fbpx Skip to content

Gépház címmel szoktuk jelezni nektek, ha valami új dolgot vezetünk be itt a blogon, ami titeket is érint. Ezek közül két fontosabbat emelnénk most ki.

gephaz-olvasasi-ido

Ilyen újdonság most a cikkeknél lévő reading time, ami magyarra lefordítva azt jelenti, hogy mennyi idő szükséges ahhoz, hogy ezt a cikket elolvasd. Ezt azért vezettük most be, mert sokszor hasznos lehet tudni, nekilássunk-e az olvasásnak ha éppen csak 1-2 percünk van, de érdekelne minket egy cikk. Így rögtön eldönthetjük, hogy azt azonnal elolvassuk, vagy hozzáadjuk az olvasási listához, vagy elrakjuk Pocket-be.

Ezzel egyébként külföldi oldalaknál sokszor találkozhattok, főleg a medium.com használja. Webes nézetben ezt a cikkek címe alatti sor végén lehet látni (példánkban: 4 perc):

Screen Shot 2016-02-07 at 11.55.07

Ezt a funkciót természetesen a mobilfelületünkön is megtaláljátok (a cikk borítóképén jelzett helyen) – illetve egyéb projekteinkhez is szükséges, amiről a közeljövőben írunk majd.

“Eldobható” e-mail címek tiltása

A spam regisztrációk ellen nagyon nehéz küzdeni. Így egy ideje már nem lehet nálunk hozzászólni eldobható email címek használatával létrehozott regisztrációval, és az ilyen új regisztrációkat rögtön töröljük is. Aki korábban ilyen típusú címmel regisztrált, annak azt javasoljuk, hogy módosítsa az e-mail címet a profilján a biztonság kedvéért, megelőzendő, hogy az automatikus moderációs rendszer esetleg véletlenül kiszűrje a hozzászólását.

Az elmúlt hónapok alapján a yahoo.com esetén is felmerültek problémák, de ugyanez a helyzet a különféle “egzotikus” címek esetén is. A yahoo-s címeket használóknak egyelőre nincs teendőjük, de akinek valami különleges címe van, annak érdemes lehet azt módosítania.

A legegyszerűbb egy iCloud vagy Gmail cím használata ezentúl a regisztrációhoz.

A legelső hozzászólás elküldése előtt pedig kérjük, minden új felhasználó olvassa el a moderációs elveinket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Lesz majd az appban is ilyen olvasasi ido megjelenites?

  2. Ipad verzio nagyon hianyzik…

  3. @pete66: Lesz, ezért is kezdtük el használni.

    @zeharom: Miért? iPadről kényelmesen olvasható a Szifon.com, kérlek mondd el, milyen funkciókat szeretnél iPadre, a Szifon.com alkalmazásba, így el tudjuk dönteni, hogy szánjunk-e rá időt, vagy sem.

  4. gmail nem eldobhatós? Mi alapján az valami?

  5. @dnp: Erre én is kíváncsi lennék, hogy mitől lesz “eldobhatós” egy e-mail cím.

    @admin: A jó magyar freemail, citromail, vipmail és társai “veszélyben” vannak?

    További újítások (vagy csak én léptem be régen):
    – hozzászólásnál kérhető e-mail értesítő új hsz esetén (saját hsz-re érkező válaszról továbbra sem kérhető értesítő)
    – e-mail értesítő új bejegyzés (cikk) megjelenésekor
    – az oldalra való bejelentkezéskor captcha bevezetése

  6. Èn már nagyon várom hogy az újdonságok megjelenjenek az appban. Egyszerűen még mindig gyorsabb az appból olvasni mint webről, plusz teljes reinstall esetén ujra ki kell rakni a web ikont, míg az app magátol felmegy. Nem beszélve az értesítések előnyéről, amit a webes ikon nem tud.

  7. A nincsmail egy jó példa az eldobható emailre a magyar változatok közül.

  8. @Vikitorony: fentebb linkeltem a wiki szócikket, hogy mit takar az eldobható. jellemzően kifejezetten ilyen 10 perces emailt használtak a spammerek, ami csak addig kellett hogy éljen, amíg a regisztráció megtörtént.

  9. @Jadeye: Köszi. Amikor megnyitottam a cikket, akkor még nem írtad meg a hsz-t, ezért csak a hozzászólásom beküldése után láttam a linket.

  10. Nem lehetne hogy az iphone alkalmazást is megcsináljátok rendesen?

  11. Televan hibával!

  12. @trigmegistos: kérlek, sorold fel, milyen hibákat találtál, hogy meg tudjuk azt is nézni.

  13. 1 Mikor megnézek iPhone 6 plus on egy videót a status bar fekve marad.
    2 A bevitelnél amikor ide vagy más bejegyzéshez hozzászólást irók a billentyű felbontása nagy lesz és nem a megszokott kicsi. Más szóval aránytalan és egykézzel használhatatlan.
    3 A videókat olykor nem játsza le rendesen mert ki be ugrál a vidó illetve a publikált szöveg közt.
    4 A video olykor nem játsza le fekvő modban csak állóban ha fekvő módban van csak feketeség látszik.
    5 A látható felület elavult nem igazodik a telefonhoz azaz nem flat style.
    Úgy gondolom hogy ezeket mindenképpen jó lenne megváltoztatni hogy élvezhető legyen és javasolnék egy fekvő üzem módot ahol lehetne hozzáférés a menűsávhoz is ami a webes kezelő felületen is megtalálható csak flat formában. De a fent említet dolgok miatt az élmény egyre romlóbb! Továbbá szerintem nem ártana hogy ha az adott készülékre elérhetőek lennének a külömböző háttérképek amelyeket publikáltok azok azonnali letőltése hogy a számítógép kihagyásával le tudjam menteni a telefonra. Remélem mihamarabb változás történik mert ezek a 8 optendszer óta vannak. Szerintem itt lenne az ideje egy ilyen szintű frissítésre. Köszönöm

  14. Remélem, hogy az alkalmazás megújítása nem jár majd azzal, hogy a dizájn flat lesz, mert irtózom a minimalista stílustól, azóta is siratom az iOS 6 megjelenését.

  15. Esetleg legyintéssel "vissza" funkciót érdemes lenne alkalmazni.


Add a Comment