fbpx Skip to content

Lassan itt a karácsony, és az év vége is. Én minden évben készíteni szoktam egy videót azokból a fotókról, amik az eltelt évről szólnak, idén pedig az OS X új alkalmazását, a Photos-t használtam ehhez.

Unknown

A beépített appal könnyedén készíthetünk zenés videót az elmúlt évünk fotóiból. Nincs más dolgunk, mint összeszednünk az összes fotót, amiből az összeállítást szeretnénk, és ebből készíteni egy úgynevezett Slideshow-t.

Először, ha még nem tettük meg, a Photos-ban állítsuk be az oldalsó menüt, avagy a Sidebar-t. Ezt felül, a View-n belül a “Show Sidebar”-ra kattintva tudjuk bekapcsolni. Bal oldalt megjelennek a “mappáink”, és így már könnyebben dolgozhatunk.

Screen Shot 2015-12-16 at 17.30.11

Ahogy látjuk, bal oldalt készítettem két albumot amiben az én és a párom fotói vannak. Ha kiválasztjuk az All Photos-t, akkor ott láthatjuk az összes fotónkat, amiből albumot készíthetünk. Ehhez válasszunk ki néhány fotót, majd nyomjuk meg az album gombot. Ebbe rakhatunk további képeket is, illetve elrendezhetjük.

Screen Shot 2015-12-17 at 10.20.58

Bal oldalt válasszuk ki az albumot, majd nyomjunk rá a fent jobb oldalt lévő +-ra megint. Válasszuk ki a Slideshow menüpontot és ezzel el is érkeztünk a képeink videóvá alakításához. Jobb oldalt láthatjuk a beállításokat, három ikont. A képek, hangjegy, stopper ikonok alatt tudjuk beállítani a Slideshow-t, ezt mindenki saját maga fedezze fel, olyan sok beállítás nincs. Lehet az iTunes-ból is zenét berakni a videó alá, illetve számos opcióval találkozhatunk, hogy a képeink hogyan jelenjenek meg.

Screen Shot 2015-12-17 at 10.25.03

Ha végeztünk, akkor jobb oldalt a sarokban találjuk meg az Export gombot, amire rákattintva videót készít a Photos. Ezt természetesen kiírhatjuk CD/DVD-re, vagy feltölthetjük a YouTube-ra, vagy akár lejátszhatjuk a számítógépről is.

Ajándékozzátok meg párotokat, vagy az egész családot egy ilyen videóval. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Windowsra/iPadre nem tudtok esetleg hasonló programot? 🙂


Add a Comment