fbpx Skip to content

Nem szoktam külön írni 1-1 termékről, de jelenleg ezt a típusú kábelt nyúzom már hónapok óta, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

lab.c.header

A LAB.C-vel úgy kerültem kapcsolatban, hogy a SzifonStore-os srácok hozzám “vágtak” egy ilyen kábelt, mert épp az eredeti Apple kábel helyett kerestem valami értelmesebbet, esetleg mást. Az Apple kábelével sosem volt gondom, legalábbis 1 évig. Onnantól azért már sokszor szétmegy a végeken, illetve rendkívül koszos lesz. Nézzük, mi a helyzet a LAB.C-vel.

Rögtön láthatjuk, hogy a már megszokott három színnel találkozhatunk: asztroszürke, ezüst és arany. Ezek megegyeznek az Apple színeivel, részemről már ez plusz pont, hogy nem a megszokott fehér, hanem adott esetben a telefon színéhez illő kábelt dugok a készülékbe. Apróság ugyan, de alumíniumból vannak a csatlakozó végek is, így ezzel is a készülékekhez igazodnak.

A LAB.C kábel nem műanyag vagy gumi, hanem szövet borítást kapott és emiatt rendkívül időtálló. Az egész kábelen érezni, hogy “ez bizony nem fog szétmenni”, tökéletesen illeszkednek a részek egymáshoz. A kábel rendelkezik MFi-tanúsítvánnyal, így azzal sem fogunk találkozni, hogy “ez a kiegészítő nem támogatott”, élete végéig tölthetjük vele a készülékünket.

12194667_949982215077413_6950308943949898244_o

Nem 1 méteres, hanem 120 centiméteres változatban vásárolhatjuk meg, így egy picit hosszabb is, mint az eredeti kábel. A LAB.C nemrég frissült, kisebb fejet kapott, így szerintem most már a tokok 99%-ba is belemegy a fej, tehát nem kell attól tartanunk, hogy nem tudjuk tölteni tokkal a készüléket.

Természetesen az összes Lightning-csatlakozós készülékkel kompatibilis és kevesebbe kerül, mint egy eredeti kábel. A rendeléssel pedig érdemes megvárni a holnapot, mert akkor a szállítási költség sem terhel titeket! Kattints ide, hogy belerakhasd a naptáradba. 🙂

Screen Shot 2015-11-25 at 11.28.27

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. @giannni: oks, ezt is kifogom törölni, mert lesz cikk, és nem ide tartozik a hozzászólásod.

  2. De máshogy ezen az oldalon nem lehet kommunikálni. Mert tudtommal nincs általános topik, ahova ezt beírhatom. Így kénytelen az ember beírni egy nem odaillő cikkhez.

  3. Igen, a hónap eleji akciónál péntek reggel rendeltem két lightning kábelet, mire jött egy email, hogy fogadták a rendelést, majd ezt az emailt követően, kb. 1 perccel később jött mégegy, amiben ez állt:
    "Rendelésében egy vagy több tétel nincsen raktáron, jelenlegi státuszuk: beszerzés alatt.
    Az esetek többségében a várható szállítás 2-4 nap.
    Tájékoztatni fogjuk, ha a rendelt termék már készleten lesz."
    Azóta nem hallottam felőlük. Nem tudom, hogy vagy azóta nincs kábel, vagy csak elfelejtettek.

  4. @osy: De ilyenkor miért nem írtál egy válasz e-mail hogy mi a helyzet? Mert elképzelhető hogy valami történt a rendszerben, nyilván a több 100 rendelés miatt. Érdemes ilyenkor egy levélben szólni a srácoknak hogy mi a helyzet. Ez kb nettó 30 másodperc.

  5. @giannni: “Mert tudtommal nincs általános topik, ahova ezt beírhatom.”
    de van: a Gyakran Ismételt Kérdések cikk való erre, pont erre gondolva hoztuk létre anno.

    A moderálási elveinknek megfelelően a cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a Gyakran Ismételt Kérdések cikknél tedd fel a kérdésed!

  6. @osy: Elvileg kellett volna kapnod egy levelet miszerint átvehető a terméked. Mivel már túl vannak a rendelések a 2 héten ezért a rendszerből már kitöröltük az át nem vetteket, de esetedben persze kivételt tudunk tenni. Amennyiben még igényt tartasz rá… (átvételkor az itt történt beszélgetésünkre hivatkozzál)

  7. Sziasztok!

    Nekem az a kérdésem, hogy ennek a LAB.C kábelnek mekkora a lightning végén a csatlakozó burkolatának a nagysága a gyári lightning kábeléhez képest. Hossz és átmérő érdekel. Azért kérdezem, mert van egy Brodit autós tartóm, amibe bele tudom tenni a lightning kábelt, a tartó a lightning csatlakozó fejét tartja egy kis pöcökkel, így a kábel állandóan ott van fix helyen, kvázi aktív tartóvá válik így, mint egy dokkoló. Vennék ilyen kábelt, de ha a feje eltér hosszban vagy dagiságban a gyáritól, akkor nem tudom betenni…

  8. @megyo: na ez egy jó kérdés meg fogom nézni, vagy legalábbis lefotózom.

  9. Köszönöm! Sikerült?

  10. @admin: sikerült?

  11. @admin: sikerült?


Add a Comment