fbpx Skip to content

A legtöbb vállalat esetében a menedzsmentet körülölelő változásokról maximum a belső alkalmazottakat tájékoztatják. Az Apple viszont más irányból közelíti meg a kérdést: szívesen dicsekszik a különböző előléptetésekkel, pozícióváltásokkal.

20140602_wwdc-logo_0129-780x520

Ellenben nem csak a dicsekvésen van a hangsúly, mert egy-egy ilyen változtatás akár teljes mértékben képes megváltoztatni egy adott termékükhöz fűződő felhasználói élményünket, gondoljunk csak Jony Ive kinevezésére és ezt követően az iOS 7 teljes designváltására. Vessünk hát néhány pillantást az aktuális változásokra!

Jeff Williams tölti be az Apple COO, vagyis ügyvezető igazgatói pozícióját. Feladata alapvetően a vállalat mindennapi, termelési tevékenységének felügyelése és annak jelentése Tim Cook felé. Jeff mostantól különös figyelemmel követi majd az Apple Watch és más egyéb viselhető termékek életciklusát is, valamint a hozzájuk kapcsolódó szoftverek alakulását.

Jeff-Williams

Phil Schiller a marketing részleg alelnökeként immáron befolyással rendelkezik bizonyos fejlesztők és szakmai újságírók felett, köszönhetően annak, hogy átveszi az App Store menedzselését Eddy Cue-tól. Eddig a fejlesztők hosszú pórázra voltak engedve a megfelelő figyelem hiányában, de Schiller rendet, valamint sok pénzt hozhat majd a konyhára tapasztalatainak köszönhetően.

1023_appleAnalysis_630x420

Johny Srouji az Apple hardverrészlegének alelnökeként debültált, miután évek óta ő volt a cég “chip guruja”. Sokszor emlegetjük mi, illetve a nemzetközi szaklapok is, hogy az Apple chipdizájnja az egyik legjobb a világon, ez részben neki és zsenialitásának köszönhető. Az iPad Pro-ba tervezett A9X chip új erőt adhat a tabletek piacának, továbbá számítanak rá a jövőbeli, ARM processzorral szerelt Mac-ek tervezésében is. Mint tudjuk, az Apple törekszik az Inteltől való függetlenségre.

johny_hero

A reklámokért felelős részlegen is történt némi vérfrissítés, ahol mostantól a Grey Group reklámcégtől átcsábított Tor Myhren fog felelni a videóktól az óriásplakátokon át egészen az Apple oldalain elhelyezett mozgókép reklámokért. Myhren egy különösen fontos posztot vett át, hiszen elődje, Hiroki Asai 18 éven át volt az Apple szolgálatában, nemrég viszont bejelentette visszavonulását az almás cégtől.

tor-myhren

Reméljük, hogy ezek a változások a közeljövőben pozitív hatással lesznek mind a cégre, és ránk, mint felhasználókra egyaránt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Eddig vajon mi volt a cél csak a profit!!!

  2. “cél a profit és a produktivitás növelése.”

    “Reméljük, hogy ezek a változások a közeljövőben pozitív hatással lesznek mind a cégre, és ránk, mint felhasználókra egyaránt.”

    A cégre biztos jó hatással lesz. 😀 Ránk már kevésbé…

  3. Főleg, hogy 3x pénzért árulnak. 😀

  4. @Jadeye:
    Nyilván nem szó szerint gondolta.

  5. Billboard lista?????? Mi van??? Gondolom az eredetiben simán “billboards” szerepelt, ami a óriásplakátot jelent.
    Persze lehet, hogy közben az Apple zenekar lett és az egyik számuk felkerült a billboard top 100-ra?


Add a Comment