fbpx Skip to content

Nemrég mutatta be a Samsung az új zászlóshajóit, az S7 szériát. Természetesen mindenben egy picit jobbak az iPhone-nál, kivéve a szoftverben. A YouTube-ra már fel is került néhány törésteszt, így ezekből válogattunk most össze kettőt.

Screen Shot 2016-03-03 at 19.51.55

Mint már azt tudjuk, az S7 vízálló lett ugyan, de ha beázik, természetesen nem érvényes rá a garancia, és azt mindenki tudja, hogy ha egy készüléket vízkár ér, akkor valószínűleg nem lesz menthető semmilyen része. A számomra fontosabb kérdés inkább az volt, hogy vajon melyik készülék törik össze, ha leejtjük. Hát itt ért meglepetés, de nézzétek meg a videókat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

45 Comments

  1. Ma megnéztem a Galaxy s7 edgét a telekomnál már kint van . Egyszerűen gyönyörű és merem állítani , hogy ez most a világ legszebb telefonja.., mondom ezt úgy , hogy soha nem volt Samsung készülekem és jelen pillanatban a 6-ik Apple eszközt nyúzom ebből 4 iPhone .., és azt is lehet, hogy most a Samsung megelőzte az Apple -t. Fenomenális telefont adott ki a Samu ..

  2. “… hogy vajon melyik készülék törik össze, ha leejtjük. Hát itt ért meglepetés… ”

    Üveg vs fém. Hatalmas meglepetés. 😀

    ” Természetesen mindenben egy picit jobbak az iPhone-nál… ”

    Ha már a sráctól szedtétek a videót, (EverytingApplePro), akkor itt a véleménye az s7 ről. Szerinte nem csak egy picit jobb, hanem sokkal jobb. 😀 Igen, apple rajongó, de nem hal bele kimondani. Ami jó, az jó. Kész.

    https://youtu.be/UnHN5PfZNtE

  3. En is regota iphone-t nyuzok es nem tudom mi lett velem, de ez az s7 megtetszett! Most egy 6s-em van, de nagyon gondolkozom, hogy elorendelem az s7et! :O
    Valaki segitsen, hogy miert ne tegyem!

  4. @berczman nézz meg egy speed test videot! nekem is nagyon tetszik amugy,mert tenyleg nagyon szep formavilaga van…de a szoftver…meg mindig nem gyoztek meg.azon kivul tenyleg gyonyoru!

  5. @AppleFan: Biztos nem rossz, de nekem még mindig a legnagyobb szépséghiba az android rendszer. Ez a legerősebb telefon dolog meg mindig érdekes. A napi életben használt funkciók a legfontosabbak, nem a szintetikus tesztek.
    Speciel az indexen megjelent teszten is agyon dicsérik a telefont, erre a Minecraft alatt kifagy. Vicc.

  6. qhd kijelzo. taccsvizz android. ne rendelj samut.
    nekem is tetszik, de nem ertem az edge hajlitast. en probaltam es a folyamatos becsillogast nekem semmilyen dizajn nem ubereli.

  7. Én nem tudom ajánlani, mert nem ismerem sem a samsungot se az androidot…, azt tudom, hogy amióta megjelent az s7 edge azóta minden nap nézegetem a videókat .., ma élőben is láttam és azt gondoltam, hogy élőben azt fogom mondani, hogy NEM .., viszont igen , nagyon jár az agyam , hogy vegyem , vagy ne vegyem …, féléves a telom , androidos, és kicsit nagy , szerintem az i6s is épp határ eset méretben / ez van most/ viszont az i6s tól kisebb / ami nincs/ , meg kell nézni élőben és úgy kell dönteni , aztán aludni kell rá…

  8. I6s tól kisebb

  9. Ja és mielőtt jönnének a szövegek mint valamelyik nap… Én nem tudom mert nem volt oled kijelzős telefonom de valaki itt irt a beégésről.., ma a westendben többen nézegették a Galaxy s7 keszulékéket és kérdezgettem őket erőről is.., nos 3 ember kapta elő a Galaxy s6 készüléket és mutogatták, hogy nézzem meg kb 1 évesek és semmi ilyen nincs de ők ezt még nem is hallották…

  10. En lattam mar amoled kijelzot beegve! Az akkumulator, meg ugy minden a fenti savon beleegett a kijelzobe es pl mikor egyszinu hatter van akkor halvanyan latszik minden. Eleg gagyi volt!
    Nem lesz amugy rendelgetes…baratnom kap egy rose goldot es kesz 😀 jo vagy samsung, de nem gyoztel meg!

