OS X-re is elérhetővé válhat a Siri

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hazánkban továbbra is kevesen használják az iOS-ben, watchOS-ben, és tvOS-ben elérhető személyi asszisztenst, a Sirit. Nyilván nem kell bemutatnunk, hogy a Siri mire alkalmas, azonban sajnos továbbra sem elérhető magyar nyelven.

sirifullmac2

Minden bizonnyal a magyar nyelv hiánya miatt ilyen népszerűtlen itthon ez a funkció, azonban most úgy tűnik, hogy végre OS X rendszerre is megérkezik. Ez persze minket továbbra sem feltétlen érint, de a 9to5mac értesülései szerint az ősszel megjelenő 10.12-es rendszerben már a Sirit is használhatjuk.

A magyar nyelv hiánya mellett persze jó néhány funkció is hiányzik, és ha bizony ősszel nem kerülünk be, akkor ez továbbra is így marad majd. Az OS X-es Siri a nyári WWDC-n debütálhat az eddigi információk szerint. Beépül majd a menüsávba a kereső mellé, és a Hey Siri funkció is elérhetővé válik.

ivericks_siri

Ti mit gondoltok, mikor lesz elérhető a magyar nyelv támogatása a Siri esetén?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Most már éppen itt volt az idelye hogy bele rakják a számítógépbe is! Én személyszerint már az első adandó lehetőségkor bele rakattam volna a számítógépbe is! Nem tudom mi tartott ennyi idelyig de jó ha lesz! De remélem nem egy lebutított változat lesz mint telefonon és nem fog függni szervertől!

 2. @trigmegistos: mi az hogy lebutított verzió? Mihez képest??? Hol van az a Siri ami nem “lebutított” ? 🙂
  Ahogy Jadeye is írja, nem lehet a gépre feltelepíteni egy komplett beszédfeldolgozót. Sőt akárhogy is vesszük a Siri valamilyen szinten már egy mesterséges intelligenciának minősül. Én szoktam szórakozni vele, elképesztő, hogy milyen meglepetéseket tud okozni. Bámulatos dolog. Az se baj ha angol, gyakorlásnak se rossz.

 3. “Ti mit gondoltok, mikor lesz elérhető a magyar nyelv támogatása a Siri esetén?”

  Nagyjából két esetben látom azonnalinak a megjelenést:
  1. Magyarország bekerül a gazdaságilag potens országok közé.
  2. A magyar nyelv olyan egyszerűvé válik szintaktikailag mint pl. az angol.

  Konklúzió: Nem mostanában. 😉

 4. Azert lassan 2 eve van magyar diktalas,ha azt meg tudtak oldani sztem mar nem kell "annyi" melot beleolni,hogy magyar siri is legyen. Ertem en,hogy a magyar eleg nehez nyelv de az angolhoz hasonlitsd mert vannak mas nyelvek is amiket mar tud. Gazdasagilag meg sztem mar bosegesen elterjedt ahhoz hogy megcsinaljak.

 5. Az egyik leg fontosabb, leg égetőbb fícsörnek tartanám a magyar felhasználók számára, hogy magyarul használhassuk a Siri-t.
  Eddig erre nem sok esélyt látok, szerintem "le vagyunk szarva"…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!