fbpx Skip to content

Új dokumentumok jelentek meg az Apple oldalán a kétlépcsős azonosítással kapcsolatban. A cég fejleszti a biztonságot az iOS 9-ben és az ősszel megjelenő OS X El Capitan operációs rendszerben.

13521-8356-150708-Recovery_Key-l

Jelenleg még mindig csak bizonyos Apple ID-kra érhető el a kétlépcsős azonosítás, de szerintünk ez őszre az összes felhasználónak  elérhetővé válik. Jelenleg ez rettentő egyszerűen működik, mint az összes többi, SMS-ben vagy már korábban hozzáadott “Trusted Device”-ra kapjuk meg a kódot bejelentkezéskor. Ezzel nincs is semmi probléma, azonban az Apple tovább szeretné növelni a biztonságot egy-két aprósággal.

Amennyiben be tudjuk kapcsolni a fenti funkciót az Apple ID-nkon, kapunk rögtön egy úgynevezett Recovery Key-t. Amennyiben valamiért nem kapnánk meg bejelentkezéskor az SMS-t, akkor ezzel a kóddal tudunk továbbra is belépni az felhasználói fiókunkra. Legtöbb kétlépcsős azonosításnál létezik az úgynevezett Recovery Key, azonban az Apple az iOS 9 és OS X El Capitan-től eltörli.

A Recovery Key helyett most már az Apple Supportot kell felhívnunk, ahol személyesen tudjuk vissza aktiválni az accountunkat. Ez egyébként növeli a biztonságot, ugyanakkor az Apple ID-nknak valós adatokat kell tartalmaznia, hogy hitelesíteni tudjuk magunkat.

apple-two-step-verification

A másik érdekesség, hogy mostantól a kétlépcsős azonosításkor kapott kódot minden Trusted Device, tehát minden Apple eszközünk megkapja. Ezt azért vezetik be, hogy tudjuk, ha valaki esetleg be akar lépni a felhasználó fiókunkba, akár telefonon, vagy weben az iCloud.com-on. Ezzel együtt ugye hatjegyű kódot fogunk kapni a jelenlegi négyjegyű helyett, és emiatt a korábbi Recovery Key is működni fog régebbi szoftvereken, mert azokra a hatjegyű kód nem tud megérkezni, de az újabb eszközökön már rögtön a hatjegyű kódot fogjuk megkapni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Magyarorszagon eleve nem is kapcsolhato be az apple ketlepcsos azonositasa.


Add a Comment