fbpx Skip to content

A napokban megérkezett hozzánk az Amethyst iPig Bluetooth 2.1 hangszórója, és rá kellett jönnünk az örök igazságra, hogy a kismalacnak nagy hangja van!

SzifonStore-iPig-01

A gyártó, követve a mai tendenciát, tulajdonképpen átszabta az eredeti, még 30-tűs dokkcsatlakozós változatot egy majdnem mindennel kompatibilis, Bluetooth-os modellé. Természetesen megmaradt rajta a 3,5 mm-es line-in jack-csatlakozó is, így aztán a világon bármihez csatlakoztatható, de ha ez nem lenne elég, kapott egy USB portot és egy SD kártyaolvasót is, amelyeken keresztül MP3 fájlokat játszhatunk le, és az USB porton keresztül a csatlakoztatott készülékünket is tölteni tudjuk.

A malacunk összesen három hangszórót tartalmaz, amelyből egy mélynyomó az alján található, a többi előre és felfele néz. Találunk rajta hangerő- és más vezérlőgombokat is. Noha a gombok érintésérzékenyek, de a hangerőszabályzó nem épp a hagyományos érintőfelülettel rendelkezik, így picit le is kell nyomni a malac fülét, hogy történjen valami. Ha sikerült, akkor a készülék szájában lévő kék fény villódzása jelzi ezt.

SzifonStore-iPig-02

Sikeres beállítás esetén komoly hangerőt lehet kipréselni az eszközből. Ami nagyon pozitív, hogy a mély hangok külön állíthatóak egy potméterrel az iPig hátsóján, ahol a ki/be kapcsoló is található.

SzifonStore-iPig-04

Hangzás szempontjából mi egy hordozható JBL Flip 2-vel hasonlítottuk össze, és arra jutottunk, hogy malacunk sajnos nem egy audiofil eszköz: a JBL hangszeres és elektronikus zene esetén is kicsivel jobban teljesített.

A JBL csak hangerőben maradt alul, ott viszont messze-messze kullogott malacunk mögött. Az iPig nagy előnye még a JBL Flip 2-vel szemben, hogy tölthető róla a készülék és állítható a mély hang is. (Persze nem elhanyagolható az sem, hogy nagyon jópofa alakja van.)

SzifonStore-iPig-03

Tökéletes karácsonyi ajándék lehet bárkinek, ha pedig az árát nézzük, akkor az a kis hangzásbeli különbség nyugodtan megbocsátható neki. A készülék ugyan nem zöld, de minden Angry Birds-rajongó számára kötelező darab lehet, illetve annak is az, aki nem akar egy vagyont hangrendszerre költeni, mégis minőségi zenehallgatásra törekszik.

Az Amethyst iPig Bluetooth 2.1 már megvásárolható a SzifonSore-ban!

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Mekkora a mérete kb?

  2. @szanyizoli: 160x160x145 mm

  3. Megtaláltam, köszi!

  4. Tehát ha jól értem, sokkal hangosabban szól rosszabbul a flip-hez képest. Szubjektív vélemény, nálam egy hangszórónál a hangerő “sokadlagos” tényező.

  5. @pAnk: Én mindkettőt hallgattam, és a flip2-höz képest nem nehéz valaminek rosszabbúl szólnia :P, de ez nem azt jelenti hogy a pig rosszúl szólna, sőt…

  6. Óvoda. Erre tényleg van kereslet???

  7. Ebben most 3 vagy 5 hangszóró van? Mert egyes oldalak 3-at, más oldalak 5-öt írnak. Mi a valóság???

  8. @dogdinamit: A gyári leírás szerinte 3, szóval szerintem annyi. 🙂

  9. @dogdinamit: Én csak azt láttam ami a dobozban van, de a doboz oldalán is azt írja, hogy 2x4W és 1x15W


Add a Comment