fbpx Skip to content

Írországban, azon belül is egész pontosan Cork városában található az Apple európai központja. Itt készített most interjút a helyi Irish Examiner nevű oldal, illetve természetesen néhány fotót is közölt.

appleeuropeanhqcorkexam010615_large

A lap munkatársa, Peter O’Dwyer elmondása szerint hihetetlen volt belépni az épületbe. Akikkel beszélgetett, mind-mind rendkívül meg voltak elégedve a munkájukkal és eszük ágában sincs máshova menni. Az egész központra nem úgy tekintenek, mint egy hatalmas gyár, vagy éppen egy hatalmas cég, hanem inkább mint egy klasszikus Startup, noha most közel 4.000 munkatárs dolgozik számos területen. A képek önmagukért beszélnek:

applehqcorkexam010615e_large

applehqcorkexam010615f_large

A Startup szóval azt szerette volna jellemezni, hogy itt az emberek beszélgetnek egymással, tényleg együtt dolgoznak, és nem csak “robotként” végzik a munkájukat. Persze ettől függetlenül továbbra is szigorú szabályok vannak az üzenemben, amibe az Apple folyamatosan befektet, és amit folyamatosan fejleszt.

AppleHQCorkExam010615d_large

Egyébként ez az egyetlen hely Európában, ahol az iMac-eket is gyártanak, illetve support rész is van, akár ide futnak be a felhasználóktól érkező hívások is:

appleonlinespecialistcorkexam010615_large

Reméljük, hogy az Apple nem csak Írországban, hanem akár hamarosan a többi országban is hasonló gyárakat indít útjára – persze a legjobb lenne, ha hazánkban tenné ezt. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Írország= adóparadicsom 🙂

    Nem véletlen… 😉

  2. Pár év és lesz Magyarországon Apple gyár!
    100%

  3. Szerintem nem lesz, túl “magasak” az itteni bérek ahhoz…


Add a Comment