fbpx Skip to content

Szinte hihetetlen, de már órákban tudjuk mérni az új Star Wars filmig, Az Ébredő Erőig hátralévő időt. Mondhatni már a csapból is csak ez folyik, kicsit szerintem túl is lett tolva a marketing, hiszen már a kukorica konzerv és a májas is csillagok háborúja színekben díszeleg. A Google is meglovagolta a hype-áradatot több módon is.

lightsaber-escape-cover

Pár hete a teljes Google fiókunk megjelenését változtathattuk meg, aszerint, hogy az Erő melyik oldalát támogatjuk. A profilképtől elkezdve a YouTube kezelőfelületén át egészen a Google Maps navigációáig minden Star Wars-os lett.

A navigáció kifejezetten jópofa lett, ugyanis attól függően, melyik oldalt választottuk, a megszokott helyzetjelző helyett X-szárnyú vagy TIE-vadász mutatja az utat. A hivatalos Star Wars appban, illetve a Cardboarddal rendelkező felhasználók a Jakku Spy-ban többfajta kiterjesztett valóságot is kipróbálhattak. A Google viszont most egy újabb, szórakoztató lehetőséget biztosít számunkra, mely a telefonunk és számítógépünk tudását ötvözi.

lightsaber-escape

A film megtekintése nélkül inkább mellőzném a találgatásokat, hogy a Lightsaber Escape esetleg a film valamelyik jelenetét dolgozza fel vagy csak egy egyszerű hangulatfokozó a pénteki premier előtt. A játékban egy Csillagrombolóról kell megszöknünk, melyhez egy kék fénykard van csak a segítségünkre. Ehhez a játékhoz két eszközre lesz szükségünk: az egyiken a Csillagromboló fedélzete látszik, a másik pedig a kard markolata lesz. A monitoron megjelenő linket az okostelefonunkba beírva egy gyors kalibrálás és párosítás után már játszhatunk is. A telefonunk giroszkópját és gyorsulásmérőjét kihasználva tudjuk a fénykardot mozgatni, mellyel vissza kell pattintanunk a rohamosztagosok lövedékeit, vagy épp meg kell velük vívnunk, hogy továbbjuthassunk és megmenekülhessünk.

Nem kell egy komoly játékra számítani, de mégis nagy dolog, hogy egy ilyen, röpke 3–5 perc alatt végigjátszható játékot tudtak fejleszteni mindenféle plusz alkalmazás vagy böngésző kiegészítő telepítése nélkül.

A Lightsaber Escape a Google, a Lucasfilm, a Disney és az Industrial Light & Magic szerelemgyermeke, mely aktívan használja a WebGL, WebRTC és WebSockets adta lehetőségeket, így minden mai böngészőben futnia kell, de persze Chrome-ra lett teljesen optimalizálva.

Te mennyire várod már a filmet?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. A technológia nagyon jól össze lett házasítva a játékhoz. A Websockets szuper dolgokra képes. Most már tényleg semmi szükség nincs a Flashre.
    A SW franchise engem mondjuk csöppet sem érdekel, de vannak a családban mások, akiket igen. Ők várják a következő filmet.

  2. Alig?!

  3. Nekem csalódás volt film.Mondom ezt úgy, hogy az utolsó film,amit moziban néztem, a 3.epizód 2005-ben.Látványorgia.

  4. @djcom:

    Én nem terveztem megnézni és arról is innen értesültem, hogy mikor játsszák, de elhiszem, hogy csalódás volt, mert ez már a sokadik másolatnak a másolata. Gondolom sztorija nincsen, csak erőlködés az egész. Igazából nem a filmből lesz bevételük, hanem csak annak a címétől, ami nem tükrözi az eredetiért rajongói tábor elvárásait. Ugyanaz, mint az Apple:)))) Steve-vel volt értelme, ma már csak a neve adja el, de maga a termék hanyatlóban!:)))


Add a Comment