fbpx Skip to content

Pár éve teljesen véletlenül bukkantam rá a TeeVee nevű, sorozatkövető alkalmazásra. Előtte OS X widgetben próbáltam nyomon követni a sorozataimat, illetve néhány csúnya és nem igazán használható iOS alkalmazásnak is adtam egy lehetőséget, de csak a TeeVee nyújtotta azt funkcionalitásban és kinézetben, amit egy ilyen szolgáltatástól elvárnék. A CrazyApps most nem a sorozatok, hanem mozifilmek szerelmeseit célozza meg új fejlesztésével, a MooVee-val.

moovee_cover

Eddig ha filmekről vagy sorozatokról szerettem volna megtudni ezt-azt, vagy előzeteseket szerettem volna nézni, általában az IMDb.com-ot vagy annak az alkalmazását használtam, ami teljesen jól is működik, hiszen a keresések alapján ajánl például filmeket, illetve ezek ‘Watchlist’-re is tehetőek. Sajnos olyan funkciója nincs, ahol a már megnézett filmeket rögzíthetnénk, viszont a MooVee többek közt ezt is tudja.

A MooVee remek megoldást nyújt annak számára, aki a filmek világában szeretne elmélyülni, nyomon követni, hogy miket nézett már meg, milyen filmek érdekelhetik a jövőben, illetve a filmes ízlése alapján szeretne ajánlásokat is kapni. Az alkalmazás három részre bontható: Filmjeim (megnézni való, megnézett, kedvencek), Böngészés és Felfedezés. A Filmjeim listája szorul talán a legkevesebb magyarázatra, hiszen itt láthatjuk azokat a filmeket, amiket a jövőben szeretnénk megnézni, és ha még nem játsszák a mozikban, akkor a hátralévő napokat is mutatja – ám sajnos nem a magyar premier szerint. Ennek a listának van egy hasznos funkciója még, ami arra szolgál, hogy ha nem tudjuk eldönteni, hogy mit nézzünk meg, akkor véletlenszerűen ajánl nekünk egyet közülük.

moovee3

A Böngészés menüpontban tudunk különböző kategóriák közt filmeket keresni. Minden filmnek van egy saját oldala, ahol megnézhetjük az előzetesét, rövid leírást és értékelést is kaphatunk, illetve adhatunk is, továbbá a színeszekről is tájékozódhatunk, ahogyan képeket és hasonló filmeket is itt találhatunk és mindezeket igen ízléses formában. Minden adatlap jobb felső sarkában található plusz jellel adhatjuk hozzá a filmet a Kedvencek, Megnézett, és a Megnézendő filmek listájához.

A Felfedezés menüpont nagyon hasznos tud lenni, hiszen itt találjuk azokat a filmeket, amiket a kedvenceink alapján ajánl nekünk az alkalmazás. Fontos megjegyezni, hogy ez a menüpont csak akkor működik, ha több filmet is a Kedvencek listájára tettünk, nem elég a Megnézett, illetve Megnézendők listájára tenni, hiszen úgy olyan ajánlásokat is kaphatnánk, amiket olyan filmek alapján kapnánk, amelyeket igaz láttunk, de nem lett a szívünk csücske. Ennek a listának van még egy nagy erőssége, amelyet az ajándék ikonnal csalhatunk elő. Az ikont megnyomva egy rövid, egy mondatos leírást vagy idézetet kapunk egy filmről, ami ha felkeltette az érdeklődésünket, akkor megnézhetjük, melyik filmről is volt szó.

moovee1 moovee2

A MooVee a funkcionalitásán túl a kinézetével győzött meg, ahogyan ez anno a TeeVee esetében is hasonló volt. Látszik, hogy egy nagyon átgondolt alkalmazást kaptunk, melynek minden apró részletére figyelt a fejlesztője. Az filmes információkat az app a TheMovieDB.org-ról szedi és a következő frissítésben Trakt.tv szinkronizáció is érkezni fog. Piros pont jár a fejlesztőknek, hogy már az induláskor is 15 nyelven beszél az alkalmazás, köztük magyarul is, sőt, a film leírások a forrásnak köszönhetően szintén magyarul vannak.

A MooVee-hoz van két ajándék redeem kódunk, melyet itt az oldalon hozzászólók közt fogunk kisorsolni, csak írjátok meg a kedvenc filmetek címét kommentben június 2-án délig.

[appstore id=”933512980″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

41 Comments

  1. Kicsit nem értem, hogy mire is jó az a funkció, hogy megtudom jelölni a már látott filmeket. Persze, lehet egy olyan 30 év múlva jól fog jönni…

  2. Kaptár

  3. The walking dead. Hatalmas. Kár h kinulláztam ;(

  4. Exam

  5. Csillagok között!!

  6. A Wall Street farkasa

  7. Nagyon szeretem a TeeVee alkalmazást ezt is hasznát venném.

  8. Klassz, szexi kis app. Viszont Semmi esetben sem cserelnem le ra a Movist-ot. Ugyanezt tudja, és mar van benne traktr sync is. Raadasul iszonyu szexi, és jobban organizalhato is.

  9. A keresztapa

  10. Star Wars széria a Ryan közlegény megmentése,…és sorolhatnám még.

  11. A remény rabjai

  12. Nekem most az Amerikai mesterlövész lett nagy kedvenc.

  13. A gyűrűk ura trilógia

  14. A sötét lovag

  15. Éhezők viadala

  16. Fedezd fel Forrestert

  17. Zombieland

  18. ARGO (2) !!!

  19. Bosszúállók! 🙂

  20. Interstellar 😉

  21. Játsz/ma

  22. Drive

  23. Csúcshatás!

  24. Lolka és Bolka

  25. Egy jó Blöffnél nincs jobb 🙂

  26. Interstellar

  27. John Wick

  28. Szívesen használnám én is, jó kis alkalmazás lett.

  29. Drive

  30. Austin Powers 🙂

  31. Kincs ami nincs :))

  32. Vissza a jövőbe

  33. Nagyon nagy sorozat és filmrajongó vagyok, engem érdekelne. 🙂

  34. The blind side
    (+ az összes Bud Spence-Terence Hill film :))

  35. Equalizer

  36. Oszkár

  37. Eredet

  38. Batman trilógia
    Marvel filmek

  39. Különvélemény

  40. Friends wit Benefits.


Add a Comment