fbpx Skip to content

Szinte minden héten új okos kiegészítőkkel találkozhatunk, ha Apple készülékünk van. Ebben a cikkben egy okos alkoholszondát fogok bemutatni nektek.

IMG_9417

Hazánkban ugyebár zéró tolerancia van érvényben abban az esetben, ha vezetnénk és mellette alkoholt innánk. Tehát 0,00 mg/L a megengedett mennyiség. A Floome segítségével bárhol és bármikor megnézhetjük a véralkohol szintünket. Ez rendkívül hasznos lehet akkor, ha éppen a családdal éjjel még sikerült némi alkoholt innunk, de reggel már vezetnünk kellene. Mit tud a Floome?

Maga a készélük egy picit nagyobb, mint egy gyufás doboz. Az alsó részén egy jack csatlakozó találunk, ezzel tudjuk csatlakoztatni az iPhone-hoz. Nincs akkumulátor benne, nem kell tölteni. Csatlakozás után az alkalmazás segítségével beállíthatjuk a korunkat, testsúlyunkat, magasságunkat, hogy még pontosabb mérést kapjunk. A mérés pedig a már megszokott módszerrel történik, csupán fújjunk bele a Floome-ba, és már meg is kapjuk az eredményt.

floome_preordine

Az éjszaka alatt az appal kényelmesen nyomon követhetjük, hogy mennyit ittunk, illetve akár meg is szondáztathatjuk magunkat. Minden elfogyasztott alkoholt feljegyezhetünk, és a végén megtudhatjuk, láthatjuk, hogy melyik volt “a végzetes” (teleportálás). 🙂 Természetesen ez csak az egyik funkciója az alkalmazásnak.

IMG_1385 IMG_1388

Ahogy a fenti képeken látszik, a Floome leginkább reggel lehet hasznos, hogy tudjuk, mikor indulhatunk el haza, akár autóval. A bal felső kép hajnali 4-kor készült, méréskor már írja, hogy legközelebb reggel 8:20 után mérjem meg, addigra minden bizonnyal feldolgozza majd a szervezetem az alkoholt, amit végül reggel 8:43 perckor meg is tettem és valóban nem volt már bennem alkohol. A Floome egyébként 90%-os pontossággal mondja meg a véralkohol szintet a szervezetünkben, így szerintem két (vagy több) mérés után már azért elég pontos adatot kaphatunk.

Ahogy a videón is láthatjátok, mókás lehet akár egy baráti közösségben is, amellett, hogy mindenki érzi, és látja is már, hogy hol a határ saját maga számára.

A Floome alkalmazás még számtalan funkcióval rendelkezik, ilyen például a taxi hívása, vagy éttermek keresése, sőt, akár pontos naplót is vezethetünk arról, hogy mennyi alkoholt fogyasztunk. Én leginkább abban láttam hasznát, hogy egy éjszakai kiruccanás után másnap mikor ülhetek kocsiba, de bizonyára egy nagyobb társaságban több funkciót rendelhetünk ehhez a kis eszközhöz.

Az ára 29.980Ft, ami akár olcsóbb is lehet, mint, ha a jogosítványunkat elvennék, vagy éppen megbüntetnének minket. Megvásárolni pedig a Styleboltból tudjátok, ide kattintva.

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. “Az éjszaka alatt az appal kényelmesen nyomon követhetjük, hogy mennyit ittunk, illetve akár meg is szondáztathatjuk magunkat. Minden elfogyasztott alkoholt feljegyezhetünk, és a végén megtudhatjuk, láthatjuk, hogy melyik volt “a végzetes” (teleportálás). :)”

    Húúú, ezt nem nekem találták ki 😀

  2. Ez már tényleg hülyeség! Inkább lenne benne egy kis akksi, meg egy lcd kijelző és kész, nem kéne hozzá még egy telefon. Ha grafikont kell vezetnem arról, hogy mikor mennyi szesz van bennem, már régen rossz.

  3. Mivel franciaországban kötelező hogy alkoholszonda legyen minden autósnál, anno én is vettem kettőt €3 ért amikor utaztam haza. Azon lehet gyakorolni párszor ennek az áráért. 😀

  4. Azt hiszem, ha valaki az én asztalomnál “jegyzetelné” a telefonjába, hogy mikor ivott, nem az alkoholtól teleportálódna, hanem egy bakancstól 😀

  5. 30 ropiért? elment az eszetek? 🙂 🙂 🙂

  6. @lalamper: az Apple mindig is erről szólt.

  7. Ha belefúlok a szondába, akkor meghalok, nem? Miért nem olvassátok el legalább egyszer a cikket posztolás előtt?

  8. @Jecy: csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. javítottuk. (az autocorrect sokszor tud mókás dolgokat eredményezni.)

  9. Szifonosok: rengeteg olvasótok van, de ritka az a cikk amiben nincs helyesírási hiba. Párszor már én is írtam hogy ezt-azt javítsatok, de legtöbbször próbálom simán figyelmen kívül hagyni. Olvastassátok el egymással a cikkeiteket fordításaitokat, hátha sikerül lenyomni kicsit a hibák számát.
    Persze mások, nagyobbak is hibáznak, de nálatok nagyon gyakori.
    Bocs kritikáért.

  10. @JEROME: kérlek, sorold fel ilyenkor a hibákat, hogy javíthassuk. természetesen el szoktuk olvasni egymás cikkeit, de van, hogy egy-egy elütés, melléütés (ami nem helyesírási hiba) óhatatlanul átcsúszik.

  11. Igen tudom, csak furcsállom, hogy nekem első olvasásra kiszúrta a szemem, pedig nem direkt ezt keresem, nektek meg nem tűnt fel Ezért gondoltam, hogy nem olvassátok el. Én mindig legalább egyszer átolvasom a kommentjeimet is és bizony van, hogy találok benne hibát, de így ezt nem másnak kell észrevenni ☺

  12. @Jecy: A “fel” után lemaradt a mondatvégi írásjel. 😉

  13. @Jadeye: Nem keresek most vissza. Nyilván a cikk olvasása közben tűnik fel, és nem jegyzem meg. De a fórum sem erról szól, hogy a hibákra hívjam fel a figyelmet. Jecy bejegyzésén felbuzdulva kaptam az alkalmon, és jeleztem ami feltűnt. Ennyi és nem több.

  14. Es kb 2 ezerert tudsz venni digitalis alkoholszondat ami csak kb 2X ekkora .

  15. OFF:
    @JEROME: Épp ellenkezőleg, már napi több milliós látogatószámú hírportálok is kezdenek egyre több hibát ejteni (spórolnak a korrektoron), itt a szifonon ehhez képest nagyon elenyésző számú helyesírási vagy elgépelési hiba van (persze a napi karakterszám is jóval kisebb). Szerintem Jadeye olvasgatja át őket, elég jól ismeri a nyelvtant.

    ON:
    Az ára tényleg durva a szondának, de ha van olyan, aki az Apple Watch-ot megveszi, az erre is félre tud tenni. Magyarul kütyübolondoknak való, akik minden adatot a telefonban szeretnek tárolni, legyen az kalória, pulzusszám, súly vagy akár véralkoholszint. 🙂
    Én pl. nem járok éjszakánként bulizni, így nem érdekel az alkoholszintem. Ha vezetni akarok, akkor pedig előtte nem iszok. 😀


Add a Comment