fbpx Skip to content

A méltán híres Monument Valley most ingyenesen tölthető le az App Store-ból, legutóbbi frissítésében pedig iPad Pro támogatást is kapott.

monument-valley-game-house-cards-how-play-get-new-levels-free-beginners-guide

Maurits Cornelis Escher munkásságával szerintem mindenki találkozott már így vagy úgy, még ha nem is emlékezett a művész nevére, de a végtelenséget kutató geometrikus műveire biztosan. A Monument Valley egy escheri gondolkodásmódon alapuló játék, melynek lényege, hogy ebben a fura, geometrikus világban egy kis hercegnőt eljuttassunk a céljához olyan utakon, amik valójában nincsenek is, csak ha képesek vagyunk meglátni őket.

A Monument Valley-ban nem csak meg kell látni, hogy mik azok az elemek, amik valójában nem kapcsolódnak, mégis ha bizonyos szögből nézzük őket, olyanok, mintha kapcsolódnának egymáshoz. Sok esetben vannak mozgatható elemek, amiknek a segítségével teljesen át tudjuk alakítani az építményt, vagy épp azt tudjuk változtatni, honnét nézzük az egészet.

Bővebben régebbi cikkünkben olvashattok a játékról.

[appstore id=”728293409″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Nekem a legnagyobb csalódás volt. A nem olcsó árazás mellet, pár órás játék után újra sorban állt a pénztárcámnál…

  2. @Sullivan: így igaz, konkrétan *sszák meg, megvetetik most meg free.

  3. @Kovács Péter: remélem, nem ment rá a kocsid/házad. Írj egy bankszámlaszámot, küldök egy kis segélyt!

  4. @Jadeye: A hangsúly továbbra is a csalódáson van. Agyon reklámozták a magyar apple blogok – “Mindenkit bátorítok, hogy vegye meg a Monument Valley-t, ugyanis ritkán adatik ilyen eredeti játék, nagyon megéri az árát és elképzelhetőnek tartom, hogy akár ez lesz az év játéka.” – és úgy döntöttem megéri az árát egy értelmes játék. Volt már program aminek visszakértem az árát rossz verzió vásárlása okán, és maradéktalanul meg is vagyok elégedve a végeredménnyel. Ez itt pedig az én döntésem volt, és nem is hiányzik a malacperselyből, de valójában nincs okom visszakérni az árát amivel végül is ha nagyon rövid ideig is de szórakoztam. Viszont kiábrándulás ott marad és értelmetlenül rányomja a bélyegét a többi fejlesztőre és appra…

  5. Küldesz nekem is kis segítséget? Nem ártana…

  6. Egyébként a játék számomra is csalódás. Az biztos, hogy zseniális az ötlet, gyönyörű a megvalósítás, de maga a játék nem túl ütős. Monoton, különösebb kihívást nem okoz, nincs benne értelmes cél se (persze egy sima logikai játéknál ez nem feltétlenül elvárás), szóval játszogattam vele, de ennyi.
    Mondjuk lehet, hogy nem a The Room sorozat után kelett volna kipróbálni… 🙂


Add a Comment