fbpx Skip to content

Nagyon cuki új játékra bukkantam a napokban, a Pull My Tongue-ra. Akik szerették a Cut the Rope-ot, azok biztosan odáig lesznek Greg, a kaméleon kalandjaiért.

banner

Greg nem egy hétköznapi kaméleon, ugyanis a legyek elkapása már untatja, annál sokkal finomabb és nehezebben elérhető falatokra vágyik. Abban biztosan egyet tudunk vele érteni, hogy – főleg számunkra – a legyeknél és egyéb ízeltlábúaknál sokkal finomabb csemege a popcorn. A játék célja, hogy Greg végtelen hosszúnak tűnő nyelvét úgy tekerjük a pályákon található akadályok közt, hogy a végén elérje az egy szem kukoricát és közben – ha lehet – a három csillagból minél többet begyűjtsünk a nyelvével.

A csillagokhoz nem elég csak hozzáérni, miközben a nyelvet húzogatjuk, hanem amikor a nyelv vége elérte a kukoricát, és elkezd visszacsúszni Greg szájába, akkor a visszahúzódás útjában kell legyenek a csillagok. Változatos tereptárgyak találhatóak a pályákon, melyek egy része a segítségünkre van, hiszen ezekre tudjuk feltekerni a kaméleon nyelvét, de vannak olyanok is, mint például a forgó kések, melyek felsértik Greg nyelvét, de ez még csak a kezdet, az első fejezet. Korábban azt írtam, hogy a nyelv végtelen hosszúnak tűnik, de ez valójában nem igaz, ugyanis ha túlhúzzuk, Greg elkezd lilulni és ekkor más utat kell választanunk a popcorn eléréséhez.

pull-my-tongue1 pull-my-tongue2

A játék elsőre könnyűnek tűnhet, de a pályák egyre nehezebbek lesznek, többet kell gondolkozni, így akár komoly fejtörést is okozhat egy–egy pályán a három csillag megszerzése. A csillagok segítségével tudjuk a további pályákat feloldani, a bónuszpályák eléréséhez viszont medálokat kell gyűjtenünk. Medálokat úgy tudunk szerezni, hogy például direkt nem szerezzük meg mindegyik csillagot a pályán (ez direkt könnyű pályán szokott lenni, ahol pont az a nehéz, hogy ne szerezd meg mindet), vagy adott időn belül, vagy adott pontszám fölött teljesítsük a pályát. Jelenleg 5 fejezet található a Pull My Tongue-ban 15–15 pályával, illetve mindegyik fejezetben van 3 bónuszpálya is, így máris 90 pályán bizonyíthatjuk tudásunkat. Amennyiben elakadnánk, In-App Purchase keretében vásárolhatunk segítséget, de ugyanitt feloldhatjuk pénzért az összes pályát is.

Greg, a kaméleon óriási figura, nem szép dolog, de érdemes a szemeit nyomkodni, mert nagyon aranyosak a reakció, illetve ha egy ideig nem csinálunk semmit a játékban, akkor még tüsszenteni is tud. Szerintem egy nagyon jópofa, cuki és sok esetben gondolkoztató játékkal van dolgunk, ami megéri bőven az árát. A Game Center támogatásnak hála pedig összemérhetjük tudásunkat a barátainkkal is.

[appstore id=”1046617847″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. i5-ön szaggat … :/


Add a Comment