fbpx Skip to content

Sokak számára megváltás lehet az Instagram új funkciója, mellyel végre több fiókot is tudunk egyszerre kezelni, anélkül, hogy ki- illetve belépnünk kellene állandóan az egyik profilból a másikba.

instagram-tobbfiok-cover

Rövid tesztüzem után a mai naptól fogva a nagyközönség számára is elérhető a többfelhasználós mód a legnépszerűbb mobilos fotómegosztó szolgáltatásban, az Instagramban. Tegnap jelentette be a cég, hogy a héten mindenki számra elérhető lesz a funkció, bár azt nem pontosították mikortól, hiszen tegnap este még nem működött az újítás.

Érdekesség, hogy ezt úgy oldották meg, hogy a 7.15-ös, február 2-án megjelent verzió már képes volt erre, viszont szerver oldalon nem engedélyezték mindenki számára, így senki se keresse a frissítést az App Store-ban, mert már rajta van a telefonon.

instagram-tobbfiok1 instagram-tobbfiok2

Ez az újítás rendkívül hasznos lesz azoknak, akik céges profilt is kezelnek, vagy egyéb okokból több privát fiókjuk is van. Ugyebár eddig állandóan ki kellett lépni az egyik profilból, hogy a másikban posztolni tudjunk, ami sokszor összekavarhatta az embert, hogy biztos jó helyre jó képet töltsön fel, illetve az értesítések kezelése se volt egyszerű. Mostantól viszont akár öt Instagram fiókot is kezelhetünk egy készülékről, ami valljuk be, több mint elég. 🙂 Én eddig a másodlagos fiókot iPadről kezeltem, de az nem mindig van nálam, vagy épp mivel csak Wi-Fi-s modell, nincs állandóan neten, így sokszor csak esténként néztem meg, mi történt a céges profilon napközben.

instagram-tobbfiok3 instagram-tobbfiok

A bejelentkezés és fiókváltás rendkívül egyszerűen működik. A profilunk jobb felső sarkában lévő fogaskerék ikonra koppintva, majd a lista aljára tekerve tudjuk az új profilokat hozzáadni. A fiókváltás két módon lehetséges. Az egyik a profilunkon a névre koppintva, a másik az alsó navigációs sávban a profilképünkre (igen, ilyenkor már a profilkép és nem az emberke ikon látszik) hosszan nyomva jelenik meg a fiókon listája. A push értesítések szerencsére jelzik, hogy melyik profilhoz érkeztek, így nem kell állandóan belépni az appba és ellenőrizni, mi történt. Az iPades verzió továbbra is csak egy álom marad.

[appstore id=”389801252″]

Jól jött neked ez az újítás? Hány fiókot használsz egyszerre?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Torolni hogy lehet fiókot?


Add a Comment