  11. Egy valamit nem értek! Mos attól vagytok el ájulva hogy "szép" lett az s7? Ami szerintem elég undorító 😀 De ha csak azer kell mer szép lett akkor tényleg érdemes lehet meg venni xD Majd papír nehezeknek jo lesz 😀

  12. Szép is , gyors is, kijelző gyönyörű , akkumulátor óriási , gyors és vetéknelkuli töltés , vízálló ….

  13. Helyesírásod ötös. 😀 egyvalamit, elájulva, azért, megvenni, mert,papírnehezék.

    Mindenki azt vesz amit akar. Nekem van samsung telefonom, és iPhone om is. Szeretem mind a kettőt.

  14. Azért még valami, mondja már meg valaki, hogy az Apple miért nem nyúlt évek óta sem az akumlátorhoz , sem a kijelzőhöz, azon kívül , hogy megnövekedett a kijelző mérete …, az órába jó az amloed és jó lesz 1-2 év múlva a telefonba is.., de miért nem nyúltak úgy hozzá, hogy pl a felső és alsó részéből a kihasználatlan részt ahol a főgomb van pl. Kicsinyitik vagy eltüntetik minimálisra… Hogy tennék , mert akkor pl az 5s mérete máris akkora lenne mint most a 6s és így tovább … Nehogy mar több pénzt vigyen el a panel, amikor van egy kb 6 éves technológia és a végen mi leszünk a Nokia …

  15. @jagBp: Ha használják beég, ha nem akkor nem. Azok akik jellemzően az akksi idő miatt sírnak (délre lemerül meg hasonlók) valószínűleg fél év alatt gallyra vágják. T-Pontokban a kiállítot OLED-eseken szokott látszani a beégés, nagyon brutálisan. Nyilván az S7-nél ez nem most lesz, hanem mondjuk fél év múlva.

  16. Te jó ég, ez a beégés téma. S2 tökéletes volt, s3 tökéletes volt, note 4 tökéletes. Használom 24/7.Min kell sírni ennyit? Ips kijelző ugyanúgy be tud égni. Keressetek már rá google be. Tegnap olvastam hogy iphone 7 ben 80% hogy oled kijelző lesz.(samsung vagy sharp) Az nem fog beégni ugye? Persze hogy igen. Baj lesz belőle ? Nem, mert iPhone ba lesz. Mikor ég be? Amikor kikapcsolás nélkül max fényerőn megy az a szerencsétlen telefon 24/7. Ki csinálja ezt most komolyan…

  17. És ha egy fajta dolgot mutat, pl home screen. Ezért van az hogy a kiállított darabok égnek be.

  18. @jagBp:
    Szép is… ez relatív, szerintem ezekkel a lekerekítésekkel inkább ocsmány.
    Gyors, az, mondjuk amit belepakoltak a fos android miatt ezen nincs mit csodálkozni, iPhone 2 maggal tudja ugyanezt…
    Gyűlölöm a fényes kijelzőket a becsillanás miatt, ha nézegetni akarom magam akkor veszek egy tükröt
    Vezeték nélküli töltés, ennek a mostani formában 0 értelme van, parasztvakítás.
    A vízállóság szintén egy nagyon hasznos feature, annnnnyira gáz, hogy nem tudok víz alatt játszani az iPhone-on :(.
    Ha andriodban gondolkoznék akkor Oppo vagy One Plus… de még nem ment el az eszem 🙂

  19. Agent, te nem érted a dolgokat, 2 év múlva nem lesz gong a fényes amloed kijelző , menj és tedd már az iPhone-od a az s7 edge mellé, ráadásul ki beszélt itt víz alatti használatáról / nem látok 1 hasonló mondatot sem / viszont az esö szokott esni és én bizony nem szoktam olyankor felvenni a készüléket , hogy nehogy a 270 ezres telefon elázzon , mert az Apple bebizonyítja , hogy nem jól használtad / hát ha ez parasztvakitás , akkor te még nem láttál parasztot :))

