fbpx Skip to content

Sokan nem ismerik eléggé az AppleCare-t, pedig a hazai Apple Premium Resellerek sokszor akcióznak ezzel kapcsolatban, például vásárláskor AppleCare-t adnak ajándékba. A Szifon.com szerkesztők egy része régóta vásárol AppleCare-t a termékeihez, mivel ha nem egy éven belül cseréled le az adott eszközödet, és nem használtan veszed garancia nélkül, mindenképp érdemes ezt a plusz pénzt belefektetni.

Screen Shot 2015-07-01 at 11.17.52

Az AppleCare avagy AppleCare Protection Plan egyfajta kiegészített garancia. Ezt tulajdonképpen az összes Apple termékekhez tudjuk megvásárolni, és bizonyos esetekben +2 évet is jelent, főleg hordozható számítógépeknél. Apple Watch-ra például +1 évet vásárolhatunk (kivétel az Edition modelleknél, ahol +2 év), amiről korábban már itt írtunk: AppleCare+ az Apple Watch-hoz: érdemes lesz venni! Na de mi a helyzet a sima AppleCare-rel és az akkumulátor cserével?

Szóval az AppleCare ugyanolyan hivatalos Apple garancia, mint amit az első évben kapsz. Az AppleCare-t csak a hivatalos, 1 éves garanciaidő végéig vásárolhatod meg a készülékre, azonban ez alatt az idő alatt bármikor. Akár 1 évig is várhatsz a vásárlásával, de mindenképp azelőtt aktiváld, mielőtt lejárna a hivatalos garancia. Ezt itt ellenőrizheted, a készüléked sorozatszámának megadásával. Amennyiben nem tudja megmondani az oldal, mindenképp keresd elő a vásárláskor kapott számládat, mert az alapján tudod az Apple-nek megmondani, mikor vásároltad (nem lehet csalni).

Screen Shot 2015-07-01 at 10.50.26

Az Apple hivatalos oldalán már az látszik, hogy az AppleCare kiterjed az akkumulátor meghibásodására is – ezen pár napja változtatott az Apple:

HT204054

Tehát ha beépített akkumulátorral rendelkezik a géped, ami a fenti felsorolásban benne van, és rendelkezel AppleCare-rel, akkor az elromlott akkumulátorodat cseréli az Apple. Ehhez az akkumulátor kapacitásának a 80% alá kell esnie. Ezt a legkönnyebben a coconutBattery alkalmazással tudod ellenőrizni.

A MacBookokra +2 évet ad az Apple, így összesen 3 évig lesz érvényes az garanciád. Ezalatt az idő alatt én mindig belefutottam valami hibába, így szerintünk, ha még garanciális a géped, mindenképp gondolkozz el az AppleCare vásárlásán. Hivatalosan például innen tudod megvásárolni: iSTYLE.hu

Sajnos hazánkban iPhone-ra nem tudsz AppleCare-t vásárolni, illetve iPhone készülékekre már csak AppleCare+-t tudsz venni. Azonban érdemes az eBay-en körülnézni ilyenkor, de még így is nehéz lesz regisztrálni a készülékhez, mivel a külföldi Apple-t kell felhívni. Amennyiben eBay-en vásárolsz a MacBookhoz AppleCare-t, légy körültekintő. Sokszor a postázás drága, illetve ebben az esetben is Amerikába kell telefonálni az aktiváláshoz, így lényegesen több munka van vele, mintha hivatalos Store-ból vásárolnád meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Az Apple garancia politikáját nem lehet überelni. A létező legjobb!

  2. Nem tudom. Nekem Floridában vették meg az AppleCare-t Macbook Prohoz. Elküldték a kódot, felhívtam a magyarországi Apple vonalat, bediktáltam és működött.

  3. nem tudom.. nekem most van egy 10 honapos mid2014 rMBP-m. 35 -on van a batt szamlaloja.. kedvet csinalt ez a cikk hozza, de 78ropi… ennyi pluszt nem jelent szerintem a gari ha lecserelem 1-1.5 ev mulva.. max 50-et..

  4. iPhone-hoz tudtok valami jó akkumlátor ellenőrző programot?

  5. “Your battery is designed to retain up to 80% of its original capacity at 1000 complete charge cycles. The one-year warranty includes replacement coverage for a defective battery.”

    Tehát az alap egy éves garancia alatt is cserélik, ha nem érted el az 1000 ciklust, és 80% alatti már az élettartam.

  6. Helló, nem tudom mit aggódtok, van egy 10 éves IBM ThinkPad T60-om (core sólo, 2GB ram, 90GB ssd) gyári elemmel és még mindig 2 órát kibír töltés nélkül.

  7. Ezt a coconut cuccot hogy lehet felrakni iPhonera, hogy megnézzem hogy áll az aksi?

  8. @kchris:
    Ebayen 50-ért vettem AppleCare-t a macbook promhoz. Nem a magyar “premium” resellert kell nézni, ott 50%-kal magasabb az ár.
    Az meg kamu, (pont ezen az oldalon nem tudják hogy nem így van???? vagy a magyar ressellereknek egy kis reklám…) hogy a külföldi apple supportot kell felhivni. Megvettem ebayen, elküldték scannelve a doksit + kódot, felhivtam a magyar supportot, bediktáltam, pár nap múlva kaptam emailben a visszaigazolást.

  9. @AppleFan:

    ezt komolyan gondolod??? Szerintem meg egy rossz vicc, hogy ilyen drága prémium eszközökre sz@ros 1 évet van pofájuk adni garanciaként.

  10. @Kovács Péter: ez attól is fögg, hogy honnan vetted a kódot, és milyen régi, mert amibe mi belefutottunk, ott volt annyira régi már több kód is, hogy a magyar Apple Support nem tudta aktiválni, csak az amerikai, és el kellett küldeni nekik a vásárlást igazoló számlát, stb.

  11. koszi a tippet, 50ezret megerne a plusz ket ev! az usa aktivalassal mi a gond? az angol vagy a telefonpenz? ha annyira sok akkor viber skype rateszek par eurot es 10-20 perc belefer.. vagy rosszul tudok valamit?

  12. @kchris: nem, ezzel nincs semmi gond, csak sok embernek ez is probléma. Én is Ebay-en vettem és aktiváltam USA számon keresztül. Skype-ot használtuk.

  13. admin: szuper! talaltam is egyet, de csak szallitassal tudom megvenni, eladoval le lehet boltolni hogy elektronikus uton bonyolitsuk le szallitas/import nelkul?

  14. @kchris: hát elvileg írhatsz neki az Ebay-en, de az Ebay szabályzata ezt tiltja, nem biztos, hogy fog válaszolni.

  15. ja ertem, akkor a legjobb ha kaparok egy usa cimet..

  16. ez a coconut battery nem ismeri fel a macbookom tipusát. Ezekután lehet benne bizni?

  17. Sziasztok,

    Van egy Macbook Pro-m 2016-os modell, van hozzá AppleCare+-om, szerintetek érvényes rá a biztosítás adta 2 kedvezményes kijelző csere lehetőség??

    Van valakinek tapasztalata Macbook esetén az AppleCare+-t mennyire szeretik itthon a szervízek???


Add a Comment