fbpx Skip to content

Az AppleInsideren jelent meg egy cikk, melyben arról írnak egy statisztika alapján, hogy 85-15%-os arányban az androidos készülékek romlanak el többször, az Apple javára.

15974-12535-Screen-Shot-2016-02-23-at-104441-AM-l

A fenti képen látható, hogy a Samsung vezeti ezt a meghibásodási statisztikát 27%-kal, az ő készülékeik hibásodnak meg a legtöbbször, ezután a Lenovo, majd pedig Xiaomi.

A BTG adatbázisa szerint több millió eszközt vizsgáltak és ez alapján állapították meg a fenti statisztikát. Illetve az adatok kizárólag iOS és Android operációs rendszerről vannak. A legtöbbször a kamera hibásodik meg (10%), ezután az érintőkijelző (8%), végül pedig a mikrofon (6%), illetve ott volt még a készülék rosszabb teljesítménye is (6%). Arról nincs információk, hogy ezek a meghibásodások milyen arányban oszlanak meg az iOS-es és az androidos készülékek között.

A fenti adatok szerint tehát az Apple készülékei sokkal kevesebbszer hibásodnak meg androidos társaiknál – de természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy jóval több androidos telefon van a piacon, mint iOS-t futtató.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Szeretem az Apple-t. De! Közeli ismerősi/családi körben 3 olyan iPhone 6, amelyik kijelzője elválik. Az egyiket már 2X cserélték emiatt. A 25.000 Ft-os Magic Mouse 1 alumínium alja kb. fél év alatt lekopott. Remélem a 2. gen nem lesz ilyen. Az Apple Watch Sport szíja egy erősebb törlés alkalmával “levedlette” azt a filmszerű bevonatot.
    Igaz, egyik sem romlott el, csak silány a minősége sajnos.

  2. asus azért csúnyán ráver az apple-re, ugyan sokkal nagyobb múltal rendelkezik.

  3. @aggressor: meg az Apple eladásainak a 100-ad részével, ha így nézed, már sokkal rosszabb a dolog.
    Alapból semmire nem jó a grafikon, mert az összes hiba (darabszám) szerint osztja fel a piacot, és nincs benne, hogy miből mennyit adtak el, tehát amiből többet adnak el (neadjisten kategóriákkal többet, ami még az Apple – Samsung párnál is igaz, tehát ha ezzel egyszerűsítünk, az Apple kb pariban lesz a Samsunggal), abból nyilván több darab lesz hibás, ettől még a meghibásodási esélye jóval alacsonyabb. Mint a Vector sportautó, amiből összesen 100 alatti készült, mind hamar tönkrement, de az akkor is csak kb 100 darab, tehát sokkal jobb autó, mint az Opel, amiből évente (hasraütés) 10000 hibásat adnak el.
    Na kb ennyire volt jó ez az ábra.

  4. nálam ez nem igaz.7 hónap alatt 6-szor cserélték az iphonem.

    wifi hiba,kattogó kijelző,stb

  5. ezzel szemben van egy androidos telom (sony z1 compact) semmi baja közel 1 éve

  6. 3-4 éve van iPhoneom, sosem volt vele semmiféle probléma.

  7. Note 4 semmi gondja. Samsung galaxy s 2 tökéletes volt, anno a nexus 5 nek kellett a kijelzőjét cserélni mert kattogott, HTC One M8 tökéletes volt. iPhone 3gs tökéletes, iPhone 4 home gomb csere, iPhone 5: 2x home gomb, 1x sleep/awake gomb csere.(eddig)

    A számokat nézve hülyeség az ilyen statisztika.

    Csak 2014 ben 1 milliárd!!! android telefont adtak el amíg IOS ből “csak” 192 milliót.

    Persze most jön hogy a kenyérpirítón is már az fut… az megint más dolog, hogy a felét földhöz lehetne csapni. 😀

    http://goo.gl/T1sywQ

  8. Ugy kellett volna megcsinalni a gfafikont hogy pl. 10.000 telefonbol mekkora aranyban hibasodnak

  9. Hello! Az elmúlt évek alatt a családban használt iPhone-k közül (4,4s,5,5s,6,6s) csak a sima 6-s széria volt rossz az is a kijelző károgása miatt. Érdekes, hogy a Vodafone az i6 -t simán cserélte gariban, de a független i6-t az icenter visszaadta hogy semmi baja (itt sajnos nem voltam jelen ).

  10. @bathorypeti: Persze… 7 hónap alatt 6x én meg elhiszem… Olyan cégnél dolgozom ahol a céges telo i6 és minimális meghibásodás volt Blackberry ről mentünk át nem véletlenül. De ez 7/6 egy kamu

  11. Anno iphone 5-öm 6x vittem vissza, egyik sem kamu indok volt. I6-tal egyelőre nincs baj.

  12. Nekem a 3G-men Kelley kijelzőt cserélni mert leejtettem. Azóta volt i4, 5s, most 6s. Folyamatos használat, semmi baj. Anyám i4et használt, majd öcsémnek adta és váltott 4s-re, másik öcsém meg vett egy sima 4et. Egyiknek sincs semmi baja. Több ismerősöm is évente cserél majd családban/barátok közt továbbadja, nem tudok problémáról. A misztikus hívás bugot sem tapasztaltuk. Egyszerűen jó ☺

  13. seaky77:

    ha adsz egy olyan helyet ahova fel tudom tölteni a szervizlapokat akkor szólj.Nem kamuzok ennyiszer cserélték

  14. Persze, hogy itt a szifonon a Samsung romlik jobban. Kiváncsi vagyok a samsungos fórumon a statisztikára.
    Úgy béz ki manapság nincsenek tabuk, nehány idióta saját gondolatmenetét vezeti le itt, full valótlan adatokkal…

  15. @baka: nem a szifonon romlik a samsung. ott a forrás linkelve rögtön a cikk legelején.

    Az AppleInsideren jelent meg egy cikk

  16. @Jadeye: Ez ugy lenne igazságos ha ugy néznék meg hogy minden tipusból 1000db-ra kivetitve vizsgálnák a statisztikát,hidd el nem ez lenne a végeredmény.Androidos telefonból nagyon sok fajta van 🙂

  17. @bathorypeti: ez ott van a cikk végén leírva:

    A fenti adatok szerint tehát az Apple készülékei sokkal kevesebbszer hibásodnak meg androidos társaiknál – de természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy jóval több androidos telefon van a piacon, mint iOS-t futtató.

  18. @Jadeye: Erre írtam hogy tipusra kellene lebontani mert vannak gagyi és jobb minőségű telefonok

  19. @bathorypeti: jelezd akkor ezt az eredeti cikket jegyző AppleInsider felé, hátha beszerzik a megfelelő készülékekről szóló tapasztalatokat, és lebontják típus szerint. sajnos a hazai piac ebből a szempontból nem tekinthető mérvadónak.


Add a Comment