  20. @jagBp:
    Nem, nem persze, hogy nem. Ilyen formában gond lesz akkor is, csak nem ilyen lesz az 2 év múlva.
    Fel szoktam venni esőben de nem ázott el.
    Paraszvakítást a vezetéknélküli töltésre írtam, fiuss neki még egyszer…

  21. @Agent_H:
    A vezeték nélküli töltés a mobilpiac szerintem legnagyobb ötlete az elmúlt évekből. Lehet itt bármilyen NFC, ForceTouch meg akármi, amíg a mindennapjaidban ezt használod a legtöbbet. Sokféle telefonom volt, és megmondom őszintén nem szeretem cserélgetni. Addig használom amíg tudom és nekem nem létkérdés, hogy mi van a kezemben mikor telefonálok. Igen, a telefon telefonálásra használom, és szeretem, ha ott van az asztalon a töltő, amire ráteszem és nem kell a kábelekkel cseszekedni. Csörög felveszem és nincs semmi útban, kisebb a kötöttség. Sokminden parasztvakítás de ez a legkevésbé sem…

  22. Jó jó de engem zavar hogy amire el akarnám adni, semmi értéke nem lesz, mert az android piac annyira hígf*s és olyan gyorsan változik, alakul, hogy az androidos készülékek eladhatatlanok, ill. ha el is lehet adni, fillérekért lehet csak.
    Sőt nekem kimondottan nem teszik ez az edge dolog. iPhone SE vagy iPhone 6S lesz ebből, már látom 🙂

  23. @AppleFan: Az a plazma volt. Az OLED elfárad és ott lesz sárga, ahol sokat volt használva. Ha a kezdőképernyő volt állandóan, akkor az lesz látható. Ha nem a kezdő, hanem folyamatosan használatban volt, akkor valami nem kivehető mintázat, vagy ha állandóan világít, akkor az egész besárgul.

  24. @AppleFan: “Az nem fog beégni ugye? Persze hogy igen. Baj lesz belőle ? Nem, mert iPhone ba lesz.”
    nem tudom, te hol és miket olvasol, de ha az iPhone esetén felbukkan valami hiba, az azonnal világszintű botránnyá dagad, pont azért, mert Apple. a konkurens gyártók hívei meg kárörvendően kacarásznak, és folyton belinkelgetnek olyan cikkeket, amik számukra azt igazolják, hogy az ő készülékük tökéletes, míg az iPhone nem.

    ha az iPhone esetén beég majd a kijelző, biztos lehetsz benne, hogy azonnal elterjed egy Burn-in Gate híre.

  25. Samsung S6-om volt kb. 1 hónapig. Abszolút vállalható, gyors telefon volt. Ellenben hiába jó a telefon, sajnos az Android appok hihetetlenül nincsenek optimalizálva. Illetve gyakorlatilag nem lehet szinkronizálni OS X-en.

  26. amennyire kell annyira az iphone6s is vizallo, mikor megjelent cikkeztek errol. az s7 vizallosaga nem er semmit mert garit nem vallal ra a samu. egy esotol meg sztem egy telefon sem ment tonkre.

  27. Amúgy az itteni hozzászolások nagy része off,a cikkhez semmi köze.Baromság egy apple blog on androidról vitatkozni,alázni az egyiket hogy a másik jobb fényben legyen,úgyhogy én ebből ki is szálltam, szerencsére nincs pisztoly a fejednél hogy kényszerítsenek mit vegyél, innentől kezdve meg arra költi az ember a pénzét amire akarja. Jó hétvégét. Jó veszekedést, ezúttal grat a cikkhez is.

  28. attol fuggetlenul, hogy 2008ota iphonet hasznalok volt galaxy s6 es s6 edgem (2. keszuleknek), valamint most is mar rendeltem magamnak egy s7-et, (megint 2.keszuleknek es foleg a vr360 kamera miatt) mindegyikkel megvagyok es megvoltam elegedve… mivel honapokok napi szintem hasznaltam apple es android telefont nekem szemely szerint egyikkel sem volt bajom es mindent megtudtam mindketton csinalni… uaz azok az appok kb. 90-100db mindket rendszerre tokeletese megvoltak…

  29. Ez olyan hogy a regi pc-n is beegett a kep mikor 10 evig az volt a hatter…faszsag ez a beeges,biztos van higy beeg de nem egy tul jellemzo dolog,persze cumi ha nalad jar igy…de renelem iphoneba is jon mert samsungon a videon is messzirol latszik,hogy gyonyoru!

