Gestimer – egyszerű és innovatív emlékeztető alkalmazás OS X-re

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Akik napi szinten dolgoznak számítógéppel, azokkal biztosan előfordult már, hogy egy kollégájuk kérte tőlük, hogy küldjenek el valamit emailben vagy pár perc múlva jöjjenek át egy megbeszélésre, amire mindig az a válasz: oké, pár perc és küldöm/ott leszek.

gestimer_cover

Ezeket rendszeresen el tudjuk felejteni, hiszen ilyen kis dolgokra nem szokás emlékeztetőt beállítani. Erre a problémára nyújt szép és innovatív megoldást a Gestimer.

A Gestimer egy rövidtávú emlékeztető alkalmazás, mely az OS X menüsávjába épül be és hihetetlen módon megkönnyíti a napi apró teendők észben tartását. Működése rendkívül egyszerű, ugyanis csak a kis ikont kell megfogni és a képernyő alja felé húzni, ezzel beállítva az emlékeztető időpontját. Az ikon húzása közben láthatjuk, hogy hány perc/óra múlva fog szólni az alkalmazás, hogy ne felejtsünk el valamit, de azt is mutatja, hogy hány óra lesz akkor, amikor az értesítés megérkezik. Az ikont elengedve egy kis ablakban rövid leírást is megadhatunk, de ha úgy tartja kedvünk, akkor ide nem kötelező semmit se írni, csak aztán ne felejtsük el, mire is kell, hogy emlékeztessen a Gestimer. 🙂

Gestimer Drag Gesture Cropped

Az időt az menüsáv és a kurzor távolsága határozza meg, így ha csak függőlegesen a képernyő aljára húzzuk az ikont, akkor kevesebb időt fog mutatni, mint ha valamelyik átellenes sarokba húznánk. Ez egy 13-as retina MacBook Pro esetében nagyjából két óra eltérést is eredményezhet, de persze sokban függ attól, hogy a menüsávon hol kapott helyett a Gestimer ikonja. Az embereknek átlagosan 8 órás a munkaidejük, így a maximálisan beállítható idő is 8 órás, így már reggel beállíthatunk egy értesítést a munka végére. Ez számomra tökéletes, mert ha a saját gépen dolgozom mert a céges szerver nem a legjobb, és emiatt mindig csak nap végén töltöm fel az aznapi munkát, azt már nem egyszer elfelejtettem megtenni, de ezentúl ezt könnyedén meg tudom akadályozni.

Gestimer Popover Cropped

A Gestimer ikonjára kattintva láthatjuk, mikorra milyen emlékeztetőnk van, de 24 óráig a korábbiak is láthatóak még. Javítani egyelőre nem lehet az emlékeztetők időpontját (ez következő frissítésben érkezik), de a szöveg bármikor módosítható, illetve könnyedén törölhetőek a korábbi és aktuális teendők. Amennyiben mégsem szeretnék új bejegyzést létrehozni, akkor vigyük vissza az ikont a menüsávra, vagy csak engedjük el és mikor a lenyíló ablakban el kéne neveznünk az emélkeztetőt akkor nyomjuk meg az ESC gombot a törléshez.

Szerintem a Gestimer egy nagyon hasznos és innovatív alkalmazás, mely nagyon meg tudja könnyíteni sok irodai dolgozó életét. Az alkalmazást amúgy nem messze tőlünk, Bécsben, Martin Nguyen készítette.

Gestimer
  • Gestimer
  • Méret: 8.65 MB | Verzió: 1.2.5
  • Ár: 1490 HUF | Értékelés:

A Gestimerhez van 2 db ajándék redeem kódunk, melyeket a cikknél hozzászólók közt fogunk kisorsolni vasárnap este: csak írd meg, hogy te mit szoktál rendszeresen elfelejteni munka közben! 🙂

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Igazából mindent elfelejtek,! 🙂 Ja, például enni is. Amúgy elég sok emlékeztető appot kipróbáltam már desktopon is és mobilon is! Most a 2Do ketyeg mobilomon vagy mi… izé, elfelejtettem! 😛

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!