fbpx Skip to content

Vannak helyzetek, amikor szükségünk lehet 6 darab, 4K-s monitorra. Meg vannak azok a helyzetek, amikor csak sok a pénzünk és szeretünk kísérletezni.

Screen Shot 2015-09-01 at 11.02.45

A kollégának kevés volt a Mac Pro gépben lévő beépített GPU, ami “csak” 3 darab, 4K felbontású monitort képes meghajtani. Ő ezt megduplázta, de mindezt úgy, hogy akár egy MacBook Air is képes legyen ezt kezelni.

Végeredményben teljesen logikusan gondolkozott. Szüksége van egy külső videó kártyára, ami képes meghajtani 6 darab, 4K-s monitort 60Hz-en (ez az AMD 7970 GPU), illetve egy külső házra+tápra. Ezután már csak Thunderbolt-csatlakozásra van szükségünk és használhatjuk a külső videókártyánkat bármikor. Nyilván ez nem lesz hordozható, azonban bármilyen, Thundebolt-csatlakozással ellátott Mac-el működik, például egy MacBook Airrel is.

Nézzétek meg a videót:

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Hat nem szarral gurigazik…

  2. 😀

    Ennyi pénzből egy curved 88″ 4k tv-t vettem volna inkább, az egyben van… £20k. 😀

  3. @AppleFan: és akkor hogyan csinálta volna meg, hogy 6 darabot köt össze?

  4. Sehogy. Az egyben van… (ezt írtam).^

  5. @AppleFan: nyilván ha a célja az lett volna, hogy egy nagy kijelző legyen a 6 monitorból, akkor nem külön asztalonként látszódnának (a teljes háttérkép mindegyiken, egyenként), hanem 6 különböző rész látszódna az egyes monitorokon (köztük a monitorok fekete kereteivel ugye).

  6. @Jadeye: “vettem volna inkább…” Leírtam hogy ÉN mit vettem volna… nem azt írtam hogy NEKI mit kellett volna inkább venni… 😀

  7. @AppleFan: akkor másképp kérdezem: és ha te egyetlen nagy monitort vettél volna, akkor pontosan hogyan is csinálod meg azt, hogy 6db 4K-s monitort köss a kiválasztott Mac-re? mert itt ez volt a cél, és nem egy nagy monitor használata.

  8. Fantasztikus!!!! Ezen aztán lehet ámulni! Nekem nagyon bejött! De végül is mi ennek a haszna???

  9. @Balazs Pali: “De végül is mi ennek a haszna???”
    pedig ez ott van a cikkben. konkrétan itt:

    A kollégának kevés volt a Mac Pro gépben lévő beépített GPU, ami “csak” 3 darab, 4K felbontású monitort képes meghajtani. Ő ezt megduplázta, de mindezt úgy, hogy akár egy MacBook Air is képes legyen ezt kezelni.

  10. Ez jooo… Egyébként egy mac minire hány monitort lehet rádugni? Gondolkozom, hogy a pct és 3 moncsit lecserélném, de vajon azon hogy tudnék ugyanúgy 3 moncsit használni?


Add a Comment