fbpx Skip to content

Tegnap írtunk róla, hogy az Apple útjára indította az új akkumulátorral felszerelt tokját, ami iPhone 6 és 6s készülékekhez érhető el.

screen-shot-2015-12-08-at-9-16-38-pm

A legtöbb magyar és külföldi blog lehozta a hírt azzal, hogy ez a világ legrondább Apple tokja, amit persze maga az Apple készített. Sajnos egyszerűen nincs mit szeretni ebben a tokban. Nagy, ronda, és még csak nem is tud feltölteni teljesen egy iPhone 6s készüléket. Mindezek mellett megtaláljuk a “Smart” szót is a tok nevében, ami arra utal, hogy azért nem csak ennyiből áll.

15190-11290-Screen-Shot-2015-12-08-at-91223-AM-l

Ez az első olyan, külső akkumulátoros tok, amin nem találunk LED-eket, mivel teljes mértékben együtt működik az iOS-szel. Ahogy a fenti és a lenti képen láthatjuk, a készülék automatikusan, úgymond okosan választ az elérhető akkumulátorok közül. A tapasztalatok alapján az iPhone először a külső akkumulátort használja, ha pedig az lemerült, akkor folytatja a készülékével.

15190-11291-Screen-Shot-2015-12-08-at-91154-AM-l

A Smart Battery tok kapacitása 1,877mAh, ami megközelítőleg 80%-kal növeli a jelenlegi akkumulátor időt egy iPhone 6s esetén.

Az új tok kapcsán Lance Ulanoff, a Mashable munkatársa csípte el Tim Cookot pár szóra az Apple által szervezett Hour of Code workshopok egyikén, rákérdezve arra, hogy mit gondol a tok hátulján lévő “púpról”:

Cook rámutatott arra, hogy a legtöbb tokkal – mint amilyen például a Mophie is – az a gond, hogy azok annyira merevek, hogy számottevő erőt és türelmet igényel a felhelyezésük vagy a leszedésük.

“Ha ez a tok is végig merev lenne (az akkumulátor védelme érdekében –a szerk.)” – mutatott rá Tim azokra a részekre, ahol a tokban lévő akkumulátor széle véget ér, és ahonnan kezdve már a lágy fluoroelasztomer anyag rugalmas része következik – “akkor a felhelyezése és levétele eléggé nehézkes lenne.”

“Ezért a kollégák azt találták ki, hogy rugalmassá teszik a tok felső és alsó részét a könnyebb felhelyezés és levétel érdekében.” – zárta rövidre a kérdést Cook.

A másik ok, ami miatt nem is igazán volt más választásuk a tok kivitelezése kapcsán, az az, hogy a Mophie rengeteg szabadalmat birtokol a tokok designja és funkcionalitása kapcsán. Például az övék a szabadalom a két részből összecsúsztatható tokról, ahol egy alsó, az akkumulátort tartalmazó rész csúsztatható a készülékre a csatlakozóval, és egy felső résszel záródik a dolog. Ennek alapján bármely olyan tok sértheti a Mophie szabadalmát, ami két részből tevődik össze, amiből az egyikben az akkumulátor van, a másik meg a rögzítést zárja. És ez csak egy a Mophie sok szabadalmából.

Külföldi kollégák pedig már kipróbálták a tokot, és videókban be is számoltak róla:

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. ”Ahogy a fenti és a lenti képen láthatjuk, a készülék automatikusan, úgymond okosan választ az elérhető akkumulátorok közül. A tapasztalatok alapján az iPhone először a külső akkumulátort használja, ha pedig az lemerült, akkor folytatja a készülékével.,,

    Talán fordítva. Nem?

  2. Elnézést, ha hülyeségeket beszélnék, de attól, hogy valakinek van egy szabadalma, szerintem még meg lehet állapodni egy egészséges részesedésben, ha a szabadalmat a termékemben föl szeretném használni. Persze elég sz@r dolog egy cégnél, ha a saját kreatív csapatunk nem tud egy épkézláb dologgal előállni, vagy éppen csak egy kicsit (1-2 évvel) megkésve. De az még nem jogosítja fel őket, hogy gondosan kikerülgetve a jogi buktatókat végül olyan termékkel álljanak elő, ami az egész portfóliót a kínai gagyi szintjére alacsonyítja. Páros lábbal rúgnék ki mindenkit, aki ennek a piacra dobásában bármelyik munkafázisban felelősként szerepelt. Mint ahogy az előző bejegyzésnél is írtam, nagy előnye, hogy nem kötelező megvenni. De legyártani sem volt az. Főleg nem Apple logóval.