  30. kék szín fog elfáradni az oled-nél, ez régóta köztudott. samsung meg csipázza a kék használatát … de szerintem aki iphone-t használ főleg nagyon régóta. az nehezen fog az ios-ről váltani androidra. mert olykor vannak hibák az ios-nél, de klasszisokkal pipecebb mint az android. hogy kinek meg mi a szép. nekem még mindig az iphone a legszebb.

  31. @aggressor: és gondolom a kék szín oka, hogy nem használja az apple az oled kijelzőt. nem hülyébbek ők mint a samsung.

  32. Azt vegyél, igyál, egyél amit te szeretsz! Ilyen egyszerű gyerekek!

  33. Fél évvel ezelőttig Almás telefont használtam, de mióta átváltottam Androidra és egy Samu-t használok, azt kell, hogy mondjam, tetszik. A probléma ott kezdődik az android eszközöknél, hogy minden kategóriát lefed, és egy low-end Android teló kiábrándító élményt nyújthat, ugyanúgy, mint egy végletekig módosított alap rendszer, például: Touchwiz by Samu. Ha megnézel egy Nexus telefont pl. P6, ott semmi ilyet nem tapasztalsz. A rendszer gyönyörű, bloatware mentes, gördülékenyen működik. Ha rootolod a készüléked és felteszel egy Custom romot (cyanogen mod pl.) egyből ugyanaz az élmény vár, mint egy Nexusnál.
    Megjegyzésként hozzáfűzném, hogy a beégés az amoled kijelzőkre jellemző (a technológia fejlődik, így egyre kevésbé), az IPS panelekre pedig a foltosodás, a háttérvilágítás meghibásodása, ill foltosodása, vagy a kijelző betojásosodása, (belilulás) pl. iPhone 5/5C/5S kijelzőknél. Az S7 gyönyörű telefon, és egyre kevésbé érzem, hogy visszatérjek egy Almás készülékhez.

  34. Akkor most akik a beeges miatt panaszkodtak, szedjenek le egy kozepesen szurke hatteret, legyen homogen, tegyek ki teljes kepernyore, fenyero 50% es sotet szobaba be. Nincs iphone aminek ne lenne foltos a kijelzoje mar 0percesen is, felul pl ahol az ertesito ikonok vannak ott 100%, hogy mindenkinek van, de a kijelzo egeszen is elofordulnak nagyobb foltok, savok. Szerintem senki sem hasznalja 100%-on a kijelzot, szoval mire beegne addigra mar valtasz. Samunal a ragasztas lathato inkabb, naluk meg foltosabb a kijelzo, no de kin nezi a kijelzot semleges szurke szinek mellett? Senki 🙂

  35. nem szeretem a samsungokat,de le a kalappal,gyönyörű és nagyon gyors telefont tettek le az asztalra.

  36. @pergabb: “egy kozepesen szurke hatteret, legyen homogen, tegyek ki teljes kepernyore, fenyero 50% es sotet szobaba be.”
    Ezt hasonlítsd össze azzal, hogy bármikor bármilyen fényerőn egy sárga valami (ami lehet egy ikon, szöveg, nonfiguratív valami) van a készülékeden.

  37. @ef-dani: Mielott belekezdenék, elore leszogezem, hogy nem vitázni akarok, mérésekre, cikkekre hivatkozok.

    A sárgához annyit hogy inkább kékes. 6500k az ideális fehér, amoled (s6) 6584K vs (iPhone) ips 7050k. Szóval ha az amoled sárga(ami inkább kékes), akkor az ips az kék ég hozzáképest. Persze ezek csak mérések. Semmi gond nincs ezzel, ha jobban tetszik a kékes fehér , vedd azt meg. Nincs arról szó hogy melyik jobb. Itt arról van szó hogy neked melyik tetszik jobban.

    [Az eredeti link törölve. A moderálási elveinknek megfelelően tilos a link-rövidítők használata. A teljes link alább.]
    https://www.learn.usa.canon.com/app/media/images/articles/kelvin_whitebalance/kelvincolortemperaturescale__hero.jpg

    “Providing an accurate White is very important for getting accurate colors in images, particularly photos and videos. The Standard White for digital photography and essentially all consumer content is called D6500, which is the color of Daylight and corresponds to a Color Temperature of 6,500 degrees Kelvin. Whites with a higher Color Temperature appear too blue and lower too yellow. White for the Galaxy S series ranges from 10,200 Kelvin for the S I down to 7,900 Kelvin for the S III, among the !!!bluest Whites we have ever measured!!!.”(nem sárga,kék) Ez volt kb 6 éve, azóta itt van mennyit változott.

