fbpx Skip to content

Sokan nem tudják, hogy az iPhone-okban nem minden alkatrész képez különálló részt a telefonban, ami egyesével kapcsolódik az alaplaphoz, hanem nagyon sok dolog egy-egy szalagkábelen foglal helyet. Ez bizonyos szempontból jó de egyben rossz is, hiszen ha az egyik alkatrész meghibásodik a szalagkábelen, akkor a többi, amúgy jól működő részt is ki kell cserélni a készülékben.

55sdock-cover

Az egyik ilyen szalagkábel a telefon aljában található dock csatlakozó flex kábele, ami magában foglalja iPhone 5 és 5s esetében a Lightning-csatlakozót, a beszéd mikrofont és a jack-csatlakozót, továbbá a Home gomb/Touch ID adatátviteléhez szükséges kontakt pontokat is, de a gomb hibáját ez a rész csak ritka esetben okozza.

Legtöbben a zsebünkben hordjuk a telefonunk, ami – mint azt nagyon jól tudjuk – a szöszök és apró zsebpiszkok Mekkája, így senki se lepődjön meg, ha a készülék aján lévő nyílások szinte mágnesként vonzzák ezeket magukba, ami sok problémát okozhat. Nem egy olyan készülékkel találkoztunk, amiből csak ki kellett fújkálni a koszt és máris megoldódott a töltési probléma, vagy épp az, hogy a telefon a kosz miatt azt hitte, hogy folyamatosan be van dugva egy fülhallgató, ami miatt a hangszóró se hívás közben, se egyébként nem adott hangot és a tulaj nem értette, mi van és a hangszórókat szidta, hogy miért nem szólnak. Sok esetben viszont a fújkálás már nem oldja meg a hibát.

A Lightning-csatakozóban nem csak a por okozhat okozhat gondot, hanem a gyenge minőségű, utángyártott kábel és töltőadapter is tönkreteheti a csatlakozót, de akár egy beletört kábelfej is megrongálhatja és eltörheti a kontakt pontokat, ami miatt a készülék töltése nem lehetséges.

IMG_0648

Természetesen egyik része se szereti a telefonnak a folyadékokat, de ez kifejezetten igaz ezekre az alsó csatlakozókra, ami egy beázás után biztosan cserére szorul. Amennyiben hívás közben a vonal másik végén gyengén vagy recsegősen hallanak minket, akkor bizony lehet, hogy nem a szolgáltató hibája ez, hanem sajnos készülék mikrofonja a ludas. Még sorolhatnánk hasonló példákat, hogy mi és mit okozhat a készülékben, de akkor sosem lenne vége a cikknek, így inkább ha probléma van a készülékeddel, akkor hozd be hozzánk bátran.

A következő két hétben, tehát november 7-ig kedvezményes, 8900Ft-os áron cseréljük az iPhone 5 és 5s készülékek dock csatlakozó flex kábelét, ami a már fent említett mikrofon, Lightning-csatlakozó és jack-csatlakozó meghibásodását orvosolja. További információk miatt keress minket bátran.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. A készülék gyors merülését is okozhatja a hibás csatlakozó ( a töltés/kommunikáció működik)?

  2. @funditno: A gyors merülést inkább egy hibás akkumulátor, vagy szoftveres gond szokta okozni.

  3. Ebbe a dock flex-be csatlakozik a home gomb flex kábele is?Mert nekem hiányzik egy kis darab belőle és gondolom így egybe lehet cserélni csak(vagy kiforrasztani belőle a csatlakozót).De az gondolom bonyolultabb mint a komplett csere…


Add a Comment