Kipróbáltuk: magyar billentyűzet iPad Air és Air 2 modellekhez!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megérkeztek a ZAGG új magyar billentyűzetei. Ez tulajdonképpen egy kiegészítő az iPad Air és Air 2 tulajdonosoknak. Segítségükkel sokkal könnyebben használhatjuk az iPadet irodai munkákra.

Photo 3 1

Az új ZAGG billentyűzet sok dologban változott. Sokkal strapabíróbb lett és az iPadet is jobban védi. A billentyűzet ismét tartalmazza a magyar ékezetes karaktereket, illetve a már a Mac-nél megszokott kiegészítő gombokat. Nézzük meg közelebbről.

A Slim Book, ahogy a neve is mutatja, egy rendkívül vékony, alumínium hatású tok, ami tartalmaz egy magyar billentyűzetet. Ahogy a képen is látszik, könnyedén elérhető az összes ékezetes billentyű, és rövid barátkozás után már gyorsan tudunk vele gépelni. Ahogy az előző típusnál, úgy a mostaninál is kapunk billentyűzet világítást.

Photo 4

A magyar kialakítás mellett odafigyeltek a funkció gombokra is. A felső sorban elérhetjük a már a Mac-en megszokott hangerőszabályzást, zene tekerő, megállító gombokat, illetve bal oldalt kapott helyet a home gomb és egy lezáró billentyű is. Ezekkel könnyedén vezérelhetjük az iPadünket, mintha tényleg egy Mac-es billentyűzeten gépelnénk.

Photo 2 2

Új design! Őszintén? Nekem jobban tetszett a régi, az tényleg az az asztroszürke volt, amit az Apple-nél megszoktunk. Most ez fekete lett, de nem csak ennyiben változott a Slim Book. Mostantól az iPad egy bepattintható tokban van, és az csatlakozik a billentyűzethez mágnes segítségével. Ez egyébként sokkal jobban tetszik, mint a régi megoldás, de nagyon sajnálom a régi, szép dizájnt.

A mágnesnek hála könnyedén eltávolíthatjuk a billentyűzet részt, ami természetesen Bluetooth segítségével csatlakozik az iPadhez. Ha már a külsőnél tartunk, a Slim Book iPadet tartó része egy merev műanyag. Ez ugyan esztétikailag nem a legszebb, de a legjobb megoldás. Karcoktól és eséstől is megvédi a készüléket. A billentyűzet részbe beleépítettek mágneseket is, így amikor összecsukjuk, akkor lezár az iPad kijelzője.

Photo 1 7

Konklúzió

A ZAGG Slim Book egy remek frissítésen esett át. Az eddigi hibákat kijavították, most már kellően nehéz lett, illetve nagyon könnyen eltávolítható a billentyűzet. Az akkumulátor idő is nőtt, én 2 hét alatt nem tudtam lemeríteni, de persze nem minden nap használtam. Hátrányként tudom felhozni az új designt, ami nekem egyáltalán nem tetszik, de ezt betudom annak, hogy muszáj volt egy masszívabb, komolyabb kivitelt készíteni.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Én az előző változatot használom, de már az is nagyon profi. Teljesen kiváltja a laptopot. Azon a 0 és az í nehezen elérhető, de látom ezen már javították. Csak az ára ne lenne annyi, amennyi 🙂

 2. Üdv!
  Megkíséreltem megvásárolni innen a cuccot, de sajnos senki semmire nem reagál. Egy automatikus üzenetet kaptam ugyan, de abban olyan mobilszám van megadva, aminél előfizető nem kapcsolható. A vezetékest megy nem vedzik fel, email-re nem válaszolnak. Ez csak szerintem fura?

 3. Üdv mindenki!
  Én elég aktívan használom. Jól használható, az iPad tökéletes kiegészítője…
  lenne, ha strapabíróbb lenne. A nap 5-10 ki-bahajtást nem bírja. Elég szoros
  ahhoz, hogy pozicióban tartsa az ipad-et de túl szoros ahhoz, hogy a tok műanyagja
  bírja az igénybevételt. Az első egy hét után tört el e kényes pontom (kicserélte az Stylebolt
  szó nélkül), a második fél évet bírt de már több helyen repedt és törött.
  Bosszantó, mert ezzel a kiegészítővel valóban teljes értékű érintőképernyős laptopot kapunk.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!