Egyedi, kézzel válogatott hátterek a világegyetemről iPhone-ra, iPadre, és Mac-re

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem könnyű megfelelő hátteret találni, főleg ha egyedit keresünk, vagy specifikusan valamilyen témában. A Psiu Puxa oldalon kézzel válogatott egyedi háttereket találhatunk a világegyetemről.

54ad1b099d379f5d70ba1499_PIA17944_preview

Több mint 80 kép közül válogathatunk. Az utolsó kép például a Marsról származik és bizony elég jól néz ki. Minden képből három félét tölthetünk le: számítógépünkhöz, táblagépünkhöz, vagy éppen a telefonunkhoz. Az összes kép rendkívül jó minőségben lett méretezve, exportálva, és szinte tökéletesek. Mindegyikhez találhatunk egy rövid leírást is, mint például a fenti, Marsról származó képhez.

Ezen a képen a NASA Curiosity nevű marsjárója tekint vissza a küldetése 538. marsi napján arra a dűnére, amin 3 nappal korábban hajtott át. A fotót a rover Mastcam modulja készítette. Hogy a méreteket jobban érzékeljük, a két keréknyom közti távolság nagyjából 2,7 méter, a dűne pedig nagyjából 1 méter magas a közepe táján a Dingo Gap névre keresztelt nyílásban, a kép maga pedig kelet felé néz.

A képen a fehéregyensúly kiigazításra került azért, hogy olyan színeket mutasson, mint a földi megvilágítás esetén. (Az eredeti, a marsi megvilágítással látható színeket tartalmazó képhez kattints ide.)

További képekhez kattintsatok ide.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!