fbpx Skip to content

Mikor megkaptam a Narrative Clipet tesztelésre, fogalmam sem volt, hogy mire fogom tudni használni, illetve mire is jó ez a kis felcsíptethető, 5 megapixeles kamera. Aztán több nap használat után rájöttem, hogy elég jópofa kis szerkezetről van szó. Nézzük meg először, hogy mi is a Narrative Clip, aztán rátérhetünk a felhasználási módjaira.

narrative-clip-cover

A Narrative Clip egy 5 megapixeles kamerával rendelkező, 36x36x9 mm-es kis dobozka, melynek súlya mindössze 20g. A dobozon belül található 8GB-os háttértár akár 8000 fénykép tárolására képes, míg az akkumulátor két napnyi használatot tesz lehetővé. A kamera fényt érzékelve automatikusan működésbe lép és 30 másodpercenként készít egy fényképet, amint viszont letakarjuk vagy lefordítjuk, automatikusan kikapcsol. A kis csíptetőjének hála szinte bárhova felrakhatjuk a ruhánkra vagy a táskánkra például, és attól se kell félnünk, hogy leesik, mert elég erős a csíptető. A készülékre kétszer koppintva akkor tudunk fényképet készíteni, amikor szeretnénk, így nem kell állandóan a félperces képkészítésre hagyatkoznunk, hanem ha van egy jó pillanat, akkor azt gond nélkül meg tudjuk örökíteni.

narrative-clip1

A Narrative Clipben található szenzoroknak hála (GPS, gyorsulásmérő, magnetométer) biztos lehetsz benne, hogy az elkészült képek nem lesznek ferdék és az elkészítési helyük is pontosan meglesz. A képek 4:3-as arányúak és jpeg formátumban készülnek. A kamera egyik oldalán található 4 LED, amik a töltöttséget jelzik, illetve a háttértár telítettségét is. A készüléken található fotók mentéséhez szükségünk lesz a Narrative saját alkalmazására és a dobozban található mikro-USB kábelre, különben nem férünk hozzá a képekhez. A kliens feltölti a felhőbe a képeket (igény szerint a gépen is megmaradnak a képek), ahol egy algoritmusnak köszönhetően kiválogatja az általa a legjobbnak ítélteket, melyeket akár a webről, akár a mobil alkalmazásból tovább is oszthatunk, de persze egyéni rendezésre is lehetőségünk van.

narrative-web-mobil

A felhőben található képek először mindig privátak, de bármikor könnyedén, akár rövid kísérő szöveggel nyilvánosra állíthatjuk őket, így a többi Narrative felhasználó is láthatja, lájkolhatja és hozzá is szólhat. Sajnos a képekből nincs lehetőség egyből time-lapse videó készítésére, de egyéb alkalmazásokkal ezt viszonylag könnyedén orvosolni tudjuk.

Narrative Clip 2_17

Úgy gondolom a Narrative Clip eléggé egy rétegtermék, mert viszonylag kevesen vannak, akik nem gondolják furának (illetve nem tartják őket furának ezért mások), hogy egész nap magukon hordanak egy kamerát, hogy az elkapjon egy-két jó pillanatot egy nap. Ezt leszámítva viszont egy elég jó kis dologról van szó, amivel megörökíthetünk olyan pillanatokat is, amiket egyébként nem tudnánk, vagy mondjuk már mi magunk unjuk, hogy egy eseményen állandóan fotózzunk, vagy épp a barátainknak van már elege, hogy folyamatosan csak a kamerával foglalkozunk. Számomra inkább az volt a megnyerő a Narrative-ban, hogy igaz csak külső appal, de a teljes napunkról készíthetünk egy videót, anélkül, hogy mondjuk egy GoPro-t kellene magunkon cipelni, ami ráadásul nem is bírná a nap végégig töltés nékül. Az egyik kollégám szerint amatőr kémeszköznek se utolsó – vegül is igaza van. 🙂

A Narrative Clip-et a SzifonStore-ban tudjátok megvásárolni.

Te mire használnád?

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Én leginkább semmire.

  2. Semmire, ez egy baromság szerintem. Szóval 120 képet csinál óránként, elmegyek egy 6 órás pl.: túrára, csinál 720 képet amibol kb megtartasz 10 et jó esetben. Jó válogatást… 😀

  3. Ja, meg én se.
    Még, ha tudna videót is rögzíteni…

  4. Hat nem nagyon latom ensem ertelmet, goprohoz hasonlitani meg nincs ertelme

  5. Az ára vicc….

  6. Szerintem kurvajó! Mikortól lehet kapni! Nekem kell egy!

  7. @Jadeye:

    Kedves Jadeye!

    Rég óta olvasótok vagyok, szeretem böngészni az oldaltokat, mert minőségi anyagot szállítotok több kategóriát is lefedve.

    Azonban már régóta zavar valami, amit meg szeretnék oszatni veled, kéretik építő jellegű kritikaként feldolgozni.

    Biztosan zavar az, hogy időt és munkát feccölve egy cikk megírásához azzal szembesülsz, hogy valaki nem tudta minden egyes szavát értelmezni, így számodra evidens dologra kérdez rá a kommenteknél.

    Elismerendő, hogy szinte minden kommentre reagálsz, de úgy érzem, hogy a kommentjeid egy nagyon-nagy része lekezelően hat. Nem tudom, hogy hirtelen felindulásból születnek ezek, vagy egyszerűen nem tudod tolerálni, hogy valaki olyan kérdést tesz fel, ami egyébként a cikkben benne van, de hidd el, hogy ez nagyon rossz színben tüntet fel téged.

    Véleményem szerint nem engedhetitek meg magatoknak ezt, főleg úgy, hogy az rombolja az üzleteteket is.
    Pl.: “trigmegistos: Szerintem kurvajó! Mikortól lehet kapni! Nekem kell egy!” válasz: “Jadeye: elolvastad amúgy a cikket? csak mert ott van a végén linkkel, hogy hol lehet megvásárolni.”

    Trigmegistos kommentje komoly vételi szándékot sejtet, amire a lehető legrosszabb ‘értékesítői’ reakció született. Esetemben ez azt jelentené, hogy nem tőletek vásárolnám meg a terméket.

    (Mivel nem személyes a kontaktus, muszáj az írásban történő válaszokat úgy formázni, hogy véletlen’ se legyen negatív hangulatú, ebben fejlődnöd kell)

    Biztos, hogy nem én vagyok ezzel egyedül, már olvastam hasonló kritikát az oldaltokon kommentelőktől, kérem, figyeljetek oda erre és törekedjetek arra, hogy az olvasóitok, vásárlóitok ne tudjanak hasonlóan negatív gondolatokkal illetni titeket.

    Tisztelettel,
    b_alazs

  8. 40.000 Ft???
    Egy kis fröccsönntött műanyggal borított kameráért?!
    4-ért talán vennék is, de olyan hihetetlenül túlárazott minden cucc, amit itt teszteltek és árultok a sztórotokban, hogy az vicc

  9. @b_alazs: köszi a visszajelzést, igazad van, módosítottam a hozzászólásomat.

  10. A legnagyobb kérdés itt a képminőség. 44 ezerért meg már GoPro Hero-t kapni, ami meg mégiscsak egy GoPro :/


Add a Comment