fbpx Skip to content

A kiemelkedő  teljesítmény, és megfelelő működés érdekében elengedhetetlen a különböző áramköri elemek védelme az elektromágneses behatásokkal szemben. Ennek érdekében úgynevezett EMI védelemmel látják el a készülékek elektromos alkatrészekeit, melyek gyakorlatilag egy külső burkot képezve biztosítják az adott elem zavartalan működését.

2016-02-16_1642

Az Apple számára is fontos ez a védelem, ezért az iPhone 7-ben már az alkatrészek túlnyomó többségére alkalmazni fogják az eljárást. A bővítés többek között azért is kritikus kérdés, mert az órajelek drasztikus növekedése (például a processzorok esetében), valamint az új technológiák bevezetése (3D Touch) egyre inkább indokolttá teszik a komolyabb védelem bevezetését.

Az EMI árnyékolás használata nem csak az elektromágneses interferenciából adódó nem várt jelek kiszűrését teszi lehetővé, de lehetőséget nyújt a fejlesztőknek a bonyolultabb, funkcionálisan bővebb áramköri lapkák megtervezésére is. További előnyként szolgálhat, hogy az interferencia kisebb veszélye miatt az alkatrészek közelebb kerülhetnek egymáshoz, a maradék hely pedig felhasználhatóvá válhat mondjuk az akkumulátor kapacitás bővítésére.

CbV_D_hWIAAi7eN

Érdemes megemlíteni, hogy az Apple már régebb óta alkalmazza az EMI védelmet. Erre jó példa az iPhone 6 és a tavaly megjelent Apple Watch, azonban ezekben még jóval kevesebb elem volt érintve, mint ami az iPhone 7 esetében várható. A bővülés egyúttal a gyártási költségek emelkedésével is jár, ez viszont aligha fogja befolyásolni készülékek forgalmazási árát.

A chipek EMI védelemmel történő ellátásáért az almás céggel korábbiakban szerződött partnerek, a dél-koreai StatsChipPac és Amkor fognak felelni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Nagyobb kapacitású akku jól jönne. Csak az istenért, nehogy vékonyítás miatt használja az apple, mert nekem aztán nem kell papírlap vastagságú, sérülékeny telefon.

  2. Minek. Nagyon ritkán megy 80% alá az iPhone 6-om a nap végére. Inkább legyen vékonyabb és könnyebb.

  3. 80% alá? Néha vedd le a töltőről, tegyél bele sim kártyát, állíts be egy pár email fiókot, meg tölts le rá pár appot és máris használatban lesz a telefon. Az se baj, ha be van kapcsolva. és máris ha keveset használod, akkor kb. másfél napot bír a készülék. 🙂

  4. Miert? Siman kivitelezheto…. Nekem mindig be vannak kapcsolva a hatterben valo appfrissitesek, megy az LTE, hivnak is, de ha nem nyomkodom a telefont egesz nap, mert mondjuk nincs ra ideje az embernek, siman megmarad 80 %-os az akksim nekem is (2015 szeptemberi i6)


Add a Comment