HoPiKo – 8 bites platformer játék az App of the Week keretében

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple minden héten egy játékot vagy alkalmazást ingyenessé tesz, amiről időnként mi is írni szoktunk. Ezen a héten a 8 bites látványvilágú platformer játékra, a HoPiKora esett a választás.

hopiko-cover

A történet szerint a kis HoPiKók vígan élik életüket egy játékkonzol belsejében, amikor is a gonosz Nanobyte vírus megfertőzi a gépet és egy szerencsés HoPiKón kívül mindenkit fogságba ejt. A HoPiKók hiánya a konzol leállását eredményezi, aminek a gyerekek nem örülnek. Feladatunk az egyetlen megmaradt HoPiKóval legyőzni a vírust és kiszabadítani társainkat, hogy a játék újra kezdetét vehesse a TV képernyőjén.

hopiko

A játék elsőre nagyon egyszerűnek és könnyűnek tűnhet, de a pályák előrehaladtával hamar rá fogtok döbbenni, hogy bizony sokszor meg fogtok szenvedni a továbbjutással. Az irányítás rém egyszerű, ugyanis koppintással egyenesen, söpréssel átlósan tudunk haladni. Platformról platformra kell haladnunk, anélkül, hogy a vírus különböző káros darabjaival frontálisan találkoznánk, vagy kirepülnénk a pályáról, ugyanis ekkor vége, kezdhetjük elölről az egészet. Minden pálya 5 részből áll, és minden résznek a végén ott vannak a barátaink bebörtönözve, akiket kiszabadítva haladhatunk tovább – viszont ha az 5 részből bármelyiket is elrontjuk, kezdhetjük az egészet újra.

Mind a platformok, mind a vírus darabkái változatosak, így vannak, amik mozognak, átfordulnak, lőnek ránk, stb., és ez persze a későbbi pályákon csak fokozódik. A látványvilág magával ragadó, a zene is 8 bites (de több szám is összegyűjthető a játék során, így nem olyan unalmas és idegesítő), ami szerintem egy idő után csak fokozza az idegességünket, ha nem jutunk tovább, de abszolút passzol a képi világhoz.

Jelenleg több mint 100 pálya található a HoPiKoban, és ugyebár mindegyik pálya 5 részből áll, szóval bőven le tud foglalni, ha szereted az ilyen típusú játékokat.

HoPiKo
  • HoPiKo
  • Méret: 90.75 MB | Verzió: 1.1
  • Ár: 349 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!