fbpx Skip to content

Megmondom őszintén, anno hatalmas Angry Birds-fan voltam, sokáig az összes résszel játszottam is, sőt a világranglista Top 10-ében is benne voltam a Star Wars-os rész egyik fejezetében – igaz, ez csak rövid ideig volt így. Pólóim, pulóverem és egyéb mérges madaras termékeim is vannak, de egyszer csak elmúlt a varázs, és már volt olyan epizód amit le se töltöttem. De most, hogy megjelent az Angry Birds 2, feléledt bennem a kíváncsiság, tudtak-e megint valami világmegváltót alkotni a Rovios srácok.

Angry Birds 2 key art 1

A megjelenésig elég kevés információnk volt csak az új üdvöskéről, elég későn kaptunk csak képeket és videókat, de maga a játék híre se volt több hónappal előre bejelentve. Na de lássuk, akkor mit sikerült a finneknek összehozni Angry Birds 2 néven, mi az, amivel a ‘2’-est kiérdemelte a játék és nem csak egy újabb alcímmel jelent meg.

Az Angry Birds 2 alapfelállása ugyanaz, mint az elődeinek, vagyis a tojásaik ellopása miatt mérges madarakkal le kell rombolnunk a tolvaj malacok erődítményeit, ezzel együtt likvidálni őket, miközben minél nagyobb pontszámot próbálunk elérni, hogy a 3 csillagot megszerezzük. A madarakat ugyanúgy egy hatalmas csúzliból kell kilőni, de a jól ismert tollas bandát mostantól egy ezüst színű madár is erősíti. Újdonság, hogy mostantól a madarakat nem fix sorrendben lőhetjük ki, hanem szabadon válaszhatóak, így a játék menet elégé nehezedik, hiszen már nem elég a pontos célzás, de a megfelelő madárválasztás is fontos.

Angry Birds 2 screenshot_choose your bird

A madarakat a bal sarokban található kártyákkal hívhatjuk játékba. A kártyák száma pályánként fix, de amennyiben hatalmas pusztítást végzünk és ezzel betelítjük a rombolásmérőt (Destruct-O-Meter), akkor újabb kártyát és ezzel madarat kapunk. Sajnos valamelyik korábbi részben bevezették, hogy a röppályát apró körök jelzik, így a célzás sokkal könnyebb lett. A játék ezzel szerintem sokat veszített és a régi motoros Angry Birds-rajongók sem örültek ennek, hiszen anno mondhatni “érezni” kellett, hogy a madár hova fog érkezni, most pedig már látjuk előre.

Angry Birds 2 screenshot_multistage levels

A játék látványvilága alig változott az elődjeihez képest, de a teljesen új grafikai motornak hála vizuális téren mégis számíthatunk változásokra, nézzétek csak meg például a háttereket az egyes pályákon. Ez a rész is Piggy Islanden játszódik, ahogyan a legtöbb korábbi játék is, de mostantól bizonyos pályák több részből állnak, így mikor már örülsz, hogy minden leromboltál és az összes sertés a múlté, akkor derül csak ki, hogy bizony a pályának még közel sincs vége.

Angry Birds 2 screenshot_spectacular spells

A kurta farkú malacok ellen már nem csak simán a madarakat használhatjuk, hanem különböző varázslatokat is, mint például az Aranykacsákat, a Hóvihart és a Csípős Chilit és persze a Mighty Eagle továbbra is segítségünkre lesz, ha már minden reményünk oda lett, hogy sikeresen teljesítsük a pályát. Új és sokkal nehezebb Boss Fightokra számíthatunk, melyekben a jól ismert King Pig, Chef Pig és Foreman Pig biztosan utunkat fogja állni.

Angry Birds 2 screenshot_challenge other players

Az Arenában a világon bármelyik Angry Birds 2 játákossal összemérhetjük madárlövőtudásunk, hogy kiderüljön, ki a világ legjobb tollas mestere. Minden nap van egy kisebb verseny, melynek során tollakat szerezhetünk, amivel a madarainkat erősíthetjük, hogy készen álljanak az egyre komolyabb kihívásokra.

Véleményem szerint az Angry Birds 2 jó játék lett, sok remek újítással, de ahhoz kevés, hogy újra átalakítsa a mobiljátékok piacát, ahogyan a 2009-es eredeti Angry Birds tette.

[appstore id=”880047117″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. mindig is utáltam, de most lehet leszedem, mert annyira nincsenek mostanában jó játékok…

  2. Hát, ez bizony rettenetes fostalicska lett… Színes-szagos-csilingelő szeméthalom, amiben már semmi se hasonlít a valódi Angry Birds-re. :((


Add a Comment