fbpx Skip to content

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Google évente 1 milliárd dollárt fizet azért, hogy az iOS-en az alapértelmezett kereső legyen.

google_ios

Ez azért sem újdonság, mert már 2013 óta tudhatjuk, hogy a Google évi 1 milliárdot fizet, hogy alapértelmezett kereső legyen, ezt annak idején még Scott Devitt, a Morgan Stanley elemzője számította ki. Ettől függetlenül most már szinte biztosak lehetünk ebben az összegben, mivel az Oracle és az Google perében napvilágra került néhány dokumentum.

Az Oracle szerint a Google nem fizet azért, hogy a Java-t használja az Android fejlesztése közben. Persze ez minket egyáltalán nem érint, de emiatt az Oracle kényszerítette a Google-t, hogy ossza meg a fenti adatot bizonyításként, hogy a vállalat másoknak viszont mégis fizet.

Ettől függetlenül szerintem örülhetünk, hogy a Google az alapértelmezett kereső az iOS-en, és hogy más appokkal is jelen van a platformon. Én a mai napig használom a Google térképeket is az Apple Maps helyett.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Na, ebben nem értek veled egyet. Én kivágtam mindenünnen a guglit, se keresés, (DDG) se térkép. (Apple) YouTube csak ha nagyon muszáj, privát módban.

  2. Enis google mapset hasznalok, gyari hasznalhatatlan

  3. Ha nem fizetnenek erte is szerintem az emberek min. 80% ezt hasznalna.en imadom a google alkalmazasokat ios-en.maps,google kereso stb(drive-om nincs mert a dropbox jol bevalt). Az meg h nyomon kovetnek pont …-om.ugyse engem szurnak ki annyi ember kozul. Errol a duckduckgo-rol meg meg eletemben nem halottam:)

  4. @pete66: ha nem tévedek, a Duckduckgo többek között a web sötét oldalán, a TOR hálózatán belül is képes keresni az .onion oldalak között. Egyébként én is a Google-t használom.

  5. El sem tudnàm képzelni Google nélkül a telefonom.. Nekem fontos, mert vezetésre hasznàlom, ez a munkàm! Elég pontos, és javarészt mindent ismer, kivétel amit nem… De az belefér!


Add a Comment