fbpx Skip to content

Nemrég találkoztam a CARROT Weather alkalmazással, mely a kedvenc időjárás alkalmazásom lett az Apple Watch-on.

File_000-1

A legtöbb Apple Watch tulajdonos a Modulár óraszámlapot használja, mivel egyfajta kütyüként tekint az órára, és minél több információt szeretne elérni rajta. A második legnépszerűbb a Praktikus (Utility), és ezt követi a Színes (Color), majd a többi. A CARROT lényegében az összes számlaphoz készített Komplikációt, ami beépül az óraszámlapba, és ezzel kényelmesen nyomon követhetjük a napi időjárást.

Jómagam leginkább a Netatmo-ra hagyatkozom itthon, mert az pontos adatokat ad nekem, legalábbis ha az aktuális időjárást szeretném tudni. A másik remek funkciója a “Feels Like”, ami tulajdonképpen a szél és egyéb adatokból megmondja, hogy az aktuális hőmérsékletet mennyinek is fogjuk “érezni”. Tehát ha például -4 fok van kint, akkor a Feels Like az olyan -9 is lehet – nyilván attól függően, hogy mennyire fúj a szél, vagy mennyire párás a levegő és így tovább…

IMG_1514 IMG_1515

(Balra a Netatmo widget, jobbra pedig a CARROT alkalmazása)

Aktuális időjárásban természetesen a Netatmo a helyesebb (feltéve, hogy jó helyere van elhelyezve és valós adatot mutat), de sajnos (még?) nincs neki hivatalos Apple Watch Komplikációja. A CARROT hasonló funkciói mellett rendelkezik egy hibátlan Komplikációval.

IMG_1519 IMG_1516

Három különböző órafelülethez is igazodik.

IMG_1517 IMG_1518

Mind a kicsi, mind a nagy részhez különböző információkat állíthatunk be.

Ahogy fent láthatjuk, a Modulárnál akár kétféle kijelzést is használhatunk. Az első nagyobb/hosszabb mezőben kényelmesen láthatjuk az aktuális időjárást, illetve egyéb információt – jelen esetben azt, hogy mennyire felhős. A kicsi részhez pedig beállíthatom a Precip Chance-t, tehát hogy mennyi az esélye annak, hogy esni fog. Képeken ez így néz ki:

IMG_1522 IMG_1520

Nyáron érdemes például az UV Index értékét kitenni, illetve itt is működik az Időutazás (Time Travel), tehát adott esetben a digitális korona segítségével előre pörgethetjük az időt, és ezzel együtt láthatjuk a következő pár óra előrejelzését is. Az Időutazás mellett az Áttekintés (Glances) nézetbe is berakhatjuk:

IMG_1523 IMG_1524

A bal oldalsó képen előre tekertem 13 órát, így láthatjuk, hogy holnap reggel nyolckor bizony nagyon hideg lesz, jobbra pedig az Áttekintésnél láthatjuk, hogy éjjel 3-kor már -7 fok lesz. Ha előfizetünk évi 1.99 euróért, akkor push értesítéseket is kapunk, ha valami komoly változás történik az időjárásban, például nyári eső jön, vagy tornádó (na jó, Magyarországon azért ez nem túl valószínű, de előfordult már), esetleg egy brutális fagy reggel. Az értesítések mellett mókás szöveget is kapunk, ami sokszor meglehetősen “csípős” nyelvezetű.

screen390x390

A CARROT Wather szerintem az egyik legjobb időjárás alkalmazás jelenleg az órára, azonban egyáltalán nem mondható olcsónak. Az alkalmazás ára 3.99 euró és további 1.99 eurót kell fizetnünk évente, ha szeretnénk az összes funkciót használni az órán. Mindemellett szerintem botrányos kinézete van a telefonon, de ettől most tekintsünk el. Én azonban egyelőre ennél jobb időjárás appot még nem találtam az órára.

[appstore id=”961390574″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Megszerettem, használom az Időképet, kár, hogy az órára nem készítették el a Komplikációt.?

  2. en nem a modulart hasznalom szerinem ora legyen ora. ha meg idojarast nezegetnek 5mpnel tovabb akkor mar elokapom a telefont… arra meg ott az idokep..


Add a Comment