fbpx Skip to content

Komoly frissítésen esett át a Retina iMac termékcsalád is. Kaptunk új kisebb, 4K-s változatot és a nagyobb, 27″-esek is frissültek, olcsóbbak lettek!

imac-gallery5-2015

Az eddigi 27″-es, 5K Retina iMac típusok mellé megérkezett a 21,5″-ös változat, ami ugyan nem 5K, “csak” 4. A 4096 x 2304 képpontos felbontású kijelző azonban rendkívül látványos lehet, így szerintünk a kisebb 4K-s iMac idővel leválthatja a régebbi típusú, nem Retina kijelzős iMac-eket. Nézzük meg, miben változott még a termékcsalád.

Screen Shot 2015-10-13 at 15.42.29

A szimpla, nem Retina kijelzős iMac-ek is frissültek, de a jobb szélső, 4K-s készülékkel érdemes foglalkozni. 3.1GHz-es processzort kaptunk 1 TB-os merevlemezzel és 8GB-nyi memóriával. Érdemes a videokártyára kitérni, amit hamarosan tesztelnek majd a külföldi portálok: Intel Iris Pro 6200 típust kapott, ami jelenleg a legújabb beépített videokártya. Valószínűleg ezt a típust kapják majd meg az új, hordozható, retinás gépek is, amik még idén ősszel vagy legkésőbb tavasszal jelenhetnek meg.

Screen Shot 2015-10-13 at 15.42.40

A 27″-es család is frissült. Itt a processzorok 0.1-0.2GHz-el lassabbak lettek, ami számottevően nem változtat a sebességen. Azonban ezek mellett körülbelül 70-100.000Ft-tal olcsóbban kapjuk már meg a 27″-es szériát. Ha a fenti képet megnézzük, akkor láthatjuk, hogy a videokártyák is frissültek: AMD Radeon M290 helyett már AMD Radeon R9 M380-at kapunk, és ha a még erősebb gépeket vásároljuk meg, akkor akár az R9 M395-ös típussal is megvehetjük az 5K-s gépet, amit eddig M290X-szel adott az Apple.

Egyszóval az összes típus frissült, illetve kaptunk egy 4K-s, 21,5″-ös változatot. A 27″-esek ára csökkent, ami szerintem egy jó kezdet afelé, hogy az otthoni felhasználók a jelenlegi iMac-jeiket leváltsák az újabb típusokra.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nézzük ezt az olcsóbb dolgot:
    1. Még mindig van képe az Apple-nek 5400-as hdd-val adni asztali gépet 2015-ben.
    2. A Fusion Drive az “Phone tárhelyek trükközés” mintájára vicces lett, hiszen egy külső SSD áráért kapsz egy 24GB-os SSD részt.
    3. 8gb memória 70e Ft fölött van az Apple-nél.
    No comment…

    De ne legyünk szigorúak, mert össze lehet rakni egy olyan gépet, ami meg is állja a helyét a jelenben is, de akkor már nem beszélhetünk olcsósításról. Sőt…

    Én személy szerint úgy érzem, hogyha az innovációra fele annyira figyelnének, mint a haszon lefejésére, akkor még izgalmas is maradna a cég. De így… Szegény megboldogult Jobs is értett a haszonszerzéshez, de ő legalább tudott meglepetéseket is okozni. Mármint pozitívakat. A mostani vezetés meg már a meglepetés nélküli negatívumokat hozza.

    Kicsit negatív lett a hozzászólás, tudom, de a környezetemben is egyre többen nézünk sandítva a kedvenc gyártónk utóbbi években kialakult hozzáállására.

  2. Qrva drága cucc, de Apple. Nagyjából ennyi 🙂

  3. A retina macbook pro modellek frissítése mikor várható? Van arról bármilyen információtok, hogy év elején jöhetnek az új mbp-k?


Add a Comment