fbpx Skip to content

Körülbelül 1 hete írták meg külföldi portálok, hogy megkezdődött az iPhone 6s gyártása – vagy legalábbis bizonyos részeinek a gyártása.

9to5mac_6s8

Tegnap pedig már egy hátlap is megjelent a 9to5mac-en, ami szerintünk valós, tényleg az iPhone 6s hátlapja lehet. Várható volt, hogy az új készülék nem fog sok dologban különbözni a jelenlegitől, legalábbis külsőleg.

Az eddigi információk szerint az iPhone 6s és iPhone 6s Plus is megkapja a Force Touch kijelzőt. Ez azt jelenti, hogy hasonlóan az Apple Watch-hoz, most már nyomásérzékeny is lesz. Idővel a fejlesztők majd a Force Touch-ra is rakhatnak funkciókat, de nyilvánvalóan ezek csak az új készülékeken lesznek elérhetőek.

9to5mac_6s27

Az új kijelző mellett a pletykák szerint az Apple új színeket is bevezet. Első körben a Space Black-et, a jelenlegi fekete Apple Watch színét, ami picit sötétebb az asztroszürkénél. Természetesen újabb kamerát is kapunk, illetve sokkal gyorsabb processzort és több memóriát, ezek általában duplázzák a sebességet.

iPhone-6s-Qualcomm-MDM9625M-leak-001

Itt ráadásul elvileg a Qualcomm MDM9635M kódjelű chipje kapja majd a főszerepet, aminek köszönhetően az LTE sebessége az elméleti maximum 150Mbps-ről 300Mbps-re nő (LTE Cat 6), ráadásul mivel ez a chip már a 20 nanométeres technológiával készül, ennek köszönhetően pedig alacsonyabb fogyasztással is számolhatunk (a jelenlegi iPhone-okban 28 nanométeres technológiával készült Qualcomm MDM9625M chipset van).

A képeken jól látszik, hogy bizony az antenna csíkok is megmaradnak, illetve hasonlóan vastag lesz az iPhone 6s, mint elődje – és az alma kivágása is megmarad, de ez továbbra sem lesz világítós, hanem szokás szerint ebbe kerül majd a tükörfényes betét.

9to5mac_6s26

9to5mac_6s25

9to5mac_6s24

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

 1. Remeljuk a kamera vegre sikba kerul a hatlappal… 😉

 2. A jelenlegi iPhone chipje is 20 nanométeres.

 3. @bacsos: te az A8-ra gondolsz, de a cikkben a Qualcomm chipről van szó.

 4. Sziasztok.
  Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én amióta bejött az i6, használom is. Egy hónapja lecseréltem i6 plusra. Nagyon tetszett a nagy kijelző, az akku idő, és még sorolhatnám. Viszont vissza cseréltem i6-ra. Hogy miért? Mert néha laggolt, megakadt, és alapesetben azt éreztem, pl. írásnál, böngészőben ablakváltásnal, hogy gyorsabb vagyok mint a telefon. I6-nál nem érzem ezt. Egyből reagál, csinálja amit "kérek " tőle.
  Nekem egy újítás is elég lenne. 2GB RAM!
  Ha ennyi lenne az i6 plusban, nem lenne lassabb mint az i6. Ha az i6s plus megkapja a 2 giga ramot, és legalább olyan gyors lesz mint az i6, tuti nem fog kelleni a sima 6s. Csakis a 6s plus.

 5. 20 nanometeres? Valamelyik gyártó már 14nm tett a telefonjába és dolgozik a 10nm en… :/

 6. @AppleFan: Lényegtelen ameddig nem tudja kihasználni a processzor teljesítményét sem rendesen.

 7. Ahogy nézem a SIM foglalat megmaradt.

 8. Nekem a 6 nagyon bejön , csikokkal és kiálló kamerával , a 6 a nagysága miatt nem tetszik.
  Engem a nyomásérzékelős üveg nem hoz lázba, szerintem ennél fontosabb lenne a gyorstöltés és a vezeték-nélküli töltés .

 9. @admin: Nem is a teljesítmény csak, de a fogyasztás és a méret. 30- 35%-kal kevesebbet eszik…

  “…power consumption reduced by 30 to 35% percent compared to the previous generation 20nm chipsets”

 10. @robit: +1

 11. Ja és ha a képernyőrő széleiről eltűnne a keret.

 12. A kiallo kamaeraval semmi gond tokkal…sztem nagyon kevesen hasznaljak tok nelkul.

 13. Ja es igy amr a vekonysaga is pont jo

 14. Lehet hogy hulye kérdés , de a nyomásérzékelős üveg mire lesz jó?

 15. @AppleFan: Arra hogy ha a hülyegyerek játék közben erősebben nyomja a kijelzőn az éppen aktuális gombot, akkor ne csak azt higgye hogy úgy biz jobb lesz, hanem tényleg jobb lesz 😀

 16. Jol látom hogy az Apple logo átlátszó?
  Jó ötlet lenne ha hivás jön vagy üzenet vagy bármi az apple logo vilogna, nem a vaku……:)

 17. @websterhp: idézek a cikkből:

  és az alma kivágása is megmarad, de ez továbbra sem lesz világítós, hanem szokás szerint ebbe kerül majd a tükörfényes betét.

 18. Orultem volna egy diszkretebb antennacsiknak 😀 van meg remeny valtozasra? 🙂

 19. @osprey: az idén ősszel megjelenő modellben nem. jövőre már talán.

 20. van egy olyan ötletem, hogy idén az S a sensitive-et fogja jelenteni, ha valóban az egyetlen/legnagyobb újítás a Force Touch technológia lesz. Kíváncsian várom, igazam lesz-e. 🙂

 21. Mondjuk a Force Touch nagyot fog ütni az autóversenyzős játékokban.


Add a Comment