  3. @vzsolt: nem. először a külső akkumulátort fogja elhasználni: ha az iPhone le van merülve, akkor annak feltöltésére, ha pedig fel van töltődve, akkor plusz töltöttségként, amíg a tok akkuja le nem merül.

  4. Imadom, amikor piacra dobnak valamit horror aron, es amikor a vasarlok fintorognak, megmagyarazzak, hogy de az ugy jo, es mindenki mas hulye (ez nem csak az Applere igaz). 😀

  5. …azért lett ilyen, mert ez a forma, megy leginkább az Apple Watch-hoz…

    PS: …há’, most mit engem nézel, nézz rá és látni fogod…

    – HARMÓNIA, erről szól az egész…

  6. Magyarázhatnak de ez akkor is szörnyű .

  7. sziasztok!

    Valaki esetleg tudja, hogy ez a tok kompatibilis-e iPhone 6-tal? elvileg annak kellene lennie mert semmi különbség külsőre a két telefon között azonban nem veszem meg látatlanban 🙂

  8. “az első olyan, külső akkumulátoros tok, amin nem találunk LED-eket”

    LED-eket tényleg nem, csak 1 db LED-et, a tok belsejében…

  9. @Ricsi9: Az első mondatból nem derült ki? …az új akkumulátorral felszerelt tokját, ami iPhone 6 és 6s készülékekhez érhető el.
    🙂

  10. 4 dolog nem teszik benne :

    1,
    A Verge szerint ráadásul a tok csak az Apple fülhallgatóival kompatibilis, más fülesek dugója nem tud teljesen jól bekattanni.

    2, csúnya

    3. Nem tölti fel a telefont 0 rol 100% ra.

    4. Az ára. Ok apple termék, de fele ennyiért 3000 mAh tokot veszel.

    Nem kötelező menvenni. Ez az én véleményem.

  11. biztos lesz akinek teszik majd, biztosan sokan meg is veszik. nyuszifülest is megveszik, sok a ferdeizlésű. butaság az ocsmányságát megmagyarázni. meg gumis dolgot nem vennék amin az alma van, szépen bomlanak, ragasossá a fűlesei az apple-nek.

  12. @rgbx ler@rgbx: leragadt a szemem a szép képen közvetlen alatta 😀 de jogos. köszi 🙂

  13. Ronda, nem lehet kikapcsolni es akkor benyomni, ha a telefon haldoklik, az akku hamarabb doglik le, elejen vegig 100%-on all, mint amikor a toltore feldugom es ott hagyom. Tudom nem szamottevo, de meg is csak lerontja az akku teljesitmenyet. Ez a szabadalom dolog pedig ertelmezhetetlen szamomra, mindent le lehet mar vedetni? Mostantol a nadrag lentrol felfele valo huzasat levedetem es perkaljon aki igy veszi fel. Kicsit mar unom ezt az uzletpolitikat ahol vmi szerencsetlen igy akar feltorni. A mophie tokok sem csinosak, szoval… Atlatszosag csokkentese on, mozgatas csokkentese on, hatterben frissites off, fetch 15 percenkent, stb es rohogve kijon az 1nap akkor is, ha nyomom mint az orult. Jatszani pedig nem telefonon kell, vagy vinni egy hordozhato akksit es elfogadni, hogy 5-szir nagyobb teleppel is lemeritené a telefont

  14. @pergabb: “nem lehet kikapcsolni es akkor benyomni, ha a telefon haldoklik, az akku hamarabb doglik le”
    nem lehet, mert pont arra szolgál, hogy a telefon ne álljon neki haldoklani.

  15. Hiába mosdatják, ez vállalhatatlan. A hatodáért vettem olyan külső aksit, ami két és félszer feltölti ezt a telefont. Persze, “macerás”, mert külön kell vinni, meg kábel is kell hozzá, de tizenötszörös a hatékonyság, és nem vállalhatatlan a kinézete.

  16. Nekem bejön!

  17. @jadeye ertem en, de inkabb adok neki 40%-on toltest ami az akkunak is jobb, mint porgetem 100%-on mig a tok meg nem adja magat. Kis mertekben ugyan, de jobban kimelne az akkut ugy.

  18. ilyen csúnya tokot még nem láttam.Ha ingyen adnák akkor se csúnyitanám el ezzel a telefonom.


Add a Comment