fbpx Skip to content

Én évekig nem használtam képernyőkímélőt, mert egyszerűen nem tetszettek. Manapság már nem azért használjuk ezeket, mert úgymond beégne a monitor, hanem mert megszoktuk őket, vagy nem szeretnénk lezárni a gépet.

apple-tv-luchtfoto-londen

Ha már képernyőkímélőt használunk, akkor érdemes kipróbálni az alábbiakat. Az első az Apple TV hivatalos képernyőkímélője, én jelenleg ezt használnom, a második az Apple Watch egyes óraszámlapjai, végül pedig az új 12-es Retina MacBook reklámjában látott buborék.

Aerial Apple TV

Szerintem nem csak nekem, hanem sokaknak megtetszett az új Apple TV képernyőkímélője, ami városokat, helyeket mutat meg nekünk madártávlatból és ezek bizony tényleg nagyon jól néznek ki.

c0e1cc4c-7c95-11e5-9d3b-842d3acc2fd5

JohnCoates elkészítette az OS X-es változatát, olyannyira jól, hogy az Apple eredeti videóit tölti le szép lassan a képernyőkímélő, így pont azokat a videókat láthatjuk, amik az Apple TV-n is megjelennek. Letölteni innen tudjátok.

Windows felhasználóknak is elérhető ez a képernyőkímélő, ők ide kattintsanak.

Apple Watch óraszámlap

Sokan szeretnek valamilyen órát használni képernyőkímélőként. Rasmus Nielsen készített nekünk egy Apple Watch képernyőkímélőt, mely tartalmaz 5 óraszámlapot és számtalan színt.

AppleWatchMockup4

Korábban erről már írtunk ugyan, de azóta sokat fejlesztett rajta, és most már Retina kijelzőkön is borotvaéles az óraszámlap. Letölteni innen tudjátok.

SwiftBubble – 12″ Retina MacBook

A másik kedvenc letisztult képernyőkímélőm a SwiftBubble névre hallgat. Ez tulajdonképpen egy buborék, ami mozog a képernyőn. Ezt a 12″-es Retina MacBook bemutatásakor láthattuk:

Letölteni innen tudjátok OS X-re.

Összességében én ezeket a képernyőkímélőket használom mostanság.

Ti használtok képernyőt? Ha igen, melyiket?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Kb. 20 évvel ezelőtt volt menő a képernyővédősdi 🙂 Biztos emlékeztek a repülő kenyérpirítókra, meg az akváriumra, stb.
    Azt mondom asztali gépen még jópofa, meg ott mindegy mennyit fogyaszt a cucc. De notebookon már pazarlás. Egyébként mindegyik nagyon jól néz ki!

  2. Az miert van, hogy kifagy 5 masodperc utan? Mac pro 15″, El capitan latest

    Elore is koszonom a valaszt!

  3. @danesduet: a cikkben bemutatott három képernyőkímélő közül melyikre gondolsz?

  4. Én inkább kikapcsolom a képernyőt egy egér legyintéssel vagy gyorsgombbal… Valahol biztos hasznos…


Add a Comment