    10,200k > 7900k> 6584k>((6500k(The Standard,Daylight White)) , igy változott a fehér szín megjelenítése az elso generációs galaxytól kezdve. (Pár generációt kihagyva)

    “Let’s start with color temperature like before — it sits at the close-to-perfect 6584K. As you can see from the grayscale chart below, this allows the Galaxy S6’s Super AMOLED screen to render actual pure whites when needed.

    ———————————————————————————————————————————————————————
    “Starting with color temperature, both companies have struck a nice balance, with the iPhone 6s(IPS) sitting at 7050K and the Galaxy S6 (under Basic mode) at 6584K. 6500K is ideal.”

    Nem tetszik?Túlszaturált? Vagy ha neked a 6584k sárga, akkor ne vedd meg. IPS vs AMOLED vita olyan mint az audi vs bmw, android vs ios, fradi vs ujpest…nézopont kérdése minden, megvan mindegyiknek az elonye-hátránya, egyik sem tokeletes. Felesleges ezen vitatkozni.

    Idézem magam “szerencsére nincs pisztoly a fejednél hogy kényszerítsenek mit vegyél, innentől kezdve meg arra költi az ember a pénzét amire akarja”

    Téma lezárva.

    (Ha off toroljétek nyugodtan) De akkor az osszeset 😀 De megkínlódtam vele. 😀

  38. @AppleFan: korábban nem azt írtad, hogy márpedig ezeken a készülékeken színhelyes, és nem kékbe hajló a megjelenített kép? ezzel szemben most ezt másolod be:
    “White for the Galaxy S series ranges from 10,200 Kelvin for the S I down to 7,900 Kelvin for the S III, among the !!!bluest Whites we have ever measured!!!.”

  39. @Jadeye: Elkerulte a figyelmed:Ez volt kb 6 éve, azóta itt van mennyit változott.

    10,200k > 7900k> 6584k>((6500k(The Standard,Daylight White)) , igy változott a fehér szín megjelenítése az elso generációs galaxytól kezdve. (Pár generációt kihagyva)

    10,200k volt a Samsung Galaxy S1, 7200k volt a Samsung Galaxy S3, 6584k a Samsung galaxy S6 nak. 6500k a standard.

    “…it sits at the close-to-perfect 6584K. (s6)

    Remélem igy érthetobb. 🙂

  40. @AppleFan: nem kerülte el a figyelmem. épp ezért kérdeztem vissza.

  41. @Jadeye: ok 🙂

  42. Szolgáltatótól semmiképpen nem vennék Androidos telefont. Hullanak, mint a legyek. Ennek az okára nem sikerült rájönnöm, viszont az ismerősi körömben nekem egy Androidos telefonom nem ment tönkre, max lassult, bár Droid 6.0 alatt a G3 tökéletes…

    A legtöbb független telefonnal rendelkező ismerősömnél kb. ugyan ez a helyzet.

    Viszont rengeteg szolg. függő telefont vásárló ismerősöm telefonja megy tönkre.

    Ill. nekem is volt egy függő Sonym annó, amiben az alaplapok addig mentek tönkre 2-3 havonta, ameddig a Telekom nem küldte vissza(akkor még Tmobile) a Sonynak, ami lecserélte az alaplapot egy teljesen független, gyári alaplapra… azóta is működött még fél éve, ismerősömnél.

  43. @AppleFan: Nem magáraz OLED-re mondtam, hogy sárgás, azok szerintem ránézésre túl vannak szaturálva, akármit méregetnek.
    Amikor “beég” az OLED, az azért történik, mert a kék elgyengül. Ebből adódóan a kék – mondjuk az RGB skálán – nem tudja megvilágítani a 255-t, csak mondjuk 150-ig. Az RGB-ben pedig a fehér 255,255,255. Ha kék értékét elkezded lefele húzni az sárga lesz. Pont olyan, amilyenek a beégett OLED-ek.

  44. Ez az új samsung nagyon durván néz ki ha nem lennék ios függő tuti vennék egyet


Add a Comment