fbpx Skip to content

Az Apple még tavaly novemberben vásárolta fel a LegbaCore nevű informatikai biztonsági tanácsadó céget. A megállapodást eleinte egyik cég sem verte nagy dobra; a felvásárlást követően még egy hónapot kellett várni, amíg Trammell Hudson biztonsági szakértő a 32C3 konferencián tartott egyik előadása során bejelentette azt.

malware

A tranzakciót a cég alapítójának, Xeno Kovah-nak Twitter-üzenetei is sejteni engedték, valamint a cég honlapjára felkerült figyelmeztetés, amely szerint a vállalat “mostantól fogva nem fogad el új megbízásokat”.

Ennél több részletre azóta sem derült fény. Kovah és társa, Corey Kallenberg immár teljes munkaidőben az Apple-nek dolgoznak, de hogy pontosan min, azt nem lehet tudni, csupán annyit árultak el, hogy az “alacsony szintű biztonság” kérdésével foglalkoznak. Valószínű, hogy főleg a Mac gépek hardveres, hardverközeli, firmware-beli biztonságát igyekeznek majd javítani.

Trammell Hudson és a LegbaCore együtt dolgoztak a Thunderstorm 2 rootkit kifejlesztésén. A különösen veszélyes kártevő működését lehetővé tevő sebezhetőségeket a cég elsőként az Apple-nek fedte fel, így a különböző biztonsági rések befoltozása már megkezdődhetett. Az alapító szerint ennek a folyamatnak a során merült fel, hogy az Apple megvásárolná a biztonságtechnikai vállalatot.

Reméljük, hogy a kiváló szakemberek munkája által a számítógépeink még biztonságosabbá váljanak, és immunisak legyenek a – meglehetősen aljas – hardverközeli fertőzésekre.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment