Az iPhone 7-ben tovább bővül az EMI védelemmel ellátott chipek száma

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kiemelkedő  teljesítmény, és megfelelő működés érdekében elengedhetetlen a különböző áramköri elemek védelme az elektromágneses behatásokkal szemben. Ennek érdekében úgynevezett EMI védelemmel látják el a készülékek elektromos alkatrészekeit, melyek gyakorlatilag egy külső burkot képezve biztosítják az adott elem zavartalan működését.

2016-02-16_1642

Az Apple számára is fontos ez a védelem, ezért az iPhone 7-ben már az alkatrészek túlnyomó többségére alkalmazni fogják az eljárást. A bővítés többek között azért is kritikus kérdés, mert az órajelek drasztikus növekedése (például a processzorok esetében), valamint az új technológiák bevezetése (3D Touch) egyre inkább indokolttá teszik a komolyabb védelem bevezetését.

Az EMI árnyékolás használata nem csak az elektromágneses interferenciából adódó nem várt jelek kiszűrését teszi lehetővé, de lehetőséget nyújt a fejlesztőknek a bonyolultabb, funkcionálisan bővebb áramköri lapkák megtervezésére is. További előnyként szolgálhat, hogy az interferencia kisebb veszélye miatt az alkatrészek közelebb kerülhetnek egymáshoz, a maradék hely pedig felhasználhatóvá válhat mondjuk az akkumulátor kapacitás bővítésére.

CbV_D_hWIAAi7eN

Érdemes megemlíteni, hogy az Apple már régebb óta alkalmazza az EMI védelmet. Erre jó példa az iPhone 6 és a tavaly megjelent Apple Watch, azonban ezekben még jóval kevesebb elem volt érintve, mint ami az iPhone 7 esetében várható. A bővülés egyúttal a gyártási költségek emelkedésével is jár, ez viszont aligha fogja befolyásolni készülékek forgalmazási árát.

A chipek EMI védelemmel történő ellátásáért az almás céggel korábbiakban szerződött partnerek, a dél-koreai StatsChipPac és Amkor fognak felelni.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Nagyobb kapacitású akku jól jönne. Csak az istenért, nehogy vékonyítás miatt használja az apple, mert nekem aztán nem kell papírlap vastagságú, sérülékeny telefon.

  2. 80% alá? Néha vedd le a töltőről, tegyél bele sim kártyát, állíts be egy pár email fiókot, meg tölts le rá pár appot és máris használatban lesz a telefon. Az se baj, ha be van kapcsolva. és máris ha keveset használod, akkor kb. másfél napot bír a készülék. 🙂

  3. Miert? Siman kivitelezheto…. Nekem mindig be vannak kapcsolva a hatterben valo appfrissitesek, megy az LTE, hivnak is, de ha nem nyomkodom a telefont egesz nap, mert mondjuk nincs ra ideje az embernek, siman megmarad 80 %-os az akksim nekem is (2015 szeptemberi i6)

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!