fbpx Skip to content

Múlt héten jelent meg egy alkalmazás, melynek segítségével könnyedén, pár gombnyomással átmásolhatjuk a jelenlegi Spotify zenelistáinkat az Apple Music-ba.

Unknown-3

A “Move to Apple Music” jelenleg az egyetlen esély, hogy ezt az átmásolást megtehessük. Lényegében a mitmproxy nevű library-t használja, hogy kommunikáljon az iTunes-szal, illetve az Apple-lel. Na de nézzük lépésről-lépésre.

Az alkalmazás indítása után rögtön bejelentkezhetünk a Spotify-ba vagy a Rdio-ba. Ezután kiválaszthatjuk azt a lejátszási listát, amit importálni szeretnénk. Mivel nem szeretné leterhelni az Apple szervereit, így 30 másodpercenként 1 számot importál. Így viszont egy nagyobb lejátszási lista importálása akár órákig is eltarthat.

Screen Shot 2015-08-03 at 15.33.22

Érdemes először csak 1db listát kiválasztani. Miután megvan, adminisztrátor jogot fog kérni tőlünk, majd pedig az iTunes több üzenetet fog feldobni, mint például ezt:

Screen Shot 2015-08-03 at 15.35.26

Minden esetben kattintsunk a Continue gombra. Ha ez sikerült, akkor a folyamat továbblép, és elkezdhetjük importálni a számokat. Ekkor a Move to Apple Music az összes, a lejátszási listáinkon szereplő számot megpróbálja megkeresni az Apple kínálatában.

Screen Shot 2015-07-30 at 09.41.45

Miután a folyamatnak ez a fázisa elkészült, kattintsunk a zöld “Save my playlist files” gombra. Ezzel lementjük a lejátszási listát egy egyszerű szöveges fájlba, majd pedig importálhatjuk az iTunes-ba.

Screen Shot 2015-08-03 at 16.00.47

Nyissuk meg ismét az iTunes-t, és válasszuk ki Fájl (File) / Könyvtár (Library) / Lejátszási lista importálása (Import Playlist) opciót, majd tallózzuk be a korábban lementett szöveges fájlt.

Screen Shot 2015-08-03 at 15.39.08

Ezután már láthatóvá válik is az importált lejátszási listánkat. 🙂 Az alkalmazást a movetoapple.com-on oldalon lehet megvásárolni 5 dollárért, ami szerintem nem nagy összeg, ha sok listánk van a Spotify-ban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. meg az amire szukseg lenne az az hogy a sima mp3 trackeket "konvertalja" apple musicos my music-a.

  2. @kchris: ezt most én nem értem.

    az app nem a zenéket konvertálja (azt nem is tudná), hanem a lejátszási listákat emeli át iTunes-ba, és az iTunes utána le tudja azokat játszani az Apple Music-ból, vagy adott esetben offline lejátszáshoz letölteni.

    a Spotify által offline lejátszáshoz letöltött számokat nem fogja tudni átvinni.

  3. nekem a legnagyobb bajom az Apple Music-kal (és már vissza is váltottam Spotify-ra), hogy össze-vissza van minden. Ha rákeresek egy előadóra, akkor az előadót egyből nem tudom lejátszani, hanem bele kell menni és utána (az esetek többségében) van egy lejátszó meg egy shuffle gomb. Amikor meg nincs, akkor meg csak nézek. A másik óriási baki, hogy semmiféle értesítést nem kapok, ha a követett előadó kirak egy számot, vagy megjelenik egy albuma. Folyton nézegetnem kell a Connectet, ha látni akarom, van-e újdonság a követett előadóimnál.

  4. Az Apple music ugyanolyan kaotikus mint az itunes szoftver.
    Visszaálltam Spotify-ra.

  5. Nekem az a problémám, hogy nem látom át hol is vannak az offline elérhetővé tett zenéim. A mobil netet nem terhelném feleslegesen. Miért nincs erre egy külön lista? (ha mégis van, kérem világosítson fel valaki!) A másik, hogy miért nem tudom telefonról irányítani, de mac-en (iTunes) hallgatni a zenéimet. Ez a 2 dolog spotify-ban teljesen érthető, átlátható és egyértelmű. A harmadik mondjuk a minőség ami igen is hallhatóan rosszabb és legfőképpen halkabb. 🙁

  6. @Jadeye: Szia! Köszi a tippet, kipróbálom!

  7. @Higgins: ezek szerint nem vagyok egyedül 😀

  8. Én is csak pár napig használtam az Apple Music-ot aztán mentem vissza a Spotify-ra. Átláthatatlan, kezelhetetlen, csúnya. Nekem az semmi előnyt nem ad, hogy integrált az app, sőt a Spotify-nak jelenleg behozhatatlan előnye, hogy a WD médialejátszón és a Denon erősítőn is van kliense, így ezeken könnyedén lehet hallgatni otthoni rendszeren.

  9. @Köpeczi-Bócz Benjamin: Sajnos igen! Bármenyire is szeretnék elfogult lenni a Spotify-t nem veri! Van még mit rajta csiszolni! 🙁


Add a Comment