SzifonStore kedvencek: LAB.C MFi Lightning-kábel

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem szoktam külön írni 1-1 termékről, de jelenleg ezt a típusú kábelt nyúzom már hónapok óta, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

lab.c.header

A LAB.C-vel úgy kerültem kapcsolatban, hogy a SzifonStore-os srácok hozzám “vágtak” egy ilyen kábelt, mert épp az eredeti Apple kábel helyett kerestem valami értelmesebbet, esetleg mást. Az Apple kábelével sosem volt gondom, legalábbis 1 évig. Onnantól azért már sokszor szétmegy a végeken, illetve rendkívül koszos lesz. Nézzük, mi a helyzet a LAB.C-vel.

Rögtön láthatjuk, hogy a már megszokott három színnel találkozhatunk: asztroszürke, ezüst és arany. Ezek megegyeznek az Apple színeivel, részemről már ez plusz pont, hogy nem a megszokott fehér, hanem adott esetben a telefon színéhez illő kábelt dugok a készülékbe. Apróság ugyan, de alumíniumból vannak a csatlakozó végek is, így ezzel is a készülékekhez igazodnak.

A LAB.C kábel nem műanyag vagy gumi, hanem szövet borítást kapott és emiatt rendkívül időtálló. Az egész kábelen érezni, hogy “ez bizony nem fog szétmenni”, tökéletesen illeszkednek a részek egymáshoz. A kábel rendelkezik MFi-tanúsítvánnyal, így azzal sem fogunk találkozni, hogy “ez a kiegészítő nem támogatott”, élete végéig tölthetjük vele a készülékünket.

12194667_949982215077413_6950308943949898244_o

Nem 1 méteres, hanem 120 centiméteres változatban vásárolhatjuk meg, így egy picit hosszabb is, mint az eredeti kábel. A LAB.C nemrég frissült, kisebb fejet kapott, így szerintem most már a tokok 99%-ba is belemegy a fej, tehát nem kell attól tartanunk, hogy nem tudjuk tölteni tokkal a készüléket.

Természetesen az összes Lightning-csatlakozós készülékkel kompatibilis és kevesebbe kerül, mint egy eredeti kábel. A rendeléssel pedig érdemes megvárni a holnapot, mert akkor a szállítási költség sem terhel titeket! Kattints ide, hogy belerakhasd a naptáradba. :)

Screen Shot 2015-11-25 at 11.28.27

Ezek még érdekelhetnek:


 1. De máshogy ezen az oldalon nem lehet kommunikálni. Mert tudtommal nincs általános topik, ahova ezt beírhatom. Így kénytelen az ember beírni egy nem odaillő cikkhez.

 2. Igen, a hónap eleji akciónál péntek reggel rendeltem két lightning kábelet, mire jött egy email, hogy fogadták a rendelést, majd ezt az emailt követően, kb. 1 perccel később jött mégegy, amiben ez állt:
  "Rendelésében egy vagy több tétel nincsen raktáron, jelenlegi státuszuk: beszerzés alatt.
  Az esetek többségében a várható szállítás 2-4 nap.
  Tájékoztatni fogjuk, ha a rendelt termék már készleten lesz."
  Azóta nem hallottam felőlük. Nem tudom, hogy vagy azóta nincs kábel, vagy csak elfelejtettek.

 3. @osy: De ilyenkor miért nem írtál egy válasz e-mail hogy mi a helyzet? Mert elképzelhető hogy valami történt a rendszerben, nyilván a több 100 rendelés miatt. Érdemes ilyenkor egy levélben szólni a srácoknak hogy mi a helyzet. Ez kb nettó 30 másodperc.

 4. @osy: Elvileg kellett volna kapnod egy levelet miszerint átvehető a terméked. Mivel már túl vannak a rendelések a 2 héten ezért a rendszerből már kitöröltük az át nem vetteket, de esetedben persze kivételt tudunk tenni. Amennyiben még igényt tartasz rá… (átvételkor az itt történt beszélgetésünkre hivatkozzál)

 5. Sziasztok!

  Nekem az a kérdésem, hogy ennek a LAB.C kábelnek mekkora a lightning végén a csatlakozó burkolatának a nagysága a gyári lightning kábeléhez képest. Hossz és átmérő érdekel. Azért kérdezem, mert van egy Brodit autós tartóm, amibe bele tudom tenni a lightning kábelt, a tartó a lightning csatlakozó fejét tartja egy kis pöcökkel, így a kábel állandóan ott van fix helyen, kvázi aktív tartóvá válik így, mint egy dokkoló. Vennék ilyen kábelt, de ha a feje eltér hosszban vagy dagiságban a gyáritól, akkor nem tudom betenni…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!