Már az új Apple TV-vel is működik a Remote app

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Remote app az egyik legnépszerűbb kiegészítő alkalmazás Apple TV-hez manapság az App Store-ban. Segítségével könnyedén vezérelhetjük a rendszert a távirányító nélkül is, csupán iPhone, iPad vagy akár Apple Watch használatával.

Screen Shot 2015-12-12 at 10.06.56

Bár ez a funkció valóban nagy kényelmet biztosít, azonban az új Apple TV vásárlóinak meggyűlt vele a baja, ugyanis a megjelenést követően az aktuális tvOS még nem támogatta az alkalmazás használatát.

Jó hír viszont, hogy ez pár nappal ezelőtt változott, végre megérkezett az iOS 9.2, a watchOS 2.1 és az OS X 10.11.2 mellett a tvOS 9.1 is, amely lehetővé teszi a Remote alkalmazás használatát a negyedik generációs Apple TV-n. A frissítésnek köszönhetően mostantól akár iPhone segítségével is navigálhatunk a menükben, vezérelhetjük az aktuálisan lejátszott zene vagy videó tartalmakat. A watchOS 2.1 debütálásával pedig immár akár az óráról közvetlenül is megtehetjük ugyanezt, bár némi kompromisszummal, ami a kisebb kijelzőt jelenti.

remoteapplewatch

Ám ami miatt a többség szívesen nyúlt a Remote apphoz, az a szövegbevitel lehetősége. Valljuk be, még az új távirányító mellett is nehézkes a szövegek, például felhasználói azonosítók, jelszavak bevitele, pláne a kezdeti időszakban, amikor még a menüben navigálást is szokni kell az új érintős felületen. Ilyenkor egyszerűbb egy Apple billentyűzet csatlakoztatása, amivel pillanatok alatt túllehetünk a problémán, de hasonló hatékonysággal használhatjuk mostantól az iOS saját billentyűzetét erre a célra.

applermoteapp

A Remote app minden szempontból hasznos kiegészítője az Apple TV-nek, aki pedig még nem tette meg, az alábbi linkre kattintva letöltheti, és kipróbálhatja:

iTunes Remote
  • iTunes Remote
  • Méret: 12.05 MB | Verzió: 4.5.1
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!