fbpx Skip to content

Én elég ritkán szoktam “egerészni”. Általában specifikusan szoktam használni, például a Photoshopnál, vagy olyan alkalmazásoknál, amik egeret igényelnek, és már a trackpaddel nem kényelmes használni őket.

JPG 72 dpi -RGB--Hainan_23

Mielőtt ezt a cikket elkezdtem megírni, előkerestem a régebbi egereimet itthon, és bizony konstatáltam, hogy szinte csak Logitech márkájú egeret vásároltam az elmúlt 5-6 évben. Ezek között van régebbi Bluetooth-os, és USB-s is, ha netalántán arra lenne szükségem, márpedig volt erre példa nem is olyan rég. A Logitech egerek mellett van egy Trackpadem is és egy Apple Magic Mouse is itthon és továbbá egy régebbi Apple Mouse.

Mikor karácsony előtt megérkezett hozzánk a szerkesztőségbe a Logitech M535-ös típus, gondoltam, még egy egér, amit amúgy sem sűrűn fogok használni. Nem számítottam rá, hogy az itthoni másik Bluetooth-os egeret lecserélem, ami egy Logitech V470, és immáron több mint 3 éve hasznos tagja az asztalomnak.

A Magic Mouse-t én nem tekintem úgymond klasszikus egérnek. Noha tökéletesen együttműködik az Apple rendszereivel, nekem nem teljesen áll kézre, picit nehéz, furcsa az érintőfelülete, és vigyázni kell rá, mint egy hímes tojásra, mert elég könnyen megkarcolódik. Ettől függetlenül irodai munkára szerintem tökéletes, mondjuk egy iMac-hez, de hordozni már annyira nem ajánlott. Szeretem, de nem használom túlzottan, csak úgymond dísznek tartom.

Logitech M535

JPG 300 dpi -RGB--M535BT_Blue_TOP

A Logitech legújabb hordozható egere az M535-ös nevet viseli, és összesen 2 féle színben érhető el. Az egyik egy sötétkék típus, a másik pedig egy sárga-szürke, ami inkább “csajosabb” lett. Az egér kisebb, mint egy Magic Mouse, és emiatt leginkább az átlagos kézfejű embereknek ajánlott, és ebbe beletartozik a gyengébbik nem, nekik szinte minden esetben ideális lehet.

kezfej

A kompakt méret miatt számos előnyt vettem észre a vetélytársakhoz képest. Egyrészt csak egy darab AA, tehát ceruzaelem kell hozzá, és nem kettő, mindemellett pedig könnyű műanyagból van. Ezért valami brutálisan könnyű lett, 82g, a Magic Mouse például 102 gramm, és akkor még a két darab ceruzaelemet nem vettük számba. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a gyártó szerint ezzel az egyetlen elemmel közel 10 hónapig használhatjuk az M535-öt.

JPG 300 dpi -RGB--M535BT_Blue_BTM

Az egér alja 3 ponton kemény gumi borítást kapott, így mindamellett hogy könnyű, csendesen használható. Az egyedi lézerszintű optikai érzékelőnek köszönhetően pedig számos felületen működőképes, a kávézó fém asztalától kezdve a csempézett pulton keresztül egészen a fa íróasztalig – tapasztalat.

JPG 72 dpi -RGB--Hainan_12

Az M535 olyan Bluetooth támogatással rendelkezik, amihez nem kell semmilyen, úgynevezett dongle, pusztán kapcsoljuk be, párosítsuk bármilyen rendszerrel, legyen az Windows, OS X, Android, vagy például egy TV.

Szoftver

Screen Shot 2016-01-04 at 18.44.30

A cikk címében direkt kiemeltem az “okos egeret”, mivel semmilyen kompromisszumot nem kell kötnünk a használata során az OS X rendszernél. A Logitech Options segítségével szinte bármilyen gesztust beállíthatunk az egéren, ami a görgető mellett 4 gombbal is rendelkezik!

Screen Shot 2016-01-04 at 18.44.33

A Magic Mouse-hoz hasonlóan gesture-röket, mozdulatokat állíthatunk be, ha megnyomunk egy gombot, vagy akár az adott gombra is rakhatunk funkciókat. így testre szabhatjuk az egér minden részét, és láthatjuk jobb oldalt lent az elem állapotát is.

Összességében egyáltalán nem számítottam ekkora tudásra, és ilyen könnyű eszközre. Néhány hét után úgy gondolom, az ember könnyen megbarátkozik vele, egyedül a kis kompakt mérete lehet probléma a nagyobb kézzel rendelkezőknek. Csendes használata miatt kávézókba ideális, nem kell semmilyen egérpad, bármilyen felületen működik, illetve ahogy már említettem, rendkívül hordozható a maga 82 grammjával. 2 év garancia van rá, megvásárolható a Logitech oldalán, vagy a forgalmazóknál.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Tényleg nem volt ez rossz, na de a színe… 😀

  2. Nem olcsó.
    Vajon ez is olyan, mint a BT dongle-lal működő egerek, hogy néha se szó, se beszéd és elfelejti a kapcsolatot? Mert olyanból (igaz, olcsó, eBay-ről rendelt) már párat megöltem. Szóval mennyire megbízható?

  3. @raczc73: Nekem az utóbbi hetekben sosem volt ilyen problémám. Megbízhatóan működött.

  4. @raczc73: en ezert valtottam vissza drotosra, markas BT egereket is probaltam, de hiaba, legvaratlanabb idopontokban dobtak el a kapcsolatot. Az hogy agyverzest kapjak az nem ert ennyit 🙂

  5. … én Logitech egereket használok az idők kezdete óta 🙂 amint lehetett áttértem a vezeték nélküli megoldásra és a laseres letapogatásra 🙂 … Bár azt nem tom Mac-en milyenek 🙁 na majd eccce … Egy bizti a wn7 és nyolc alatt be zavarja őket egy külső, csatlakozhatott meghajtó … és ezzel a Logitech sem tudott mit tenni

  6. @hang: Ez a dongle nélküli egérnél jelentkezik vagy USB-s dongle-ösöknél?

  7. Nekem a Magic Mouse is random dobálta el a kapcsolatot. Karira kaptam a barátnőmtől egy 2-est, na az még nem dobta el.


Add a Comment