fbpx Skip to content

A világ egyik legnagyobb gadget, tech YouTubere Marques Brownlee, avagy MKBHD. Ő az, aki szinte az összes új kütyüt teszteli, legyen az Apple, Android, szinte bármi.

Marques-MKBHD

MKBHD-nak közel 3 millió követője van, és ahogy a Twitteren is említette, Adobe Premiere-ről most Final Cut Pro X-re váltott. Az Apple egyik legnagyobb vetélytársa az Adobe szoftvere, ami Windows-osok körében természetesen az elsődleges videóvágó szoftver. Azonban, ha van egy Mac-ed, érdemes elgondolkozni, hogy az OS X ökoszisztémában keresel magadnak szoftvert és nem külső fejlesztőtől származót.

Én sosem rejtem el azt a véleményemet, hogy az Apple szoftverei Steve halála óta csak rosszabbak lettek. Egyszerűen sokszor több problémát okoz egy-egy frissítés, mint amennyit javít, hiányzik az a morál, amit anno Steve képviselt. Persze vannak jó pillanatai az Apple-nek, például az OS X El Capitan kifejezetten jó rendszer lett, a Yosemite pedig katasztrófa volt. Ugyanez igaz az iOS 7-re, ami a designváltás miatt egyszerűen használhatatlan volt konkrétan egy évig, aztán pedig most az iOS 9-re kezdi összeszedni magát, de régebbi készülékeken továbbra is problémákba ütköznek a felhasználók.

A következő probléma az Aperture kukázása az Apple részéről, amit a Photos váltott fel és ugyan még mindig működik az Aperture, de már egyáltalán nem támogatja a cég, a Photos pedig közel sem professzionális eszköz.

Mindeközben persze vannak olyan szoftverek, amik tökéletesen működnek, ilyen a Final Cut Pro X (bár az is csak másfél évnyi frissítés után), az iMovie, a Mail is egész tűrhető már mostanság, illetve kiemeleném a Safarit, amit kifejezetten élmény használni. Szóval tényleg vannak jó pillanatai az Apple-nek, de szoftverben sokszor hiányzik az a plusz, amiért “megéri” ezt a terméket venni.

Visszatérve MKBHD-hoz, ő azért váltott Final Cut Pro X-re, mert a jelenlegi felállásban neki a sebesség a legfontosabb, és ott az Apple konkrétan lealázza az Adobe-t. Egyszerűen az Apple annyira tökéletesre fejlesztette ezt a szoftvert az adott hardverére, hogy sokkal gyorsabban exportálhat vele videót és ezzel a vágás után a legfontosabb momentumot tudta meggyorsítani MKBHD.

Az Apple tehát képes olyan szoftveres megoldásokra is, amiket még korábban láttunk, csak úgymond oda kell tennie magát és nem csak a hardverre figyelni, ami persze bizonyosan nem könnyű.

A Final Cut Pro X egyébként 299 dollárba kerül:

[appstore id=”424389933″]

Mivel ez egy elég komoly összeg, így az Apple lehetőséget biztosít arra, hogy az app 30 napos ingyenes változatát bárki kipróbálhassa.

Ha érdekelnek a kütyük, akkor pedig iratkozz fel MKBHD csatornájára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. És még költözni is fog máshova…

  2. Végre egy elfogulatlan ember.

  3. Én simàn letöltöttem, semmibe sem került 🙂 Kàr, h a sràc nem próbàlta az Ediust, a legjobb vàgoprogram!

  4. @Put2: én annó EDIT-el vágtam….


Add a Comment