A Fehér Ház fotósa is sokszor iPhone-t használ (képek)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pete Souza munkája tulajdonképpen egyedülálló. Ő a Fehér Ház hivatalos fotósa, és pont annyit dolgozik naponta, mint maga a jelenlegi amerikai elnök, Barack Obama, mivel a fotósnak mindenhol ott kell lennie.

Screen Shot 2015-12-24 at 15.49.27

Nemrég Pete egy blogjegyzést osztott meg a követőivel, amiben úgymond évet értékel. Elmondása szerint a legtöbb, négyzetes képarányú Instagram-képet iPhone-nal készíti, a többit pedig DSLR géppel. Erről Tim Cook is tweetelt egyet.

A blogbejegyzésben persze néhány képet is találhatunk, amit érdemes megnézni. Összességében az ő kedvenc képeit láthatjuk itt lejjebb.

1*mXEmacbxAwu8SVfraRMJTg-3

1*8qr6Nu3KayO4iiq2zzAUZg

1*rfHoW1r0Dt0Jy5R3US0yzw

1*73xEnWKMIXTXxx3YyJvTEQ

1*wek6nJ89zdm8d_3mSIVdFQ

1*D9R3oSCC_O9rTi-cBUV7jQ

1*mi2HkB-EtQtdvqW34-OA-Q

1*L4Lehc680PzcjwOWXt_xwQ

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ez fizetett reklàm az Apple részéről, egy profi fotos sohasem fog lealacsonyidni, h telefonnal nyomja a képeket, mert aki profi, az szeret fényképezni, a fényképezés meg nem csak gombnyomàsbol àll, kivételek az àtlag emberek, akik nem értenek hozzà, és csak nyomnak…. Ha valaki ad a munkàjàra és élvezi, az sohasem fog telefonnal dolgozni… Kivéve ha egy motivàcios “boritékot” tesznek elé…

  2. @Put2: egy jó fotós nem csak DSLR-rel képes jó képet csinálni, hiszen nem a gép adja az adott esetben meglévő tehetséget (hiába egyszerűbb DSLR-rel jobb képet csinálni). ezek internetes megosztásra készülő képek, oda meg teljesen megfelelők. legtöbbször nincs is idő mindent előzetesen beállítani, mint egy profi fotózásnál, egyszerűen csak point-and-shoot megy. arra meg sokszor egyszerűbb előkapni az iPhone-t. de persze lehet rögtön reklámot is kiáltani.

  3. Én 20 éve fotózok, 10 éve élek fotózásból, voltak pillanatok, amikor nem volt nálam a dslr, de meg akartam örökíteni a pillanatot. És jól sikerült, sikeres kép lett iPhone-al is, pedig egy fillért nem kaptam tőlük. Igaz soxor több idő mint nagy géppel mire mindent beállítasz, de kihívás:)

  4. Persze 1-2 képnél nem szàmit, meg néhàny képet betesznek neves magazinokba is… De valjuk be, ha nem iPhone lenne, hanem nonam kínai vacak telefon, aminek hasonló lenne a kameràja, kapna-e cikket? A fehérház fotosa vele készítene képet? Szerintem nem, nekem nincs bajom az iPhone-al és szerintem is jó a kamerája, hobby szinten. Az emberek 90-95%-ak megfelel! Csak nem szeretem azt, ha valami a pénz miatt “fénylik”. Miért nincsenek pl, Kestler, xiaomi, Meizu, Lenovo, Gionee, stb… Ezekrő cikek, hogy ezzel készítet képet a fehérház fotosa, mert nem égetné magàt, ezekben nincs elég pénz.. Az iPhone-ban van pénz, arra mindenki felkapja a fejét, mert màrkàs telefon, erre lehet építeni, iPhone-al nem égés fényképezni még magazinoknak sem… Én csak erre akartam ràmutatni! Vagyis ez az én észrevételem….

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!