_hamis_vs_eredeti01
Árulkodó jel, ha a tok belseje nem tökéletesen kidolgozott, vagyis éles széleket, gyenge minőségű merev gumit, vagy műanyagot találunk. Ha jól megfigyeljük, a jobb oldali termék műanyag merevítő borítása annyira vékony, hogy az alatta lévő fekete szilikon átlátszik rajta. Itt már erősen gyanítható, hogy nem minőségi kidolgozásra törekedtek, így valószínűleg a termék többi része is hasonlóan silány utánzat. A legtöbb esetben még a belső mintázat is eltér vagy hiányzik, ahogy az képünkön is látható.

spigen_hamis_vs_eredeti03

Az eredeti Spigen termékek velejárója egy eredetiséget igazoló matrica (és itt nem a hologramos matricára gondolunk), ezt minden esetben a csomagolás belsejében találjuk, és egy 2×5 karakter hosszú, egyedi sorozatszámot tartalmaz, amely segítségével a Spigen honlapján ellenőrizhetjük, hogy a kapott tok eredeti-e, vagyis hogy a szám szerepel-e a gyártó adatbázisában. Ugyanitt jelenthetjük, hogy vélhetően hamis terméket találtunk. Ez az egyik legbiztosabb módja annak, hogy meggyőződjük termékünk eredetiségéről.

spigen_hamis_vs_eredeti04

Tény, hogy ez már csak a vásárlást követően segít, de ilyenkor sincs minden veszve. Ha belefutottunk egy hamis termékbe, azonnal jelentsük a gyártónak, és természetesen követeljük vissza pénzünket az értékesítőtől.

Legyetek körültekintőek, ne hagyjátok magatokat átverni, ha valami túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az túl szép is ahhoz, és nagy valószínűséggel megpróbálnak titeket palira venni.

Biztosíthatunk titeket, hogy a SzifonStore-ban csak eredeti Spigen termékeket találtok kedvező, de reális áron!

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. 3db erediti vettem épp a fenti termékből, egyik eláll a home gombnál (szurke/ezüst), és mindhárom nagyon gyorsan karcolódik, pedig vigyázok a dolgaimra. Szóval semmi nem szól mellette, hogy az eredetit vegye bárki is, mert a kínai másolatok valószínűleg ugyenezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek.
    Összességében elmondhatom, hogy a fenti spigen termékek műanyag merevítőinek anyaga silány és egyáltalán nem időtálló…
    Köszönjük a reklámot!

  2. Ha valaki időtálló, kifogástalan minőségű tokot szeretne akkor az Evutec karbon tokjait ajánlom, igaz kb 3x ennyibe kerülnek cserébe csak egyet kell venni belőlük…

  3. @Agent_H: Ilyen az én szerencsém..Ha egy kicsivel elöbb tudom elolvasni a véleményedet, akkor lehet máshogy döntök. Ugyanis kb. 30 perce vettem egy eredeti Spigent. Kiváncsi leszek, hogy tényleg olyan hamar elhasználódnak ahogy mondod.. Viszont ez az Evutec tényleg nagyon ott van!
    Csak sajnos eddig még csak nem is hallottam róla..

  4. @hxd2odr: nekem az 5s-emen egy ilyen volt, mint a képeken és soha semmi baja nem volt, sőt a tokot azóta már más használja és még mindig semmi baja. Ismerőseimnek akik 5/5s-hez keresnek strapabíró tokot mindig ezt ajánlom.

  5. @Hori: Köszönöm, akkor most egy kicsit megnyugodtam.. Pláne, hogy nekem is 5s-en van, és amúgy is vigyázni szoktam a dolgokra.

  6. Egyszer rendeltem tőlük egy alumínium bumpert aminek gumi volt a hátlapja. Bár tényleg jó minőségű volt, nem használtam. A térerő gyakorlatilag eltűnt amikor felraktam rá.

  7. “Tény, hogy ez már csak a vásárlást követően segít, de ilyenkor sincs minden veszve. Ha belefutottunk egy hamis termékbe, azonnal jelentsük a gyártónak, és természetesen követeljük vissza pénzünket az értékesítőtől.”

    😀

    Ez nem rossz. És amelyik kis kínai eladta nekünk a hamisítványt bocsánatot kér és visszaadja a pénzünket. 🙂

  8. Nekem eredeti Spigen van, már 2 éve. A minőségével nincs bajom, csak azzal, hogy már 2-3 hónap után elkezdett lejönni az élekről a festés, csupán a zsebbentartás miatt. Ettől eltekintve a legelegánsabb tok, amit találtam. A kollégám is vett a Samujára, de az pár hónap után a csatlakozónál eltört, ahol az anyag vékony.

  9. @taky1974: csak paypal segítségével fizetsz. aztán meg dispute.

  10. Most tudtam meg, hogy nekem egy hamisítványom van, lassan 2 éve. Igaz kb 400 ft-ért vettem annak idején. Viszont az iPhone-om úgy néz ki, min újkorában. Ha jól emlékszem még az előző 5-öhöz is ezt használtan. A telefon teljesen egyben van, pedig a gyerekek dobálták rendesen.


Add a Comment